Sanırım HDD kullanmıyorsunuz ve her oyun SSD'ye yüklü. SSD'ler doldukça performansları düşer. Yeni dosya okunmasını bekliyor olabilir GPU'nuz. SSD ne kadar kullanılıyor ve VRAM doluluk değerini açmamışsınız Afterburner'da o yüzden kesin bu yüzdendir diyemiyorum. Basit stres testlerinde de bu davranışı göstermiyormuş. O zaman veri yazıp okumakla alakalı bir sorun olma ihtimali daha da yükseliyor bence. Zaten SATA SSD varmış. Arkaplanda Windows'un herhangi bir işlem yürütmediğinden emin olunuz. Bana SSD'den texture (doku) çekerken yavaşlıyormuş gibi geldi. FurMark sırasında düşmemesi de bunun kanıtı, çünkü FurMark'ın test başladıktan sonra çektiği bir texture yok.
SSD'ler ısındıkça da performansları çok düşer (60 derecede kullanılmayacak kadar yavaşlatır bilgisayarınızı). HWiNFO ile SSD sıcaklığına bakabilirsiniz.
Şunu da diyeyim FurMark'ın "Benchmark" kısmı hangi ayarları girdiyseniz ona göre sonuç gösterir. Eğer X8 AA girmeden RX590 test etmişlerse ve siz X8 AA girerek (Full ayarlar demişsin) 1660 test ediyorsanız farklı sonuçlar çıkması normal. Benim GTX1080'im de 33 FPS alıyor ama 1440P X8 msAA ile... 1080P MSAA kapalıyken 130 FPS civarında. Demek istediğim MSAA çok FPS yer, kapatarak test etmişlerse senden çok gözükmesi normal.