R9 380 vs GTX 960

İşlemcim i5-4460 ultrada 10 fps filan yapıyor ilginc bi sorun üstad sence ne önerirsin optimasyon için ?
Oyun orjinalse, driverlar güncelse ve Windows 10 kullanıyorsanız o işlemcinin problem yaşatmaması lazım aslında. H1Z1'e gelen updateler ile optimizasyon sorunu büyük ölçüde düzeltildi.

Bu biraz kullanıcıya kalmış bir soru. 380 daha güçlü ama bunun yanında TDP' si 960' a göre biraz daha fazla ve biraz daha fazla ısınıyor. Nvidia GTX960 ise Maxwell mimarili az ısınan ve 380' e göre daha az güç çeken bir kart, tabi Nvidia' nın sürekli sürücü desteği ve oyun desteği daha fazla. Bu sana kalmış ikiside parasının hakkını sonuna kadar veren kartlar.

Ya abi bu sorunun cevabı şu eğer fps istiyorsan r9 380 , daha az enerji tüketimi ve yazılım istiyorsan gtx 960 sıcaklık değerleride ortalama aynı .

Arkadaşla
Eğer OC ypmayacaksanız R9 380 OC yapacaksanız GTX960. Bunun dışındada kategoriler var ama ben sadece bunu belirttim yoksa bazı arkadaşlar fanboyluk yaptığımızı sanıyorda.
Hocam OC yapmak zorunlu mu yoksa yapmaya gerek yok mu çünkü bende 960 almayı düşünüyorum ve OC hakkında ufak bir bilgi verebilir misin :)

Hayır OC bilmeden yapılmaması gerekn bir işlemdir. Yapıp yapmamak sizin hangi ayarlarda ne kadar FPS almanızı istediğinize bağlı. OC hız aşırtta işlemidir donanımı normal fabrika hızının üzerine çıkartmaktır. Bunun eksisi ise daha fazla ısınmadır. Ayrıca bilinçsizce yapılırsa donanıma zarar verebilir. Şahsen 960 az ısınan bir kart olduğu için ben kullansam OC edercim çünkü ben ultrada yüksek FPS istiyorum ve daha öncede defalarca yapmışlığım var.

Hayır OC bilmeden yapılmaması gerekn bir işlemdir. Yapıp yapmamak sizin hangi ayarlarda ne kadar FPS almanızı istediğinize bağlı. OC hız aşırtta işlemidir donanımı normal fabrika hızının üzerine çıkartmaktır. Bunun eksisi ise daha fazla ısınmadır. Ayrıca bilinçsizce yapılırsa donanıma zarar verebilir. Şahsen 960 az ısınan bir kart olduğu için ben kullansam OC edercim çünkü ben ultrada yüksek FPS istiyorum ve daha öncede defalarca yapmışlığım var.
anladım hocam teşekkürler yapmama gerek yok yani :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı