GTX 760 Oyun ve Sıcaklık Sorunu

bonecollector

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar ;

-Benim problemimde bu 2. konum çünkü hala sağlıklı bir bilgi edinemedim. Acaba yardımcı olabilir misiniz?

Ekran kartım GTX 760 DiretCu II ve Need For Speed Carbon oyununda 30 dk oynamayla max GPU 80'i görüyor acaba bu normal mi GTX 760 için 80 ama 760 DiretCu II için max 65 deniyor?

-Bigisayarımda mavi ekran+reset+yavaşlama sorunu vardı, bunun nedeni bilgisayara format attırmak istememden oluştu ve kasayı dışarıdan birine vermek istemedim eve bilgisayarcı geldi format atarken BIOS son sürüm dedi pek beceremedi, birkaç defa power'dan açtı kapadı virüs programı yükledi falan sonra mavi ekran+reset+yavaşlama sorunları yaşamaya başladım.

Bende Vatan Bilgisayar'a gittim ve onlar format atmaya çalışırken mavi ekran hatası aldı, format atılmıyordu bilgisayara yazmıyordu CD'yi dakikalarca nereden baksanız 30 dk falan bekledik hala %0'dı bunu üzerine sorun HDD'den dendi. HDD bulup tekrar denediler yine olmadı sonra RAM'den dedi ve tek tek RAM'leri denediler yine olmadı. En az 4-5 saat uğraştılar ama olumlu bir şey olmadı en son UZAY MONTAJ yapıldı ve o zaman format atılabildi sonra statik elektrik olmuş ondan dolayı bu sorunu yaşadığımı söylediler. Format atıldı kasam tekrar montaj edildi. Sonra driverlar falan yüklendi ve parçalarda sorununuz yok dendi kasamı eve getirdim.

- Kasamı eve getirip güç kablosunu takınca POWER üstündeki POWER'ın ışığı değil o mavi renk, bataryaya benzer bir simgenin yanında kırmızı ışık yanmaya başladı bazen uzun bazen yanıp yanıp sönüyordu ve eskiden kasamda böyle bir şey yoktu, geçen ki konuda onun HDD olduğunu söyledir acaba HDD mi oluyor?

-Bigisayara format atılmasına rağmen eskiden BF4'ü HD oynayabilirken ve hiçbir sıkıntı yaşamazken artık sistem gereksinimleri düşük oyunları HD oynayamıyorum acaba bunun sorunu neden kaynaklanıyor olabilir?

-HDD HEALT testi yapmam istendi fakat test yaptım fotosunu koydum ve sorunun ne olduğunu kimse yazmadı acaba bu sorun nedir ?

-Bilgisayarım açılırken çok yavaş açılmaya ve nette gezerken geriye gidememe gibi sorunlar yaşıyorum, geriye her tıkladığımda gitmiyor anca internet sayfası açılınca ki duruma gelene kadar geriye basınca geriye gidiyor yani en başa dönüyor, bir öncesine dönmüyor, Nette videolar izlerken tam ekran yapınca sol alt köşede sitenin HTPP'li başlayan adresi duruyor birkaç defa tam ekran yap, tam ekrandan çık olayından sonra düzeliyor yoksa düzelmiyor sebebi ne olabilir?

-Oyun yüklenirken de şöyle hatalar alıyorum acaba sebepleri neler?

Sistemim:
  • Ekran kartım Asus Geforce GTX 760 Diretcu II GDDR5 2 GB 256 Bit
  • Soğutucu :Cooler Master Hyper 212 Evo
  • Anakartım: M5A97 r2.0 AMD
  • RAM: 2x4=8 GB Sniper DDR 1600 MHz
  • HDD: 1 TB Barrucuda SATA 7200 RPM
  • kasa: Assasıan 80 Plus 700w·
  • CPU: AMD 8350 4.00 GHz

E2128C45FB47E150CCE0E73433F94365.PNG
err.PNG
err4.PNG
E2128C45FB47E150CCE0E73433F94365.PNG
err.PNG
err4.PNG
hdd.PNG

err4.PNG

Resimler istemsiz bu kadar fazla oldu özür dilerim. Acaba bu statik elektrik dendi, donamıma zarar mı verdi? Birkaç kişiyle görüşünce donanımda zarar olsa hata verirdi bilgisayar denildi bana.

Anladığım kadarıyla soğutucuyu yan çevirticem arkası beyaz fana bakacak çok tesekkür ederim günlerdir kimse böyle yardımcı olmadı yalnız bunu Van daki vatan yaptı ve bu hafta ben Bursa ya gidiyorum birde Ağrı da oturduğumdan dolayı gidip gelemicem yani yaptığı yanına kalacak ama Bursa da mutlaka bunu müdüre bildiricem . Şimdi bu işlemi yaptıktan sonra üste 2 fan altada 1 fan taktırıcam alta taktırdığım içeri üflicek üsttekiler dışarı doğru anlamışmıyım ?

-Bilgisayarım açılırken çok yavaş açılmaya ve nette gezerken geriye gidememe gibi sorunlar yaşıyorum, geriye her tıkladığımda gitmiyor anca internet sayfası açılınca ki duruma gelene kadar geriye basınca geriye gidiyor yani en başa dönüyor, bir öncesine dönmüyor, Nette videolar izlerken tam ekran yapınca sol alt köşede sitenin HTPP li başlayan adresi duruyor birkaç defa tam ekran yap, tam ekrandan çık olayından sonra düzeliyor yoksa düzelmiyor sebebi ne olabilir ?(birde buna cevap alabilirsem sanırım sorunum bitmiş olacak birde hd tunede healt kısmında mavi bölge kablo sorunu diyor ve kasada da dediğim gibi power ışığının üstündeki mavi yer sanırım hdd oluyor yanıp sönüyor ve çok uzun yanıyor sönmüyor, acaba kabloda sorun mu oldu montajda falan ?

Şimdi öncelik doğru anlamışsın :D Izgara kasa arkası fana bakacak, yani doğru anlamışsın eğer RAM'ler sıkıntı yaratırsa yani RAM üstüne gelirse ızgara üst fanlara bakacak fan da ekran kartına bakacak yani senin şu anki takılı şeklinin tam tersi fanı aşağı ızgara yukarı bakacak kasanın alt orta kısmına fan takmana gerek yok. Kasanın ön tarafına bir fan tak eğer yok ise eğer var ise kasa alt orta kısmına takabilirsin. 2 tane de yukarı tak tamamdır. İdeal 4-5 fan gayet yeterli yukarı takacağın fanları iyilerden al dandikler ses yapıyor :D Yine resim ekliyorum bazı kasalarda öne 2 tane bazıları 1 adet oluyor sen ideal için öne [1] yukarı [2] arka [1] alt
ortaya 1 tane takabilirsin. Kırmızı oklar hava çıkışı yeşiller hava girişi sağlıyor.
Hava-akimi.jpg
indir.jpg

Anladığım kadarıyla soğutucuyu yan çevirticem arkası beyaz fana bakacak çok tesekkür ederim günlerdir kimse böyle yardımcı olmadı yalnız bunu Van daki vatan yaptı ve bu hafta ben Bursa ya gidiyorum birde Ağrı da oturduğumdan dolayı gidip gelemicem yani yaptığı yanına kalacak ama Bursa da mutlaka bunu müdüre bildiricem . Şimdi bu işlemi yaptıktan sonra üste 2 fan altada 1 fan taktırıcam alta taktırdığım içeri üflicek üsttekiler dışarı doğru anlamışmıyım ?

-Bilgisayarım açılırken çok yavaş açılmaya ve nette gezerken geriye gidememe gibi sorunlar yaşıyorum, geriye her tıkladığımda gitmiyor anca internet sayfası açılınca ki duruma gelene kadar geriye basınca geriye gidiyor yani en başa dönüyor, bir öncesine dönmüyor, Nette videolar izlerken tam ekran yapınca sol alt köşede sitenin HTPP li başlayan adresi duruyor birkaç defa tam ekran yap, tam ekrandan çık olayından sonra düzeliyor yoksa düzelmiyor sebebi ne olabilir ?(birde buna cevap alabilirsem sanırım sorunum bitmiş olacak birde hd tunede healt kısmında mavi bölge kablo sorunu diyor ve kasada da dediğim gibi power ışığının üstündeki mavi yer sanırım hdd oluyor yanıp sönüyor ve çok uzun yanıyor sönmüyor, acaba kabloda sorun mu oldu montajda falan ?

Bir de internette bende de o altta film izlerken bahsettiğin şeyden çıkıyor. Onu kaybedecektim uğraşmadım sonra kabloları sen özenle kasanın kablo saklama özelliği var zaten sen onları iyice toplarla. HFF kablosuyla onlar büyük ihtimal dolayıp bırakmışlardır aynısnı bana yapmışlardı, o bahsettiğin şeyler Windows orjinalliğiyle veya güncellemeyle alakalı olabilir eğer orji değilse güncelleme sonrası ağırlaşma olabilir.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı