GTX 1660 Super sistem ile Xbox Series S takaslanır mı?

Metro Exodus optimizasyon kötü değil Ultra ayarlarda rahat oynarsın.

Benim kendi tavsiyem GTX 1660 Super ekran kartını 3000TL bandında satmak ve üstüne 1000-1500TL falan ekleyip RX 5700 XT alman(RTX 3060 gücünde). Günümüzde bile çıkan tüm oyunları high ayarlarda 60FPS açıyor.

Ultra nerede oynanıyor ki high da sadece 45 50 zor FPS ya da grafik pek takıntım yok.

Xbox alıp yine çoğu oyunu oynayamazsınız ki. Game Pass alırsanız idare edebilirsiniz ama dediğiniz bazı oyunlar Xbox'ta yok. Örneğin Once Human.

Hocam Xbox 360 ve Xbox öne kullandım doğal olarak biliyorum ben direk alıp oynuyorum süreli sistem ile işim yok.

Sistem özellikleri nedir? Sadece ekran kartını değiştirmek ile ne kazanırız onu da bilsek :)

İşlemci-AMD Ryzen 3 3100
Ekran kartı- MSI GTX 1660 Super Ventus XS OC Edition
SSD- Longline 240GB
Güc kaynağı- Gametech-GTP-700 80+
RAM- 8x8 16 GB RAM.
Anakart- MSI A320M-A Pro.

Son düzenleme:
Ultra nerede oynanıyor ki high da sadece 45 50 zor FPS ya da grafik pek takıntım yok.
Dostum kendim oynamasam tamam dicem, gtx 1060 gücünde rx 570 ekran kartım high ayarlarda 40 50fps oynatıyor o oyunu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

R5 3600 2.000 tl
3100 u 1200 e satsan
1660S i 3 den koysan ilana 2.500 gibi satsan rtx 2060 veya 5700Xt alsan 4.5-5 e
1tb da hdd alsan 2. Elde 5.5 gibi bi banda her oyunu acarsın rahatca

Hem bilgisayar hem de Xbox Series S kullanan biri olarak kendi fikirimi sunacağım.

İlk olarak Series S gibi günümüzde halen mükemmel işler çıkaran bir konsolu sanki hiçbir işe yaramıyormuş gibi kötüleyen arkadaşlara anlam veremedim doğrusu. Yapısal olarak küçük olduğundan ısındığı düşünülsede cihaz normal ısılarda gayet güzel, sessiz bir fan yardımı ile FPS düşmesi yaşatmadan güzel işler çıkarmakta. Uzun saatler başında durup, oyun zevkim bozulmadan birçok oyunu oynadım ve bana mısın demedi doğrusu.
Bana göre günümüzde sadece oyun odaklı düşünen birisi için Series S performans açısından tatmin edici olacaktir.

Öte yandan uzun vadede bilgisayar ile ilgili kullanımın oluşacağını varsayarak ekran kartını satıp üzerine bir miktar para koyup yükseltmeyi mantıklı buluyorum. Ekran kartları 2.elde hızlı alınıp satılan parçalar olduğundan fazla beklemeden sistemi yükseltme ihtimaliniz var.

Ha ama benim bilgisayarla işim olmaz. Ben oyunuma bakarım derseniz bence Series S çok mantıklı bir tercih olacaktir.

Ben olsam takas yapardım zaten bilgisayarla oyundan başka bir şey yapmıyormussunuz gerek yok PC yenilemeye.

R5 3600 2.000 tl
3100 u 1200 e satsan
1660S i 3 den koysan ilana 2.500 gibi satsan rtx 2060 veya 5700Xt alsan 4.5-5 e
1tb da hdd alsan 2. Elde 5.5 gibi bi banda her oyunu acarsın rahatca
Sıkıntılı bir ekran kartı kullanıp üstüne de hdd kullanacak birde yetmezmiş gibi üstüne para koyacak çok saçma olur takas yapması daha mantıklı olur.

Uzun zamandır düşünüyorum hocam, PC'ye de ihtiyacım yok, sadece oyun oynamak istiyorum. PC'de GTX 1660 Super var ama oynamak istediğim oyunlara zar zor yetiyor. Once Human, Starfield gibi, space engineers, Metro Exodus optimize olarak çöp, FPS alıyorum. Xbox Series S bayağıdır ilgimi çekiyor, takas yapsam mı?

PC de iyi de, ekran kartı alacak param fazla yok, o yüzden... Yoksa PC de iyi kendine göre.

