GTX 760 Sisteme extra fan takmak

Vallerden

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar benim casper'dan alınma i7 4790, galaxy GTX 760'lık bir sistemim var. Kasa içine mümkünse ekran kartını etkileyecek şekilde fan takmak mümkün müdür? Kasanın içinde 1 güç kaynağı, 1 anakart üzerinde ve 1 de dışarı aktarım yapan fan var. Toplam 3 fan var yani. 2 de ekran kartının kendi fanı. Kasanın içinin resmini çekip buraya koysam bana yardımcı olabilecek arkadaşlar var mıdır? Kendim takmam gerekmez bilgisayar cıda da taktırabilirim yalnızca merakım her kasaya bir şekilde fan takılabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasada kaç adet fan girişi bulunuyor ve bunlar kaç CM fan destekliyor? GTX 760 fazla ısınan bir kart değildi, yük altında sistem bileşenlerinin sıcaklıkları nedir? AİDA64 ile stres testi yapabilirsin ve sıcaklıklara bakabilirsin. Anakartın üstündeki fan işlemci soğutucu oluyor ve her sistemde olduğu için ek fan gibi sayılmaz. Sisteminde 1 adet kasa fanı var, o da egzoz fan.

Yük altında 81-82 derecelerde oluyor genellikle.Sadece bf4 oynarken 85-86 dereceleri görüyor.Fan girişi 1 tane var yanılmıyorsam ve kaç cm desteklediğini bilmiyorum.Bu işlerden pek anlamam acaba biraz basitçe anlatıp adım adım gitsek olur mu? Bu arada ekran kartım asus yada msı değil galaxy.Max temp 97 olarak gösteriyor sitede.

Eline bir metre al ve o fan girişinin sağ alt köşesin sol üst köşesine doğru kaç CM olduğunu ölç. Böylece kaç CM fan desteklediğini anlayabilirsin. Msi Afterburner indirip oyun içinde ekran kartı fan hızı ne alemde oluyor bir bak. Kasanın fotoğrafını atabilir misin? Boş olan fan yuvası kasanın neresinde? Mesajlarında beni etiketlersen sevinirim.

@Silinen üye
Öncelikle fan girişi yokmuş ben yanlış hatırlıyormuşum. Msi Afterburner zaten belli bir süredir var ve fan hızı %75 de oluyor yük altında.Kasanın resmini çekip attım umarım düzgünce belli oluyordur her şey.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı