GTX 960 sistemde herhangi bir oyun çöküyor

Lientum

Hectopat
Katılım
15 Haziran 2023
Mesajlar
1.031
Çözümler
8
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran kartı: AMD RX 550 4GB | İşlemci: i5-3570 (4x) | Ram: 12GB(8x4) DDR3 | Anakart: HP | Monitör: Lenovo Thinkvision 60Hz | Klavye: Gamepower Warlock Compact Red Switch | Mouse: Claw's Titan X1 | PSU: FEEL 460W MAX POWER
Cinsiyet
Erkek
Eski bilgisayarıma upgrade yaptım. Ekran kartı ve işlemci değiştirdim, NVIDIA GT 620 vardı GTX 960 2 GB aldım. i3-3220 vardı i5-3570 aldım. GTX 960'ı aldığımdan beri pişman oldum. Bütün driverlar güncel her şeyi yaptım hala hangi oyuna girsem çöküyor. Valorant'a giriyorum ekran kartı sürücüleri çöktü güncel olduğundan emin olun diyor, GTA 5'e giriyorum failed initialization please reboot and restart game diyor, CS2'ye giriyorum menüde aniden ekran simsiyah oluyor alt+F4 atmak zorunda kalıyorum. SonOyuncu Launcher giriyorum birden oyun donup atıyor. Ne yapacağım bilmiyorum artık 1 haftadır uğraşıyorum her yolu denedim bıktım artık şu ekran kartını aldığım günden beri sorun yaşıyorum.

Sistem:
Ekran kartı: GTX 960 2 GB OC.
İşlemci: i5-3570 4 çekirdek.
RAM: 12 GB DDR3 1600MHz.
Anakart: HP.
HDD: 240GB+1TB(240 değişecek yerine 120SSD gelecek)
Monitör: Lenovo thinkvision 60Hz.
 
Yapay zekanın verdiği yanıt.

 
300W.

Hayır atmadım aynı şekil driver yenileyip kullanmaya başladım.

300W mı hocam o PSU yeni sisteminizi besleyemez bende neredeyse benzer sistemi kullanıyorum MSI GTX 1050 2 GB i5 3470 FSP 460W PSU kullanıyorum.
 
Son düzenleme:
Yapay zekanın verdiği yanıt.
Hocam düşük güç tükmesini sağlayamaz mıyım? Ram'den vs. eksiltme yapsam yine mi kurtarmaz?

Eski ekran kartım çok kötü performans veriyor yani onunla oyuna girmek yerine gtx 960 ile oyuna girmemek daha iyi benim için.
 
Hocam düşük güç tükmesini sağlayamaz mıyım? RAM'den vs. eksiltme yapsam yine mi kurtarmaz?

RAM'ler çok etki etmez hocam 2. el piyasasından kaliteli bilindik markaları bakın ancak 2. elden PSU almak riskli olabilir ben arkadaşıma MSI MAG serisi 550W 80+ Bronze PSU buldum satın aldı çok memnun.
 
Üzgünüm dostum yapamazsın
Şu anda psu değiştirecek gücüm yok zaten para biriktirip yenilemiştim ekran kartını. Yaza kadar beni idare etsin diye almıştım, yazın yeni pc alacağım zaten.
 
Şu anda PSU değiştirecek gücüm yok zaten para biriktirip yenilemiştim ekran kartını. Yaza kadar beni idare etsin diye almıştım, yazın yeni PC alacağım zaten.

Yazın yeni PC alacaksanız bu kadar masraf biraz boşa vermişsiniz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…