Merhaba arkadaşlar ,
Foruma yeni kayıt oldum herkese merhaba öncelikle ...
Başımdan geçenleri biraz uzatarak aşağıda anlatmaya çalıştım , bundan sonra yapmam gerekenler hakkında fikir ve tavsiyelerinize talibim.
MSI marka laptopumun ekran kartı , garanti süresi bittiği tarihten tam 40 ( yazıyla : kırk

) gün sonra yandı.(Oyun oynadığm sırada çat diye kapandı , öncesinde herhangi bir mavi ekran restart yahut fanların dikkatimi çeken bir gürültüsü olmamıştı , zaten ara sırada arka kapı söküp fanların ızgaranın tozunu da alırdım.)
Garanti harici cihazıma servispoint 670M ekran kartı değişimi için 460$ + KDV (güncel kur ile 1250+Kdv) fiyat biçti.Şaşkınlığımdan olsa gerek ilk başta kabul ettim fakat sonradan teli kapattığımda üzerinden 2 sene geçmiş bir karta bukadar para vermemin mantık dışı olduğu gerçeğini hatıladım.Tekrar aradım ve değişimi iptal ettirdim , kartı çıkarttılar ve onbard ekran kartını kullanmaya başladım.
Grafik kartını fiziken yerinden çıkarttım lakin BIOS bunu algılayamadığından mı desem tam olarak bilmiyorum cihazın her iki fanı max speedte çalışmaya başladı ve BIOS üzerinden herhangi bir müdahale edebileceğim opsiyonda yoktu.Çok rahatsız edici bu durumdan 1-2 günlük araştırmalarım sonucunda MSI forumlarından ecnebi bir kardeş 'donation' / bağış karşılığında unlocked BIOS ayarladı ve BIOS kilidi açık bir şekilde (herşey açık ) güncelledim ve BIOS tan birincil ekran kartı olarak onboardı gösterdim ve fanlar kendine geldi.
Mevcut durumum budur arkadaşlar .Şimdi bundan sonrasına gelirsek eğer ;
Elimde yanmış bir 670M ekran kartı mevcut , internette aradım ettim ama TR'de laptop ekran kartı bulmak biraz zor bir iş sanırım.Ayrıca 670M ekran kartı yerine yeni nesil hangi kartlar uyumludur vs bu konularda da bir bilgim yok açıkçası.
Yandığı söylenen ekran kartım artık çöpmüdür ? Yoksa herhangi bir tamir şansı vs var mıdır ?
Kafamda sorular sorular ...
Merak eden arkadaşlar olur ise laptop özelliklerim şu şekildedir ;
WINDOWS 8.1 PRO
CORE I7-3610QM 2.3GHZ
16GB RAM
128SSD +750GBHDD
FULL MODEL NO : MSI GT70 0NC-234TRK120500043
Forumdaki tüm kullanıcılara bozulmayan , yanmayan yahut bozulsa bile garanti süresi içine denk gelen bilgisayar ekipmanları dilerim