Öncelikle merhaba arkadaşlar yaklaşık bir ay önce bir sistem satın aldım ve aldığım günden beri oyunlarda anlık takılmalar (FPS drop) yaşıyorum. Çok araştırdım ama ne yaparsam yapayım bir çözüm yolu bulamadım, son çara konuyu buraya açmak oldu. Yardımcı olursanız çok ama çok mutlu olurum.
Not: Ekran kartı driverım, BIOS'um güncel. Sıcaklık değerlerimde de bir sorun yok gibi GPU'umu strest testine soktum ve en fazla 71 dereceye çıktı 1 saatlik test sonucunda. İşlemcim de Max 70-72 oluyor PUBG gibi oyunlarda.

Sistem:
  • Anakart: MSI B450 GAMING Plus
  • İşlemci: Ryzen 5 2600 (stok soğutucu)
  • Ekran kartı: MSI GTX 1660 Gaming X
  • RAM: Corsair LPX 2X8 (16 GB) 3000 MHz DDR4
  • SSD: Gigabyte 480 GB UD serisi
  • Güç Kaynağı: Cooler Master MasterWatt Lite 600W 80+
  • Kasa: Cooler Master Masterbox K500L

Kullanmıyor ise OneDrive kaldır, Overclock var mı? Görev yöneticisi başlangıç menüsünden Lightshot devre dışı bırak, ayrıca belleklerin anakarta bu şekilde mi takılı ben mi yanlış görüyorum.
Eki Görüntüle 470112
Evet doğrudur o şekilde.
Kullanmıyor ise OneDrive kaldır, Overclock var mı? Görev yöneticisi başlangıç menüsünden Lightshot devre dışı bırak, ayrıca belleklerin anakarta bu şekilde mi takılı ben mi yanlış görüyorum.
Eki Görüntüle 470112
Özür dilerim görmemişim overclok yok hiç yapmadım korkuyorum o işlerden :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanırım HDD kullanmıyorsunuz ve her oyun SSD'ye yüklü. SSD'ler doldukça performansları düşer. Yeni dosya okunmasını bekliyor olabilir GPU'nuz. SSD ne kadar kullanılıyor ve VRAM doluluk değerini açmamışsınız afterburnerda o yüzden kesin bu yüzdendir diyemiyorum. Basit stres testlerinde de bu davranışı göstermiyormuş. O zaman veri yazıp okumakla alakalı bir sorun olma ihtimali daha da yükseliyor bence. Zaten SATA SSD varmış. Arkaplanda windowsun herhangi bir işlem yürütmediğinden emin olunuz. Bana SSD'den texture (doku) çekerken yavaşlıyormuş gibi geldi. FurMark sırasında düşmemesi de bunun kanıtı, çünkü FurMark'ın test başladıktan sonra çektiği bir texture yok.

SSD'ler ısındıkça da performansları çok düşer (60 derecede kullanılmayacak kadar yavaşlatır bilgisayarınızı). HWinfo ile SSD sıcaklığına bakabilirsiniz.

Şunu da diyeyim FurMark'ın "benchmark" kısmı hangi ayarları girdiyseniz ona göre sonuç gösterir. Eğer x8 AA girmeden RX590 test etmişlerse ve siz x8 AA girerek (full ayarlar demişsin) 1660 test ediyorsanız farklı sonuçlar çıkması normal. Benim GTX1080'im de 33 FPS alıyor ama 1440p x8 MSAA ile... 1080p MSAA kapalıyken 130 FPS civarında. Demek istediğim MSAA çok fps yer, kapatarak test etmişlerse senden çok gözükmesi normal.
Sanmıyorum öyle test ettiklerini bana furmark sonucum düşük geldi.

İşlemcide bir problem görmüyorum, sadece tek çekirdekten darboğaz olduğunu düşündüm, işlemcinin sağlam olduğunu düşünüyorum.

HMM o zaman SSD'den olma ihtimali yükseliyor fakat bu FurMark aklıma takıldı. FPS niye düşük nedenini biliyor musunuz? 1080P Full'de MSAA falan açıkken ortalama 66 FPS almıştım bir düşüklük göstergesi mi acaba?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı