GTX 1660 Ti ve Ryzen 5 2600 sistem yükseltme

RoyallFlush

Centipat
Arkadaşlar merhaba. Aşağıda yazmış olduğum donanımlara sahip bilgisayarıma RTX 2080 Ti takmak istesem, bu ekran kartı için hangi parçalarım yetersiz kalır ve hangilerini de yükseltmem gerekir? Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

Anakart: MSI B450 GAMING Plus.
İşlemci: Ryzen 5 2600.
RAM: HyperX Predator 2x8 3000MHz.
Şu anki ekran kartı: MSI GTX 1660 Ti Gaming X.
SSD: Samsung 860 Evo 500GB.
PSU: 650W 80+ Bronze.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba. Aşağıda yazmış olduğum donanımlara sahip bilgisayarıma RTX 2080 Ti takmak istesem, bu ekran kartı için hangi parçalarım yetersiz kalır ve hangilerini de yükseltmem gerekir? Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

İşlemciyi R7 3700X gibi iyi bir işlemci ile değiştirmen gerekir. PSU kalitesiz ise onu da değiştir ama iyi bir modelse yeterli. Diğer tüm parçalar da yeterli gelir.

İşlemci yetersiz kalır. Ama bu sistemin yükseltmeye ihtiyacı yok gibi. Güzel sistem

Senin sisteminin özelliklerine göre eğer RTX 2080 Ti takarsan %20 oranında darboğaz yaşayacaksın.
ryzen2600 ve rtx2080 ti.jpg

%80 ini kullanabilir değil buradan yapılacak çıkarım. Ekran kartın %100 çalışırsa işlemcin darboğaza girer ve anlık FPS kayıpları yaşarsın, takılma donmalar olur çünkü yetersiz gelir.

Herkese cevapları içi çok teşekkür ederim. Çoğunluk benim düşündüğüm gibi düşünüyormuş.
Senin sisteminin özelliklerine göre eğer RTX 2080 Ti takarsan %20 oranında darboğaz yaşayacaksın.
Eki Görüntüle 587597
Acaba bu sitenin adını yazabilir misiniz bana?
Ekran kartı satmayı dusunuyor musunuz ?
Dostum bu düşüncem 6 ay sonrası için yani askerden geldikten sonra fakat şimdiden bir araştırayım dedim. O nedenle şu anda satmayı düşünmüyorum.

Herkese cevapları içi çok teşekkür ederim. Çoğunluk benim düşündüğüm gibi düşünüyormuş.

Acaba bu sitenin adını yazabilir misiniz bana?

Dostum bu düşüncem 6 ay sonrası için yani askerden geldikten sonra fakat şimdiden bir araştırayım dedim. O nedenle şu anda satmayı düşünmüyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı