GTX 770 sisteme yükseltme önerisi

Hayır hiç yapmadım
Dostum sistemin çöp falan değil performansı hala yeterli. 1080p deneyimini sürdüreceksen RAM ve ekran kartı takviyesiyle canavar gibi 3-4 sene kullanırsın. 2k ve ya 4k istiyorum diyorsan yeni sistem dizmelisin. Konu çöplüğe döndü, bu sistemin neresi ölü arkadaşlar konuşmayayım dedikçe saçmaladınız.

Arkadaşlar sisteme çöp muamelesi yapmak yerine en azından olabilecekleri önerin. Ölü yatırım veya değil bu çok da mühim değil. Sistem hala 1080P'de birçok oyunu rahatlıkla oynatır.

RAM'leri 16 yapıp I7 4790K veya 4770K ve GTX1650S yada GTX1660 gibi parçalara bütçeye göre geçilebilir. Ekran kartı pahalı gelirse RX580 gibi alternatife de yönelebilirsiniz.
Kardeş adam o kadar parayı 1650'ye verirse zaten eski ekran kartı neredeyse bir GTX1050, cidden mantıksız olur. RTX'lere ya da daha üstüne geçilirse belki bir manası olur fiyatlar zaten uçuyor.
Hadi onu geçtim, 4 ay içerisinde RTX 3000 çıkacak Ryzen 4000 çıkacak dolar düşüşe geçti, iyi şeyler olacak gibi duruyor. Neden GTX770-neredeyse bir GTX1050- ile birkaç ay daha bekleyemiyoruz?

Kardeş adam o kadar parayı 1650'ye verirse zaten eski ekran kartı neredeyse bir GTX1050, cidden mantıksız olur. RTX'lere ya da daha üstüne geçilirse belki bir manası olur fiyatlar zaten uçuyor.
Hadi onu geçtim, 4 ay içerisinde RTX 3000 çıkacak Ryzen 4000 çıkacak dolar düşüşe geçti, iyi şeyler olacak gibi duruyor. Neden GTX770-neredeyse bir GTX1050- ile birkaç ay daha bekleyemiyoruz?
1650S ve 1050 arasında uçurum var. 2 katından fazla neredeyse.

Hocam doların düşeceğini düşünmüyorum. Bekleyip ucuzlar dediğim ürünlerin hiçbiri ucuzlamadı. Dediğiniz doğru, zaten okadar verecek sıfırdan alsın. (1650 konusunda haksızsınız)

Hocam doların düşeceğini düşünmüyorum. Bekleyip ucuzlar dediğim ürünlerin hiçbiri ucuzlamadı. Dediğiniz doğru, zaten okadar verecek sıfırdan alsın.
Gerçekten doları beklemek canınızı yakabilir. Bu sisteme 4 yıl önce 5 bin ₺ verirken içim acımıştı. Çünkü doları ilk defa o kadar yüksek görüyordum ve bu devirde sistem toplanmaz diye düşünüyordum. Ama sabırsızlık edip topladım. İyi ki toplamışım.

Hocam doların düşeceğini düşünmüyorum. Bekleyip ucuzlar dediğim ürünlerin hiçbiri ucuzlamadı. Dediğiniz doğru, zaten okadar verecek sıfırdan alsın.
6.7'ye düştü şuan, gene iyi, ve düşüşte gibi.
Hadi düşmese, yeni işlemciler ve ekran kartı gelince düşecek, RTX 3000 2000 serisinden daha ucuza gelecek, tabi bize vergilerden o kadar ucuza gelir mi bilmiyorum.

Her an herşey olabilir, en iyisi şu son büyük gelişmeleri bekleyelim belki ne bileyim, GTX 3050 çıkar GT 3030 çıkar, GTX2650 çıkar ters köşe olursunuz, ben bu dolar kurunda firmalar eski ekran kartlarını bitirmeye çalışırken niye çok acele iş yaptım dersiniz. Cidden ne olacağı belli değil, ben ileride yükseltmek için sistem aldım almaz olaydım alır almaz dolar 7'den 6.7'ye düştü - tamam bu benim abdestsizliğimden olabilir. şşt! - siz de aynı şeyleri yaşamayın.

Tamam da adam o kadar para verecekse zaten yeni toplar kardeşim. İlla en üst düzeye mi güncelleyecek bu adam sistemi. RAM'leri artırıp 1650S'e geçtikten sonra ona ilaç gibi gelecektir illa RTX'e geçmesine gerek yok.

Ayrıca teknolojiyi bekleyemeyiz çünkü bugün RTX3xxx serisi çıkar tam alacakken 4'ü duyururlar. Bunun ardı arkası gelmez. Kaldı ki 1050 nerde 1650S nerde.

Gönül rahatlığıyla RX580, GTX1650, 1650S gibi kartlara bütçe doğrultusunda geçilebilir. 4770 ve 4790 işlemcilerinin sıfırını zaten bulamayacaksınız. Dolayısıyla ikinci el fiyatı da ucuz olacaktır. Elinizdeki RAM'i çıkartıp temizinden 2x8 RAM'e geçtikten sonra sizi uzunca bir süre daha götürür, sonra mecbur yeni toplarsınız. I7 4xxx serisi hala iş görebilecek seviyede.

Her türlü cihaza ürüne %30 bilmem ne gibi vergiler gelirken bu yeni çıkacak ürünlerin fiyatının uygun olmasını düşünmek tamamen bir hayal arkadaşlar. Her şeye vergi vergi vergi. Dolar olmuş zaten 6-7. Bulabildiğinizi alın kurtulun artık. Dolar düşse vergi artıyor nereden ne geleceği belli değil.

6.7'ye düştü şuan, gene iyi, ve düşüşte gibi.
Hadi düşmese, yeni işlemciler ve ekran kartı gelince düşecek, RTX 3000 2000 serisinden daha ucuza gelecek, tabi bize vergilerden o kadar ucuza gelir mi bilmiyorum.

Her an herşey olabilir, en iyisi şu son büyük gelişmeleri bekleyelim belki ne bileyim, GTX 3050 çıkar GT 3030 çıkar, GTX2650 çıkar ters köşe olursunuz, ben bu dolar kurunda firmalar eski ekran kartlarını bitirmeye çalışırken niye çok acele iş yaptım dersiniz. Cidden ne olacağı belli değil, ben ileride yükseltmek için sistem aldım almaz olaydım alır almaz dolar 7'den 6.7'ye düştü - tamam bu benim abdestsizliğimden olabilir. şşt! - siz de aynı şeyleri yaşamayın.
Hocam saçma konuştunuz bu sefer. Ben 7. 1lira yerine 6.8 iken aldım,sadece 100lira fark etti.

Tamam da adam o kadar para verecekse zaten yeni toplar kardeşim. İlla en üst düzeye mi güncelleyecek bu adam sistemi. RAM'leri artırıp 1650S'e geçtikten sonra ona ilaç gibi gelecektir illa RTX'e geçmesine gerek yok.

Ayrıca teknolojiyi bekleyemeyiz çünkü bugün RTX3xxx serisi çıkar tam alacakken 4'ü duyururlar. Bunun ardı arkası gelmez. Kaldı ki 1050 nerde 1650S nerde.

Gönül rahatlığıyla RX580, GTX1650, 1650S gibi kartlara bütçe doğrultusunda geçilebilir. 4770 ve 4790 işlemcilerinin sıfırını zaten bulamayacaksınız. Dolayısıyla ikinci el fiyatı da ucuz olacaktır. Elinizdeki RAM'i çıkartıp temizinden 2x8 RAM'e geçtikten sonra sizi uzunca bir süre daha götürür, sonra mecbur yeni toplarsınız. I7 4xxx serisi hala iş görebilecek seviyede.
Kardeş tamam GTX 1050 nerede 1650 - ki bu kart 1060 dengi gibidir - nerede anladık, da bu fark için yeni sistem mi toplanır ve bundan beklentiniz mi olur?

O zaman arkadaşın bütçesini karşılayın ve RTX2070 ekran kartlı Ryzen 4 serili bir işlemcili sistem toplayın. Adam zaten yeni sistem parasına gelmediği sürece bütçem var demiş. Bahsettiğin şeyler şu an 3-4 bin lira tek başına. Daha bunun anakartı yeni RAM'i işlemcisi derken zaten sistem değiştirmiş oluyor tamamen.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı