GTX 690 ve GTX TİTAN Özel Tasarımları Hakkında

Mehmet HAN

Hectopat
Daha fazla  
Neden GTX 690 ve GTX Titan gibi üst seviye kartların özel tasarımları yok? Nvidia'mı izin vermiyor yoksa zaten zor satılan ve maliyeti yüksek kartlar özel tasarımla fiyatı yükseleceğinden dolayımı üretmiyorlar.

Çift GPU'lu kartlara bildiğim kadarıyla özel soğutma yapılmıyor. Onun dışında GTX Titan'ın yeni çıktığını ve özel soğutmasının çıkacağını düşünüyorum.

Özel tasarımdan kasıt? Böyle afilli renkli gövde falan ise gereksiz bir durum olacaktır zaten çok güzel tasarımlara sahip kartlar.
ASUS, ZOTAC bu işi sade tasarımlar aleminyum gövde ve tek fan ile yapabiliyor. Bu tasarımlara NVİDİA'nın karışacağını sanmıyorum, grafik işlemciyi soğutabilmek tasarımın en büyük etkenidir. İki üç fanlı üç slot kaplayan ekran kartları daha güzel görünebilir (POVERCOLOR HD7990) fakat bu büyüklüğün dez avantajlarıda vardır
*üç fan=gürültü.
*üç slot=soğuma çabası ve kabalık.

Hedef sadelik ve ufak hacimli tasarımlar.

Özel tasarımdan kasıt? Böyle afilli renkli gövde falan ise gereksiz bir durum olacaktır zaten çok güzel tasarımlara sahip kartlar.
ASUS, ZOTAC bu işi sade tasarımlar aleminyum gövde ve tek fan ile yapabiliyor. Bu tasarımlara NVİDİA'nın karışacağını sanmıyorum, grafik işlemciyi soğutabilmek tasarımın en büyük etkenidir. İki üç fanlı üç slot kaplayan ekran kartları daha güzel görünebilir (POVERCOLOR HD7990) fakat bu büyüklüğün dez avantajlarıda vardır
*üç fan=gürültü.
*üç slot=soğuma çabası ve kabalık.

Hedef sadelik ve ufak hacimli tasarımlar.
Özel tasarımdan kastım tabiki renkli gövde falan değil. Sadece 2 slot kaplayan ASUS'un DirectCU2 tasarımı olsa fena olmazdı hani.

Çift GPU'lu kartlara özel soğutma yapılmıyor yapılacağını da sanmıyorum ben, GTX Titan ise yine özel soğutmalı olmayacak çünkü pahalı bir kart GTX 690'dan bile pahalı, ASUS MSI gibi markalar özel soğutmalarını en fazla 1500 TL'lik kartlara yaparlar diye düşünüyorum.

Anladığım kadarı ile kaba tasarımlardan hoşlanıyorsunuz. Gelenekçilik sanırım bu. Fakat yeni nesil kartlar eskilerin aksine soğutma sağlamak için kasayı büyütmekten vazgeçmiş durumdalar. Aslında çok fazla takılaak bir durum yok ortada önemli olan performans ve soğutma. :)

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı