GTX 960 vs R9 380?

Black_Ang3l

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar gtx 960 ile r9 380 arasında öyle ahım şahım bir durum yok. Fakat gtx 960'ı alınca elimizde Far Cry gibi nvidia özelliklerine abanan oyunlarda grafik daha çekici gelmekte ve FPS AMD'ye göre daha fazla olur. Sizce bu özellik GTX 960'ı bir adım öne çıkartır mı ? Bu bir avantaj mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
R9 380 tabii ki. Dx 12 ile birlikte gtx 970 performansı veriyor. Ayrıca far cry'da grafik farkı gameworks ayarlarını açmadıkça yok ve gtx 960 gameworks açacak kadar güçlü değil. Ayrıca amd kartlarda da gameworks açılıyor ve far cry performansı amd'nin çok daha iyi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Artık gtx 960 alınmaz ve bunu gtx 960'ı olan arkadaşım bile söylüyor.

r9 380 tabii ki. dx 12 ile birlikte gtx 970 performansı veriyo.
Ayrıca far cryda grafik farkı gameworks ayarlarını açmadıkça yok ve gtx 960 gameworks açacak kadar güçlü değil. ayrıca amd kartlarda da gameworks açılıyor ve far cry performansı amd nin çok daha iyi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

artık gtx 960 alınmaz ve bunu gtx 960 ı olan arkadaşım bile söylüyor.

R9 390 değil, 380'dan bahsedilmiş

r9 380 tabii ki. dx 12 ile birlikte gtx 970 performansı veriyo.
Ayrıca far cryda grafik farkı gameworks ayarlarını açmadıkça yok ve gtx 960 gameworks açacak kadar güçlü değil. ayrıca amd kartlarda da gameworks açılıyor ve far cry performansı amd nin çok daha iyi.

artık gtx 960 alınmaz ve bunu gtx 960 ı olan arkadaşım bile söylüyor.

Evet işte fark o GAMEWORKS ! Kürk, Çim, Gölge, Su Efekti gibi şeylerde Nvidia önde değil mi ?

Tamam örnek için koydum. Ayrıca kabul edilmeli r9 380 çok daha iyi. Tekrar söylüyorum r9 380'de gameworks açsan gtx 960'dan daha iyi performans alırsın. İyi yanlış yazdım.

Fps amd ye göre daha iyi olmaz. Hali hazırda oyun testi yaparsan r9 380 5 ile 10 fps daha fazla performans sergiler. Ancak yazılım desteği , elektrik tüketimi, ısı problemi gibi sıkıntılar amd de daha fazladır. Gerçi ısı problemi pek yaşamazsın. Güç tüketimi ve yazılım desteği ile nvdia 2 adım önde.
Gelelim oyunlarda ki nvdia gameworks'a herhangi bir oyunda bu özelikleri açarsan fps de düşüşler yaşarsın yani fps yükselmez önce bunu söyliyim. Nvdia gameworks grafik ayarıdır. Ne kadar açarsan o kadar fps düşer. Gameworks sana ne kazandırır söyliyim. Daha güzel ve keskin doku kaplamalar, yansımalar, su efektleri, çatışma efektleri örneğin batman Arkham knight da batmanin aracında ateş ederken ve lastik yakarken çıkan dumanlar gameworks'e özgü grafiklerdir. Çok uzattım ama bunlara hiç gerek yok :) hali hazırda çok yük bindiren ve gereksiz özellikler . 800 900 tl'lik kartlarla bu özelikleri köklemek zaten imkansız . Ama sen yine nvdia al niye diye sorarsan çok daha uzun ömürlü ve randımanlıdır.

Fps amd ye göre daha iyi olmaz. Hali hazırda oyun testi yaparsan r9 380 5 ile 10 fps daha fazla performans sergiler. Ancak yazılım desteği , elektrik tüketimi, ısı problemi gibi sıkıntılar amd de daha fazladır. Gerçi ısı problemi pek yaşamazsın. Güç tüketimi ve yazılım desteği ile nvdia 2 adım önde.
Gelelim oyunlarda ki nvdia gameworks'a herhangi bir oyunda bu özelikleri açarsan fps de düşüşler yaşarsın yani fps yükselmez önce bunu söyliyim. Nvdia gameworks grafik ayarıdır. Ne kadar açarsan o kadar fps düşer. Gameworks sana ne kazandırır söyliyim. Daha güzel ve keskin doku kaplamalar, yansımalar, su efektleri, çatışma efektleri örneğin batman Arkham knight da batmanin aracında ateş ederken ve lastik yakarken çıkan dumanlar gameworks'e özgü grafiklerdir. Çok uzattım ama bunlara hiç gerek yok :) hali hazırda çok yük bindiren ve gereksiz özellikler . 800 900 tl'lik kartlarla bu özelikleri köklemek zaten imkansız . Ama sen yine nvdia al niye diye sorarsan çok daha uzun ömürlü ve randımanlıdır.

Haklısın. Bence bu özellikler GTX 970 - 980 - 980 Tİ arası önemli.

Nvidia nın neresi daha uzun ömürlü. Kaçacak bir yerleri kalmayınca olsun daha kaliteli. Bu gpu çekirdekleri en kaliteli pcbden 3-4 kat daha uzun ömürlü. Yani çekirdek bozulana kadar pcb asusda bile çoktan bozulmuş olur. Ayrıca bilmiyorsan söyleyeyim nvidia 85 derece üstünde bozulur ancak AMD için 97 derece bile güvenilir.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı