GTX 1660S vs. RX 5600 XT

ASUS TUF EVO 5600XT kullanıyorum ve tek kelime ile muazzam. Özellikle soğutması çok iyi. Witcher 3 ve bazı oyunları oynarken fan bile dönmüyor(ısınmadığı için).Driverlerde de hiç bproblem yaşamadım. Kesinlikle öneririm.

Merhaba, 6 ay öncesinde kendime bir sistem topladım. 6 ay önce amacım render yapmak olduğu için daha çok işlemciye yüklendim. Şimdi ise ekran kartımıda upgrade edip güzel bir sistem çıkarma peşindeyim.

Sistemim;
Ryzen 7 2700 3.2GHz.
AMD Radeon RX570 4 GB.
HyperX Fury 16 GB 2400MHz.
Gigabyte AB-350M.
500Watt PSU.

Bu sisteme hangi kartı yerleştirebilirim?
Aklımda GTX 1660S almak vardı ancak şu an kararım RX 5600 XT'ye kaydı.
Sizce hangisi benim için daha performanslı olur?
500 Watt güç kaynağı hangi ekran kartını daha iyi optimize eder?
GTX 1660S ve RX 5600 XT arasında herhangi bir fark oluşur mu?

Şimdiden teşekkür ederim.

RX 5600 XT RTX 2060'ın rakibi GTX 1660S in değil.

RX 5600XT'nin ısınma problemlerini bir ara bende duymuştum. 10-15 FPS için fazla riske atmayacağım. GTX 1660S almaya karar verdim. Zaten işlemcim ile birlikte oyunlarda rahatlıkla 120FPS'i görebilirim diye düşünüyorum.

Cevaplarınız için teşekkür ederim :)

Bu arada RX 5600XT pahalıymış :d.

RX 5600XT'nin ısınma problemlerini bir ara bende duymuştum. 10-15 FPS için fazla riske atmayacağım. GTX 1660S almaya karar verdim. Zaten işlemcim ile birlikte oyunlarda rahatlıkla 120FPS'i görebilirim diye düşünüyorum.

RX 5600XT'nin ısınma problemi yok diye biliyorum. Kendim de sapphire rx 5600xt kullanıyorum saatlerce zorlasam da max 70 gördüm ki izmir sıcağında ve kasanın çok hava alan bir yerde durmasına rağmen çok iyi bence.
Ancak dediğin gibi ben 3-4 ay önce aldığımda 2500tlydi şu an 3200lere kadar çıkmış uygun fiyatlı bulabilirsen kesinlikle rx 5600xt öneririm performans farkından dolayı.
Bu arada driver sorunları düzeldi diye biliyorum ben aldığımdan beri problem yaşamadım.

Bugün akşam İncehesap'ta Gaming gecesi var geçen haftalarda 2500TL civarı XFX 5600XT görmüştüm belki yine gelir oraya bakabilirsin.

Rx 5500XT kullanıcısıyım. Aldığım günden beri sürücü kısmında sıkıntılar yaşıyorum. Diğer bileşenlerimde sorun ihtimali olduğu için sorunun ekran kartında olduğunu söyleyemem fakat sürücü sorunu yaşayan hatrı sayılır kullanıcı var. 5600XT olan bir modeli almadan önce iyi bir araştırma yapmanı kendi sistem özellikleri ile aynı olan kullanıcılar sıkıntı yaşıyor mu gibi konuları araştırmanı öneririm.

Merhaba, 6 ay öncesinde kendime bir sistem topladım. 6 ay önce amacım render yapmak olduğu için daha çok işlemciye yüklendim. Şimdi ise ekran kartımıda upgrade edip güzel bir sistem çıkarma peşindeyim.

Sistemim;
Ryzen 7 2700 3.2GHz.
AMD Radeon RX570 4 GB.
HyperX Fury 16 GB 2400MHz.
Gigabyte AB-350M.
500Watt PSU.

Bu sisteme hangi kartı yerleştirebilirim?
Aklımda GTX 1660S almak vardı ancak şu an kararım RX 5600 XT'ye kaydı.
Sizce hangisi benim için daha performanslı olur?
500 Watt güç kaynağı hangi ekran kartını daha iyi optimize eder?
GTX 1660S ve RX 5600 XT arasında herhangi bir fark oluşur mu?

Şimdiden teşekkür ederim.

5600 XT kullanıyorum ve siyah ekran sorunlarından sadece RDR2'de yaşıyordum o da çözüldü tabii sen yaşar mısın bilmem ama bence 5600XT.

Rx 5500XT kullanıcısıyım. Aldığım günden beri sürücü kısmında sıkıntılar yaşıyorum. Diğer bileşenlerimde sorun ihtimali olduğu için sorunun ekran kartında olduğunu söyleyemem fakat sürücü sorunu yaşayan hatrı sayılır kullanıcı var. 5600XT olan bir modeli almadan önce iyi bir araştırma yapmanı kendi sistem özellikleri ile aynı olan kullanıcılar sıkıntı yaşıyor mu gibi konuları araştırmanı öneririm.

Ben de 5500 XT kullanıyorum hiç sorun yaşamıyorum. 2 yılda ilk mesajın bu olmuş onun yerine bir konu açıp yardım isteyebilirdin bakardık sorunun yazılımsal mı yoksa teknik mi diye. Hala bir konu açabilirsin, beni de etiketle bakarım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı