GTX 650 Ti fanları dönmüyor

Umut oral

Hectopat
Katılım
15 Ekim 2020
Mesajlar
42
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar öncelikle. R3, GTX 650 Ti ve 8 GB RAM'li bir sistemim var. Elimde de Creative SB Audigy SE diye bir ses kartim var. PC'ye format atmadan önce bu ses kartini sorunsuz kullaniyordum fakat format attiktan sonra taktigimda Windows yükleme ekranini geçtikten sonra full siyah ekran ve göruntü vermiyor fakat sorun bu değil. Bu karti geçen gün yine deneyeyim, çalısır belki dedim, sisteme taktim yine siyah ekran verdi. PC'yi kapadim, söktüm ses kartini, açtım PC'yi, ekran geldi sorunsuz fakat ekran kartinin fanlari dönmüyor. 68-69 dereceye gelince hafif dönüp sogutuyor. 50-55'lere düsüyor, sonra duruyor yine (Fan stop falan değil bu arada, önceden 45 derecede bile hafif dönüyordu.). Oyuna girince ama normal bir şekilde donüyor ve soğutuyor kartı ve 62-63 dereceden yukari cikmiyor. Fani soktum, baktim, tertemiz, fanda sorun da yok fakat PC'yi kullanirken fan dönmüyor yani dostlar sorunum budur. Yardımcı olursanız gerçekten sevinirim. Teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
denedim 100 e alınca sadece full dönüyor 50 ye düşürünce de dönmeye 1 dk devam ediyor sorna manuel modda olmasına rağmen duruyor fanlar ve sanki kesik kesik güç geliyor fanlara gibi bi hızlanıp bi yavaşlıyor fan rölenti tutmayan araba gibi bi 1000 rpm bi 1500 bi 1300 bi 1600 gibi.
 
Donanımsal olduğunu sanmıyorum. DDU ile ekran kartı driverını silip en baştan kurmayı denediniz mi?

 
tamamdır deneyip yazıcam tekrardan
hocam hiçbir şey değişmedi hala aynı dönmüyor fanlar :(
pcı yoluna falan zarar verdi desem ekran kartı nasıl çalışıyor oyundada fan düzgün çalışıyor ama windows kullanımında dönmüyor
Hocam bakın oyunda fanlar dönüyor sorun yok ama windowsta dönmüyor
 

Dosya Ekleri

  • 16052286157116244423130801536062.jpg
    16052286157116244423130801536062.jpg
    33 KB · Görüntüleme: 82
Son düzenleme:
Ekran kartı sürücüsünü kaldır tekrar kur olmadı bilgisayara format at yine olmazsa fanın arızalı demek. 2 yıl önce senin yaşadığın sorunun aynısını yaşadım büyük ihtimal senin de fanın arızalı çünkü benim öyleydi Aliexpress'ten ekran kartına uygun aynı ölçülerde yeni fan siparişi vermiştim değiştirince normale dönmüştü eski fanı da attım çöpe gitti.
 
Yazılımsal olduğunu düşünüyorum Afterburner ile ayar yaptıysan sıfırla ayarları sil bir daha yükle Afterburner ayar/kayıt dosyalarını sil en son çare format format atınca sorunun gideceğini düşünüyorum.
 
Afterburner ile de kontrol ettim gpu tweaklede fakat , Kondansatör- hocam fan bozuk olsa hiç dönmez ve fanı zaten 2 ay önce değitirdim sıfır fan zaten olmadi yine format denicem bakalim
Bide şu var pc kapaliyken açıyorum pc yi ekran karti fani 5 saniye dönüyor sonra duruyor yine windowstaki bi sorun oldugunu düsünmüyorum yani pc acildigi gibi direk dönmüyor fanlar
Şundan olabilirmi diye düşünüyorum ama bu benim ses karti format attiktan sonra amd gpio driver amd pci controller diye driverlari bozdu sonra onlari tekrardan yükledim 1 ay gecti üstünden sorunsuz çalısıyordu fanlar
 
Valla kardeş ben yeni sıfır fan satın alarak sorunu çözdüm 2 yıldır da sorunsuz kullanıyorum. Benim kullandığım ekran kartı da GTX 650 ti'di MSI marka bu kartı hala diğer bir bilgisayarım daha var onda kullanıyorum ama bu donanım ile alakalı değil senin yaşadığın aynı sorunu tıpatıp ben yaşadım şöyle anlatayım benimde ekran kartı boştayken fanı hiç dönmezdi ta ki sıcaklık 65, 70 dereceye gelene kadar ekran kartı yük altındayken bu sıcaklığa ulaştığında fan kısa süreliğine dönmeye başlardı sonra tekrar dururdu tabi hemen gidip fan siparişi vermedim önce her türlü şeyi denedim işte sürücü kaldırıp yükleme gibi Afterburner ile oynama ve format atma gibi hiçbiri olmadı Afterburner ile sadece fan hızı ayarını manuel olarak en yükseğe çektiğimde fan dönerdi tabi en yüksek devirde dönerdi o sese de katlanamazsın elimde 4 pinli AMD işlemci fanı vardı onun soketini küçültüp ekran kartının soketine uygun hale getirdim onunla sadece test ettim ve fan normal bir şekilde fabrikasyon ayarında dönmeye başladı sonra ekran kartının kendi orijinal fanının arızalı olduğunu anladım Türkiye'de bu fanlardan aradım bulamadım AliExpress üzerinden aynı tipte aynı ölçülerde ve tabi aynı voltaj değerlerinde fan siparişi verdim sadece marka farklı MSI'nın koyduğu orijinal fan Power Logic'ti arızalı olan yani yeni taktığım fanın markasını hatırlamıyorum şimdi. Hani arızalı derken fanın çalışıp çalışmaması değil sensörü bozuk büyük ihtimal çünkü algıladığı sıcaklığa göre fan dönmüyor sen bir de fanı 1 ay önce değiştirdim demişsin belki o da arızalandı sonuçta elektronik ürün bunlar belli olmaz 1 ayda gider 6 ayda gider 10 yılda gider belki de senin taktığın fanın voltaj değerleri orijinal fana göre farklıydı bu yüzden kısa sürede de bozulmuş olabilir.
Valla kardeş ben yeni sıfır fan satın alarak sorunu çözdüm 2 yıldır da sorunsuz kullanıyorum. Benim kullandığım ekran kartı da GTX 650 ti'di MSI marka bu kartı hala diğer bir bilgisayarım daha var onda kullanıyorum ama bu donanım ile alakalı değil senin yaşadığın aynı sorunu tıpatıp ben yaşadım şöyle anlatayım benimde ekran kartı boştayken fanı hiç dönmezdi ta ki sıcaklık 65, 70 dereceye gelene kadar ekran kartı yük altındayken bu sıcaklığa ulaştığında fan kısa süreliğine dönmeye başlardı sonra tekrar dururdu tabi hemen gidip fan siparişi vermedim önce her türlü şeyi denedim işte sürücü kaldırıp yükleme gibi Afterburner ile oynama ve format atma gibi hiçbiri olmadı Afterburner ile sadece fan hızı ayarını manuel olarak en yükseğe çektiğimde fan dönerdi tabi en yüksek devirde dönerdi o sese de katlanamazsın elimde 4 pinli AMD işlemci fanı vardı onun soketini küçültüp ekran kartının soketine uygun hale getirdim ekran kartlarının fanı da 4 pinli ya onunla sadece test ettim ve fan normal bir şekilde fabrikasyon ayarında dönmeye başladı sonra ekran kartının kendi orijinal fanının arızalı olduğunu anladım Türkiye'de bu fanlardan aradım bulamadım AliExpress üzerinden aynı tipte aynı ölçülerde ve tabi aynı voltaj değerlerinde fan siparişi verdim sadece marka farklı MSI'nın koyduğu orijinal fan Power Logic'ti arızalı olan yani yeni taktığım fanın markasını hatırlamıyorum şimdi. Hani arızalı derken fanın çalışıp çalışmaması değil sensörü bozuk büyük ihtimal çünkü algıladığı sıcaklığa göre fan dönmüyor sen bir de fanı 1 ay önce değiştirdim demişsin belki o da arızalandı sonuçta elektronik ürün bunlar belli olmaz 1 ayda gider 6 ayda gider 10 yılda gider belki de senin taktığın fanın voltaj değerleri orijinal fana göre farklıydı bu yüzden kısa sürede de bozulmuş olabilir.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı