GTX 1660 Ti PC kendi kendine kapanıyor

  • Konuyu başlatan asw
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 211

asw

Kilopat
Katılım
9 Ekim 2016
Mesajlar
98
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Sorunum 2-3 günde bir gerçekleşiyor genel olarak bir anda ekran gidiyor no signal yazısı çıkıyor ve ekran kartının fanları tam hızda dönmeye başlıyor kasanın üstünden yeniden başlatınca sorunsuz bir şekilde çalışıyor.
 
Sisteminin öbür özelliklerini de söylersen daha verimli olur yardım etmeye çalışanlar için.
PSU ile alakalı olabilir. Herhangi bir overclock uygulaması kullandın mı?
 
Anakart: ASUS B150M Pro Gaming.
RAM: 2x8 2133MHz.
CPU: i5 6402P.
Xigmatek'in kasa ile beraber gelen psusunu kullanıyorum 80+bir PSU. MSI Afterburner kullanıyorum ama sıcaklıklara vs. bakmak için herhangi bir overclock yapmadım. 30 dakikalık FurMark testi yaptım az önce herhangi bir kapanma sorunu olmadı 2-3 günde bir oyunda veya boşta iken kapanıyor.
 
Ekran kartı fanlarım normalde belli bir sıcaklığı gelmeden fanları dönmez ama ben öyle YouTube'da takılırken(veya başka zaman) birden görüntü gidiyor ve ekran kartının fanlar dönüyor.

Aynı sorun mevcut hocam benim ekran kartı güç kablosu yerine tam oturmuyor öyle bir sorunum var siz de bir kontrol edin isterseniz belki sorununuz ondan dolayıdır.
Sıcaklık değerleri nedir?
Tam yükte 77-80 derece arası gidip geliyor
 
Aynı sorun mevcut hocam benim ekran kartı güç kablosu yerine tam oturmuyor öyle bir sorunum var siz de bir kontrol edin isterseniz belki sorununuz ondan dolayıdır.

Tam yükte 77-80 derece arası gidip geliyor.

Sıcaklık çok değil ondan kapanıyor olamaz demek ki. Dediğiniz gibi yerine tam oturmuyorsa temassızlık halinde yeniden başlatıyor olabilir ya da akımı tam iletemediğinden de kaynaklı olabilir. Niye tam oturmuyor? Pinleri falan mı kırıldı. Bir de PC kapandığında kendiliğinden açılıyor mu yoksa kapalı mı kalıyor?
 

Geri
Yukarı