Konu tamamen özgün, isteyen yorum yapabilir :D

Hocam düşüncem şu ki, Series S size daha yüksek FPS ya da daha stabil bir kullanım sunmayacak, FSR Frame Gen ve upscaling gibi teknolojilerle beraber, sizin halihazırda sisteminiz birçok o saydığınız oyunu 1080P60 da oynatır, ancak Series S sadece 30FPS veriyor, ve ayrıca konsol oyun fiyatları da daha pahalı, PS5 Pro'ya geçmediğiniz sürece, hiçbir konsol size daha yüksek performans vermeyecek.
Şahsen ben 3050 Ti (masaüstünde 1650'ye denk geliyor) laptopumda TLOU PT2 oynuyorum şu anda, ve Frame Gen ve upscaling ile, 70-80FPS alıyorum, ki sizin ekran kartınız bundan da daha güçlü, Xbox Series X bile alsanız o da zaten size Upscaling'le falan zorla 60FPS verecek, o oyunları indirip denemenizi, FSR mutlaka kullanmanızı, ve grafik ayarı yaparken, YouTube'dan en optimize ayarlara bakmanızı öneririm.
Ha siz diyorsanız ki ben 1080P80 FPS dense, 4K veya 2K 30 tercih ederim, o sizin tercihiniz, o zaman konsol mantıklı olabilir.

Son düzenleme:
Hocam düşüncem şu ki, Series S size daha yüksek FPS ya da daha stabil bir kullanım sunmayacak, FSR Frame Gen ve upscaling gibi teknolojilerle beraber, sizin halihazırda sisteminiz birçok o saydığınız oyunu 1080P60 da oynatır, ancak Series S sadece 30FPS veriyor, ve ayrıca konsol oyun fiyatları da daha pahalı, PS5 Pro'ya geçmediğiniz sürece, hiçbir konsol size daha yüksek performans vermeyecek.
Şahsen ben 3050 Ti (masaüstünde 1650'ye denk geliyor) laptopumda TLOU PT2 oynuyorum şu anda, ve Frame Gen ve upscaling ile, 70-80FPS alıyorum, ki sizin ekran kartınız bundan da daha güçlü, Xbox Series X bile alsanız o da zaten size Upscaling'le falan zorla 60FPS verecek, o oyunları indirip denemenizi, FSR mutlaka kullanmanızı, ve grafik ayarı yaparken, YouTube'dan en optimize ayarlara bakmanızı öneririm.
Ha siz diyorsanız ki ben 1080P80 FPS dense, 4K veya 2K 30 tercih ederim, o sizin tercihiniz, o zaman konsol mantıklı olabilir.
Hocam bilmiyorsunuz bari değer vermeyin Series S neredeyse güncel çoğu oyunda 60fps stabil bir şekilde veriyor. Youtube üzerinden inceleyebilirsiniz.

Xboxta oyun fiyatlari pc'ye göre daha uygun ve sık sık indirimler geliyor.

Ayrıca Series S özel optimizeli oyunlarda 2K 120Fpsye kadar destek veriyor.

Hocam bilmiyorsunuz bari değer vermeyin Series S neredeyse güncel çoğu oyunda 60FPS stabil bir şekilde veriyor. YouTube üzerinden inceleyebilirsiniz.

Xbox'ta oyun fiyatlari PC'ye göre daha uygun ve sık sık indirimler geliyor.

Ayrıca Series S özel optimizeli oyunlarda 2K 120FPS'ye kadar destek veriyor.

Hocam Series S'den vazgectim zaten performans yok drop yaşaniyor internet den baktım Xbox One X hoşuma gitti zaten uzum zamandir Xbox One One S kullandım güzeldi kasa alma sebebim oyunlari Ultra da oynamak da oynadim ama sıktı oyunlar konsol gibi zevk vermiyor Xbox One X takas edip üstüne para alirim SSD takarim Xbox Series S 1080p 120 FPS demişsiniz hocam doğru değil Online oyunlarda 120 FPS sadece ve bazi oyunlar 60 FPS oda performans ayarda Next gen bir konsol icin cok saçma 4 tflops bir konsol :D

Bende ikiside var kasa varken xbox almıştım 2 yıldır pc başına oyun için oturmadım. Xbox ele geçirdi beni 😂 maddi olarak zararınız yoksa almanızı tavsiye ederim

Bende ikisi de var kasa varken Xbox almıştım 2 yıldır PC başına oyun için oturmadım. Xbox ele geçirdi beni 😂 maddi olarak zararınız yoksa almanızı tavsiye ederim.

Aldığım oyunlar konsol da hocam PC de Ultra oyun oynamak için aldım Xbox öne vardı rahat 1 sene kullandım PC de oyun oynama isteğim kaçıyor Cyberpunk oynamak istiyorum kart yetersiz geldi.😂

Technopat Haberler

Geri
Yukarı