GTX 770 sisteme yükseltme önerisi

Hocam saçma konuştunuz bu sefer. Ben 7. 1lira yerine 6.8 iken aldım,sadece 100lira fark etti.
Doğrusu ben de indirimler bittiği için 60TL kardayım, ama GTX1650'ye bakın bir, GTX1060 dengi kart, GTX1050 dengi bir karta sahip bilgisayardan bu kadar yüksek ücretle yükseltilir mi? Samimiyetle söylüyorum bana kalırsa en küçük değmez, neredeyse yeni sistem fiyatına çünki. O eski sistemi satıp belki zorlayıp da RX5700XT alınsa çok daha mantıklı olurdu, 3000-3500TL fiyatında uygun bir RX5700XT'ye sahip kısılmış bir sistem çok çok daha mantıklı olur kesinlikle.

Kardeş tamam GTX 1050 nerede 1650 - ki bu kart 1060 dengi gibidir - nerede anladık, da bu fark için yeni sistem mi toplanır ve bundan beklentiniz mi olur?
Hocam adam elindeki 2 parçayı güncelleyerek 1080p'yi üst seviyede yaşayabilecekken neden bir ton para verip 1080p oynasın. 2k istiyorsa yeni sistem dizebilir ama 1080p ile devam edecekse man tık sız.
Doğrusu ben de indirimler bittiği için 60TL kardayım, ama GTX1650'ye bakın bir, GTX1060 dengi kart, GTX1050 dengi bir karta sahip bilgisayardan bu kadar yüksek ücretle yükseltilir mi? Samimiyetle söylüyorum bana kalırsa en küçük değmez, neredeyse yeni sistem fiyatına çünki. O eski sistemi satıp belki zorlayıp da RX5700XT alınsa çok daha mantıklı olurdu, 3000-3500TL fiyatında uygun bir RX5700XT'ye sahip kısılmış bir sistem çok çok daha mantıklı olur kesinlikle.
Benim önerimle 2000 TL senin önerinle 8000 TL harcayacak en küçük kavramınız 6000 TL'ye mi eşit? Ayrıca 1650 değil önerdiğim kart 1650S yani 1650 SUPER.

Tamam konuyu toparlayalım. Sistemi arkadaşların @BigSmoke @mühendizz bahsettiği kartlarla güncelleyebilirsiniz. Darboğaz konusunda bir bilgim yok ama eğer böyle bir şey olursa lütfen bana gelmeyin. Ayrıca arkadaşların dediği gibi teknolojiyi beklerseniz asla sistem dizemezsiniz veya donanım alamazsınız. Tercih size kalıyor sayın konu sahibi. Eğer çok yüksek performans elde etmek istiyorsanız kartı güncellemek yeterli gelmeyecektir. Ama iyi performans için kart darboğazsız çalışacaksa kartı güncelleyin gitsin. Yeni sisteme göre çok hesaplı gelecektir.

Arkadaşım biz mi anlatamıyoruz yoksa sen mi anlamak istemiyorsun? Adam yeni sistem parasına gelmesin demiş sen 3500 liralık ekran kartı öneriyorsun. Adamda I5 4xxx işlemci var darboğazın kralını yaşar. 2K oynasın diyeceksen bu sefer monitör masrafı var. Alacak bir RX580, yanına 4790K 1080P'de bakacak keyfine. Aynı FPS'yi daha yüksek ayarlarda yaşayacak. İlla her şeyin en iyisi olmaz. Bütçeye göre yükseltirsin hepsi bu.

Arkadaşım biz mi anlatamıyoruz yoksa sen mi anlamak istemiyorsun? Adam yeni sistem parasına gelmesin demiş sen 3500 liralık ekran kartı öneriyorsun. Adamda I5 4xxx işlemci var darboğazın kralını yaşar. 2K oynasın diyeceksen bu sefer monitör masrafı var. Alacak bir RX580, yanına 4790K 1080P'de bakacak keyfine. Aynı FPS'yi daha yüksek ayarlarda yaşayacak. İlla her şeyin en iyisi olmaz. Bütçeye göre yükseltirsin hepsi bu.
RX 580 yerine daha uygun fiyatlı 1650S seçilebilir hocam bu arada performans olarak daha iyi. Dolar artınca RX 580'in sıfırları aldı yürüdü.

Bütçe bilmiyorum ki, belirtilmemiş galiba ben göremedim.
Kardeş bu sistemin geleceği belirsiz, RTX 3000 Ryzen 4000 İntel 10. nesil, DDR5 RAM'ler yolda, teknolojiyi beklersen asla alamazsın doğru - ben alacağım her nasılsa - fakat yakın zamanda bu kadar büyük olaylar varken hala DDR3 sisteme 2000TL daha yatırım yapmayı bilemiyorum.
Sistemini 2000-2500TL'ye satsa üstüne 2000TL'ye ekran kartı alacağına 4500-5000TL'ye GTX 1650 Super'li sıfır, F/P sistemi dizersin zaten?!?
APU sistemler 2500-3000TL, arkadaşın sistemi APU'lara bin basar 2K-3K ya satsa dediğim gibi üstüne 2000TL ekran kartı masrafı yerine birleştirip birçok bulunan F/P bilgisayarlara - o çokk çokkk övdüğünüz muhteşem ötesi muazzam GTX 1650 ya da Super'e sahip - ulaşabilir. Hem DDR4 sistem, yeni nesil işlemciler felan.

Ben tekrar önerimi yapıp sizin kararınıza bırakayım.

İşlemci olarak ikinci el 4770K, 4790K.
Ekran kartı olarak RX580, GTX1650, GTX1650 bütçem yeter diyorsanız 1660 ve 1660S.
RAM olarak piyasada az da olsa sıfır DDR3 bulunuyor ancak en kötü ihtimalle 2x8 1600MHz veya üstü RAM.

Bunlarla 1080P'de birçok oyunu fazlasıyla yüksek ayarlarda akıcı oynayabilirsiniz. Daha iyisi için yeni sistem toplamanız şart çünkü takabileceğiniz işlemci en fazla 4790, o da daha yüksek ekran kartlarına darboğaz yapacaktır.

Neyse beyler ben buraya yazıyorum, zaman tanıyacağım yeni teknolojiyi bekleyeceğim ve çıkar çıkmaz, tam dönemini yaşarken kralını seçeceğim. Arkadaşın durumunu bilmem fakat teknoloji yenilenince neler olur biliyor musunuz, eskiler değer kaybeder. Yani daha ucuza dediklerinizi alma ihtimali olabilir.
Onun dışında tavsiyem GTX1650Super aldığın zaman çağ atlayacağını felan zannetme, belki eskiden ultra'da oynayamadığın bir oyunu görünce - ki o sistem her oyunu açar zaten, belki lowest belki medium - o oyunu ultrada krallar gibi oynarsın ama, bir sene. sadece bir sene boyunca ultra'da zevkine varırsın belki, ondan bile şüpheleniyorum, ve herzamanki oynadığın oyunların üstüne birkaç grafik ayarı artırırsın, bu kadar. Cidden kaç para yatırdığına bağlı, 1650Super alırsan böyle olur, fakat sistem 3-5 yıl boyunca senin şuanki sisteminin devam ettiği gibi devam edecektir. Aslında şöyle diyeyim,
2000 yıllarında oyunlar 2009'a kadar gelişme yaşadı, fakat en büyük gelişme 2010'daydı. 2009 oyunlarını ultrada kral gibi oynayanların bazıları 2010 oyunlarında ayarları medium'a düşürmek zorunda kaldılar, devrim niteliğindeydi belki.
GT630 2009 oyununu ultra'da kaldırırken GT1030, 2010 oyununu ultra'da o derecede oynatamadı, fark o kadar büyüktü.
Belki bunun aynısını bu sene de yaşayabiliriz, ve zaten bu sefer gelecek ekran kartları eskisine göre bayağı bayağı iyi, RTX2080 Super 63 RT çekirdeği, 3080 - söylenenlere göre - 144 RT Çekirdeğine sahip olacak, ki bu 2.5x Ray Tracing performansı denebilir, ve Tensor çekirdeklerinde yüksek artış, yapay zekayı bir üst noktaya taşıyacak. Ama bilmem 2009 ile 2010 arasındaki fark kadar büyük fark olur mu, öyle olursa heyecanınız bir sene belki sürecek, 1650Super aldığınızda.
Tabi istisna oyunlar da vardı, bunlar tamamen optimizasyon ile alakalı, Fallout 3 ve S.T.A.L.K.E.R.'in görselleri hiç tatmin etmezdi fakat açık dünya olduğu için, yeterince başarılı da optimizasyon olamadı FPS'ler 2009 yapımı çok daha şık duran CoD MW2'den çok daha düşük oldu.
Tabii bunlar kesin değil, fakat kesin olan şey zaten bariz, 2000TL GTX 1650Super'e verdiğinizde,
Ahh şu oyunu çok oynamak isterdim, ama açmıyor..
Dediğiniz oyunları - ki büyük ihtimalle yoktur - krallar gibi oynamayacaksınız. Bu kadar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı