GTX 1650S UV yapmak

Hocam normalde 70'i zor görürdü şimdi rahatlıkla gördüğü için psikolojik olarak çok geliyor.
UV çok ısındığında yapılırsa performansı arttırabilir. Ama ısınmıyorken yapmak gereksiz. Daha çok artınca kartın termal macununu yenileyebilirsiniz ya da fanlarını temizleyebilirsiniz. UV’ye gerek yok gibi. Zamanla sıcaklığın artması normaldir.

Hocam peki yine de UV yapmak istiyorum ama video İngilizce olduğu için anlamıyorum başka bir yolu yok mudur?

Videoyu anlamanıza gerek yok, yaptığı ayarı birebir yapın kartınız aynı adamla.
UV çok ısındığında yapılırsa performansı arttırabilir. Ama ısınmıyorken yapmak gereksiz. Daha çok artınca kartın termal macununu yenileyebilirsiniz ya da fanlarını temizleyebilirsiniz. UV'ye gerek yok gibi. Zamanla sıcaklığın artması normaldir.

"İşlevini yitirmemiş" termal macunu yenilemek ve birazcık toz toplamış fanları temizlemek hiçbir işe yaramaz, bunları spamlamayı bırakın artık. UV gereksiz bir söylemde yanlış. Kartın daha az güç tüketmesini, daha az ısınmasını isteyen herkes yapabilir.

"İşlevini yitirmemiş" termal macunu yenilemek ve birazcık toz toplamış fanları temizlemek hiçbir işe yaramaz, bunları spamlamayı bırakın artık. UV gereksiz bir söylemde yanlış. Kartın daha az güç tüketmesini, daha az ısınmasını isteyen herkes yapabilir.
En fazla 70-75 derece olan karta UV gereksiz dedim. İşlevini yitirmemiş macunu değiştir demedim, daha fazla ısınma olursa (85) macunu değiştirip kartı temizleyebilirsin dedim. Macunu kuruduğu ve pislendiği için ya da direkt kasa kirlendiği için sıcaklığı artıyor olabilir açısından. Neden ısınmayan karta UV yapıp alabileceğim en son performansı almak yerine sırf az enerji tüketsin, ısınmıyorkende daha az ısınsın diye daha az performans alayım? Arkadaşın enerjiyle falan işi yok en azından konuda belirtmemiş.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı