Çözüldü GTX 770 sistemde boot Loop'a sebep oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
2
Yakın zamanda elime GTX 770 geçti ve sisteme taktım ancak taktıktan sonra sistem boot Loop'a girdi. Sistemden ekran kartını çıkardıktan sonra normal çalışmaya devam etti.
Sizce sorunu ne olabilir ve tamir etmeye değer mi?

Çözüm
Hayır hocam kartı internetten 200TL'ye arızalı olarak almıştım kartı. Tamir ettirip kullanmayı düşünüyorum.

Daha önce tamir edilmiş hocam. Kartın fotoğraflarını yüklüyorum:
Hocam baştan onu söyleseniz.🙂
Tamirine çok para vermeyin eğer yaptıracaksanız. Belli bir süre sonra tekrar etme durumu olabilir çipsetle ilgili olduğunu düşünüyorum çipset veya VRAM oluyor görüntü geliyor ama driver yüklenmiyorsa genelde.
Yakın zamanda elime GTX 770 geçti ve sisteme taktım ancak taktıktan sonra sistem boot Loop'a girdi. Sistemden ekran kartını çıkardıktan sonra normal çalışmaya devam etti.
Sizce sorunu ne olabilir ve tamir etmeye değer mi?
Öncelikle sistemin diğer parçalarını da yazarsanız faydası olabilir. Daha sonra ise tam olarak nerede yeniden başlıyor onu söyleyebilirsiniz.

Öncelikle sistemin diğer parçalarını da yazarsanız faydası olabilir. Daha sonra ise tam olarak nerede yeniden başlıyor onu söyleyebilirsiniz.

Tabii ki.

i5 4590 işlemci.
ASUS Z97 Pro gamer anakart.
2x4GB DDR3 2400MHz Corsair Vengeance Pro RAM +4 GB DDR3 1333MHz Micron RAM.
Sharkoon SHP 650 V2 650 watt güç kaynağı.

Tabii ki.

i5 4590 işlemci.
ASUS Z97 Pro gamer anakart.
2x4GB DDR3 2400MHz Corsair Vengeance Pro RAM +4 GB DDR3 1333MHz Micron RAM.
Sharkoon SHP 650 V2 650 watt güç kaynağı.
Driver yükledikten sonra mı böyle oldu? Ekran kartı cipset arızası olabilir mi? Yeni mi almıştınız ikinci el?

Driver yükledikten sonra mı böyle oldu? Ekran kartı cipset arızası olabilir mi? Yeni mi almıştınız ikinci el?

İkinci el almıştım. Sürücü bile yükleyemedim.Sisteme taktığım an çalıştırdım ancak cihaz sürekli kendi kendine yeniden başlatıyordu. Ekran kartını sistemden çıkarınca sistem normal olarak açılmaya devam etti.

İkinci el almıştım. Sürücü bile yükleyemedim.Sisteme taktığım an çalıştırdım ancak cihaz sürekli kendi kendine yeniden başlatıyordu. Ekran kartını sistemden çıkarınca sistem normal olarak açılmaya devam etti.
Eski sürücülerden dolayı da sorun oluyor olabilir ama sıkıntılı ekran kartları, insanın aklına direkt çipset arızası geliyor. Aldığınız kişi ile birlikte kontrol etmiş miydiniz?

Eski sürücülerden dolayı da sorun oluyor olabilir ama sıkıntılı ekran kartları, insanın aklına direkt çipset arızası geliyor. Aldığınız kişi ile birlikte kontrol etmiş miydiniz?

Hayır hocam kartı internetten 200TL'ye arızalı olarak almıştım kartı. Tamir ettirip kullanmayı düşünüyorum.
Kısa devre olabilir hocam. Kartın üzerinde fiziksel bir sorun var mı?

Dosya Ekleri

• 20220323_143108.jpg
    20220323_143108.jpg
    268,4 KB · Görüntüleme: 32
  • 20220323_143129.jpg
    20220323_143129.jpg
    219,6 KB · Görüntüleme: 33
  • 20220323_143200.jpg
    20220323_143200.jpg
    275,7 KB · Görüntüleme: 41
  • 20220323_143212.jpg
    20220323_143212.jpg
    238,7 KB · Görüntüleme: 37

Hocam baştan onu söyleseniz.🙂
Tamirine çok para vermeyin eğer yaptıracaksanız. Belli bir süre sonra tekrar etme durumu olabilir çipsetle ilgili olduğunu düşünüyorum çipset veya VRAM oluyor görüntü geliyor ama driver yüklenmiyorsa genelde.

Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı