GTX 750 Ti sistem oyunlarda donuyor

vrteca3

Megapat
Daha fazla  
5 dk oynadıktan sonra donuyor, mouse klavye etki etmiyor. Düğmeden kapatmak zorunda kalıyorum. Ekran kartını ve işlemciyi strest testine soktum, farklı HDD ve PSU ile denedim, RAM aldım çıkardım sorun aynı. Ne yapmam lazım? Oyunlarda donmadan önceki sıcaklıklar normal.
GTX 750 Ti.
P35-DS3r anakart.
6 GB DDR2 RAM.
Xeon E5450.
400W PSU.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mouse klavye kitlenip oyunu yürütmeye devam ediyorsa kesin anakart güney köprüsü. Oyun da donuyorsa yine anakart birinci şüpheli bence ama detaylandıramam. Güney köprüsü üzerine fan ekleyip oyunda deneyin.

Mouse klavye kitlenip oyunu yürütmeye devam ediyorsa kesin anakart güney köprüsü. Oyun da donuyorsa yine anakart birinci şüpheli bence ama detaylandıramam. Güney köprüsü üzerine fan ekleyip oyunda deneyin.
Ekledim, yine donuyor. Oyunda donuyor bu arada.

Sisteme bağlı olan disklerin hepsine surface bad sector testi yap. Sadece en son edindiğini bağlayıp sistemi çalıştır. Sorunlu bir hdd sistemin donmasına sebep olabilir. Bir de anakart chipset soğutucusunu sökmüşsün tekrar macunlayıp soğutucu takman doğru olur. Aynı şekilde kapatırsan hava boşluğu kalır. Macun değiştirmek yaygın bir tavsiye olsa da elinde 70-80 liralık iyi bir macun olmadığı sürece herhangi bir sorun yaşamıyorken değiştirmek çok akıllıca bir iş değil. Ben en son 5 yıllık laptop macunu değiştirdim eskisinden 3-5 derece daha kötü olmuştu çünkü elimde dandik bir macun var.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı