GTX 1660 Ti Düşük FPS Sorunu

Akin-k3

Centipat
Yeni bir sistem topladım, önce sistemimi yazayım hemen sonra sorunumu alta detaylı yazacağım.
  • Ryzen 5 2600
  • MSI GTX 1660 Ti Gaming X
  • 8 GB RAM
  • MSI B450M anakart
  • kasa olarak Corsair Spec delta modelini kullanıyorum hava akışı yeterli

Soruna gelirsek bilgisayarı Aida64 de 10 dakika yük altında bıraktıgım zaman 107 derece CPU sıcaklığını gördü, sonra oyunlarda test etmeye başlayınca tek Battlefield 1 hikaye modunda dahi 70 dereceyi geçiyordu. Gittim yeni termal macun aldım ve sıcaklık su an ilk 15-20 dakika oynamayla 66-68 falan oluyor fakat asıl sorunum FPS oyunu Ultra ayarlarda oynuyorum ve 70 FPS'i zor görüyorum.
Diğer denediğim oyun ise Witcher 3 onda ise FPS sabitleyiciyi kaldıramıyorum NVIDIA denetim masasından kaldırsam dahi 60'da sabit FPS veriyor.
Bunları nasıl düzelteceğim? Ne bu sıcaklık normal ne FPS normal bana göre. Acaba ne yapmam lazım?
Fotograf ilk macun değiştirmeden önceki test, macundan sonra testi açmadım daha 40 saniye olmadan 80 dereceleri geçiyor diye.

İşlemci 107 dereceyi görmüş. Ne demek normal yahu. Termal macun değişiminden sonra tekrar test yapınız. 107 çok uçuk bır rakam.
tekrar o kadar uzun süre teste sokmak istemedim macunu sürdükten sonra da teste sokunca 40 50 saniyelere gelmeden 80dereceyi görmüş oluyor

Ne olursa olsun testi tamamlayın. Bu ısı değerleri normal değil. Yanlışlık mı oldu anlamadım.

Voltaj değerlerini düşürmeyi deneyin. Manuel olarak ayarlamayı deneyın.
nasıl yapacağımı bilmiyorum, acaba başka neler sorun olmuş olabilir ki macunu ince sekilde sürdüm fanıda cok fazla kasmadan sıkı bi şekilde taktım bunlardan kaynaklı olamaz sanırım, oyun içi değerleri de bf1 de 65-70 arası pugb lite 55-60 alt fotoda odesy görüntüsü fakat onda sıcaklık ksımen 78e kadar cıktıgı oluyor fakat sonra birden geri 70e iniyor yüksek değerde max 1-2 saniye gösteriyor,
Bu sıcaklık değerleri cok fena kafamı kurcaladı, bide bu sonuclar uzun süre bilgisayarı yordugum sıcaklıklar değil oyunu acıp 5 10 dk oynadıktan sonra ki değerler

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (30).png
    537,1 KB · Görüntüleme: 84
Prime95 testini hiç yapmayın, 200 derecelere kadar gider

Soğutucu montajında bir hata var ya da soğutucu düzgün çalışmıyor, kasa havalandırması da çok kötü olabilir ama bu kadar etkilemez sanırım kasa. Vidaları iyi sıkıyor musunuz? termal macunu düzgün sürdünüz mü? İnce bir tabaka şeklinde olacak. Mutlaka bir yerde bir hata olmalı.

Bu arada Witcher 3'de 80 FPS civarında alması lazım, RAM eklemeniz iyi olur.

Kesinlikle anormal olan bir durum var işlemci sıcaklığında kısa süre içinde o sıcaklığa gelmesi normal değil.İşlemci tarafında yaptığınız bir yanlışlık olabilir macundan tutun kasa havalandırmasına montaja kadar yaptığınız bir yanlış olabilir ve the witcher 3 hairworks kapalı olduğu sürece 60 fps sabit almanız imkansız daha üste çıkması gerekiyor fps değerlerinin ilk önce sıcaklıklarınızı çözüp tekrar denemeniz gerekiyor fps ler hala 60 ları geçemiyorsa yazılımsal olarak fps in 60 a sabitlenmesini sağlayan bir hata söz konusu olabilir.

hairworks ü kapattım nvida ayarlarından sabitlemeyi kapattım yine de değişmiyor wicher 3 de kendini 60fps sabitliyor dün bütün gün sadece bununla ugraşmama ragmen çözemedim
midium ayalarda bf1 hikaye mod
onu kapatıyorum nvida denetim masasından düşey i kapatıyorum yine de fps sabitleniyor başka hiç bir oyunda bu olmuyor bi wicher 3 de sabit ve çözemiyorum

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (34).png
    238,2 KB · Görüntüleme: 73
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…