GTX 950 Sistem Mini ITX Uyumu

BIZZYMAN

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Trader in Growtopia
Merhabalar arkadaşlar,
Yakında Mini ITX kasa toplayacağım ve yardıma ihtiyacım var. Biraz araştırma yaptıktan sonra 1800-2000 TL bütçe ile şu parçaları almaya karar verdim:

Mini İtx: THERMALTAKE CORE V1 Mini-ITX TOWER SİYAH KASA
MSI B150m Gaming Pro: MSI B150M GAMING PRO Intel B150 Soket 1151 DDR4 2133Mhz USB3.1 Anakart
MSI GTX 960 Veya 950: MSI GTX960 GAMING GDDR5 2GB 128Bit Nvidia GeForce DX12 Ekran Kartı
MSI GTX950 GAMING 2G GDDR5 2GB 128Bit Nvidia GeForce DX12 Ekran Kartı
İntel i3 Skylake Core 6098p: Intel Skylake Core i3 6098P 3.6 GHz 3 MB Cache LGA 1151 İşlemci
Kingston 8GB Fury Black: Kingston DDR4 8GB Hyperx FURY Black 2133MHz Bellek Modül - HX421C14FB2/8
HDD: Toshiba 1TB 7200 RPM 32MB Ön Bellek 3,5
PSU: COOLER MASTER RS-500 B SERİSİ 80PLUS 500W GÜÇ KAYNAĞI

Bunların hepsi birbiriyle ve kasayla uyumlu mudur? Bunları evde kolayca birleştirebilir miyim? Toplandıktan sonra hangi ayarları yapmam gerekir ( yazılım olarak ). Cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Beyler sistemi ben önerdim arkadaşa, foruma yeni kaydolduğu için imla hatası yapıp geçici ban yemiş. Aklımızda iki kasa var, birisi arkadaşın linkini verdiği diğeri ise XIGMATEK AQUILA Mini-ITX TOWER USB 3.0 SİYAH KASA . Havalandırma, malzeme kalitesi gibi konularda hangisi daha iyidir (arada bariz bir fark olacağını sanmasam da emin olalım) bir de B150m gaming pro bu iki kasayla uyumlu mudur? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

GTX 950'de mini modeli görmüştüm kasa için daha uygun olabilir. Tabi bu sığıyor, sıkıntı çıkarmıyorsa bu da olur. Topladıktan sonra ilk iş bir işletim sistemi kurman gerekiyor. Windows 10'u kurmanı tavsiye ederim. BIOS ayarlarını kontrol edip güncelleştirmen ve driverleri yüklemen gerekiyor. Ardından da gerekli programları yüklemeye başlayabilirsin. (Microsoft Office, Antivirüs, Steam ...)

GTX 950'de mini modeli görmüştüm kasa için daha uygun olabilir. Tabi bu sığıyor, sıkıntı çıkarmıyorsa bu da olur. Topladıktan sonra ilk iş bir işletim sistemi kurman gerekiyor. Windows 10'u kurmanı tavsiye ederim. BIOS ayarlarını kontrol edip güncelleştirmen ve driverleri yüklemen gerekiyor. Ardından da gerekli programları yüklemeye başlayabilirsin. (Microsoft Office, Antivirüs, Steam ...)
Bugün vatana gittim, ekran kartının ve anakartın veya sadece anakartın mini itxlere uymadığını söylediler ben de fikrimi değiştirdim zalman z3 kasa alcam. Icine aynı sistemin benzerini koycam HDD olarak seagate 1tb 7200RPM 64MB önbellek ve PSU olarak cooler master 500w +80 alcam

Thermaltake Core V1 uygun fiyatlı oyun bilgisayarı için en uygun ITX kasadır. Önünde 20 CM fan bulunur ve diğer MİNİ-ITX kasalar gibi tıkışık değildir. 28 CM uzunluğuna kadar her kart takılabilir. Ayrıca 200 TL fark ile RX 470 veya 460 almanız çok daha iyi olacaktır.
Hocam kasa için aynısını ben de düşündüm fakat sığsa bile stokta kalmamıştı. Ekran kartı konusuna gelince bütçe malesef kısıtlı ilerki zamanlarda elime tekrar para geçtiği zaman geliştirebilirim fakat şuan pek mümkün değil.

Bileşenlere hiç dikkat etmemiştim. Eğer mini ITX bir anakart istiyorsanız sitede bunu seçmeniz gerekiyordu. Ayrıca soket 1151 olacak. Burada 3 adet anakart çıkıyor karşımıza ve tahminen sizin bütçenize uygun olan da şu anakart oluyor : MSI H110I PRO Intel H110 Soket 1151 DDR4 2133Mhz HDMI&DVI Anakart

Ekran kartı konusuna gelince, eğer normal GTX 950 uymuyorsa mini modeli kesinlikle uyacaktır. Yoksa bir mini model çıkartılmazdı zaten. Onunda şöyle koyayım: ASUS MINI GTX950 GDDR5 2GB 128Bit Nvidia Geforce DX12 Ekran Kartı

Eğer mini ITX kasa isterseniz böyle bir değişiklik gerekebilir. Yok ama fikriniz değiştiyse de hayırlısı olsun diyelim :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı