GTX 750 Ti oyunlarda aşırı ısınıyor

Herkese merhabalar. Ekran kartım Gigabyte marka GTX750 Ti. Aşırı ısınma sorunuyla karşı karşıyayım. (GV-N75TD5-2GI)

Öncelikle kasada, 2 tane önde, 2 tane arkada toplam 4 tane egzoz fanı var. Eski bir kasada kullanıyorum. Hava sirkülasyonunda sorun olduğunu düşünmüyorum.
Termal macun da bilgisayarcıdan aldığım 10 liralık olanlardan.
Özellikle:
Euro Truck Simulator 2'de,(otomatik fan ayarında en fazla 70, %100 fan ayarında en fazla 65 derece)
Car Mechanic Simulator 18'de, (otomatik fan ayarında en fazla 68, %100 fan ayarında en fazla 59-60 derece)
Hatta dandik Far Cry 2 de bile, otomatik fan ayarındayken 60 dereceye dayanıyor. Termal macundan şüphelendim, değiştirdim, ama sonuç değişmedi. Eskiden böyle sorunlarla karşılaşmazdım, aklıma gelen tek şey, oyun güncellemelerinden sonra sistem gereksinimlerinin artmış olabileceğinden ötürü, ekran kartına eskisine nazaran daha fazla yük binmesi. Lütfen yardımcı olun, bu konu hakkında ne yapabilirim?

Ek olarak: Euro Truck Simulator 2'nin ana menüsündeyken, ekran kartı daha çok ısınıyor, oyundayken az da olsa sıcaklığı düşüyor anlamadım.

Son Edit: Sadece ekran kartında böyle bir ısınma sorunu mevcut. Verilere göre bu kart ile en fazla 65 derece ölçülmüş. İşlemcim 50-55 arası gidip geliyor.
Mis gibi dereceler hocam.

Mis gibi dereceler hocam.
Hocam sıcaklıklarınız zaten iyi. Bence şimdilik hiçbir şey yapmayın. Paranız olunca güzelinden bir kasa alırsınız.
Sıcaklıklar normal. Bileşenlere zarar verecek derecede değil.
Kasa almayı zaten istiyorum ama asıl sorum şu ki:

Soruda da belirttiğim gibi, bu kasanın içi yıllardır böyle ama sadece son 1 haftadır falan bu sıcaklıklar oluyor. Sanırım o da oyun güncellemeleri sonucu sistem gereksinimlerinin artmasından kaynaklı. En azından ben öyle düşünüyorum.

Kasa almayı zaten istiyorum ama asıl sorum şu ki:

Soruda da belirttiğim gibi, bu kasanın içi yıllardır böyle ama sadece son 1 haftadır falan bu sıcaklıklar oluyor. Sanırım o da oyun güncellemeleri sonucu sistem gereksinimlerinin atmasından kaynaklı. En azından ben öyle düşünüyorum.
Büyük ihtimal.Ancak dediğim gibi endişe etmeyin gayet iyi dereceler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı