GTX 970 ekran kartımda Coil Whine çıktı. Çok ses çıkarıyor bu 7 gün oldu alalı. DMC 4 performance test yaptığımda 1000 FPS civarlarında 30 40 saniye sonra ekran tamamen bozuluyor böyle 1'er parmak arayla falan oluyor, ekran beyaz oluyor aşağı yukarı falan çıkıyor görüntü tamamen bozuluyor. Dota 2 girdiğimde 120 FPS sıkıntısız alıyorum ses çok az ekran kartında duyulmuyor bile neredeyse ama DMC 4 ya da DMC 5 açtığım zaman çok fena ötüyor. Birkaç gün önce böyle olmuyordu. Nvidia GeForce Experience yükledikten 1 gün sonra performans testi yapayım dedim. Ekran kartı deli gibi ötmeye başladı.
Ekran kartını Vatan Bilgisayar'dan aldım, 7 gün oldu. Değiştirebilirim değil mi?
Bugün vatana gittim 6 tane ekran kartı değiştirttim. yeni ekran kartı aldım ASUS STRIX GTX970 ondada var en düşük ses çıkaranını aldım. ve çoğu kartta artifact atıyo. 10 saatlik uğraş sonucu 50 tl kazık yiyip eve geldim DMC4 benchmark atınca artifact atıyo ekran kartı ne yapmalıyım ?
Cw sorununun bir çözümü yok kardeşim.
Bu sorun bütün ekran kartlarında minimum düzeyde de olsa vardır. Tabi bu cw sorunu ekran kartına özgü değildir bütün elektronik ürünlerde olabilir en basiti mesela telefon şarj cihazında. Sebebini merak edersen bu ses elektronik cihazlarda bobinlerin milimetrik düzeyde düzgün sarılmamasından kaynaklanan fabrikasyon hatasıdır.
Ekran kartlarında mesela oyun açınca karta yük bindiği için elektrik akımı da artıyor ve bu bobinlerde ki teller düzgün sarılmadığı için titreşiyor ne kadar çok yük binerse elektrik akımı o kadar artıyor ve bobinlerde ki teller daha çok titreştiği için bir o kadar da ses artıyor. Yani bu bir fabrikasyon hatası çözümü yok ama belki ekran kartının frekansını düşürmek ve oyunlardaki ayarları biraz kısmak karta binen yükü azaltacağı için sesi de katlanabilir düzeye indirebilir.
Bu cw olayından ben herkesten daha çok nefret ederim genelde akşam sessizliğinde oyun oynarım ve bu cızırtı gerçekten dayanılmaz oluyor üç kere ekran kartı değiştirme sebebimdir.
EVGA denedik kart olarak 3 farklı seriden en güçlü EVGA kartın 1 tanesi cayır cayır yandı fanları. Allah korusun bir fanları var sanırsın evin içinden uçak kalkıyor. EVGA ya direk tövbe dedim bunu almam. 5 Adet ASUS ROG STRIX GTX 970 açtık. Kimisinde deli gibi ses var kimisinde ses + artifact olayı var. Gerçi Artifact hepsinde oluyo ses olunca. Mecburen biraz daha kısık sesli geleni almak zorunda kaldım. Hiç memnun kalmadım. Oradaki adam "Acaba sorun anakartta olabilir mi" dedi. Burada bırakın bir bakalım sisteminize dedi servis ilgilenir bir kaç güne dönüş yaparız dedi. İçim hiç rahat olmadı aldım pcyi eve geldim. Acaba sadece inanılmaz değerlerde yüksek FPS alan oyunlardamı çıkıyor bu Artifact olayı? DMC4 de 2000 FPS çekiyordu. Ama Dota 2 oynarken 120 FPS bir problem olmuyor şimdilik.
2000 FPS'de oynaman mümkün değil, dikey senkronizasyonu aç ve böyle devam et. Ondan sonra vay efendim coil whine, artifact olayı, sen böyle devam edersen daha çok başına gelir haberin olsun.
2000 FPS'de oynaman mümkün değil, dikey senkronizasyonu aç ve böyle devam et. Ondan sonra vay efendim coil whine, artifact olayı, sen böyle devam edersen daha çok başına gelir haberin olsun.
Sen dikey senkronizasyon açıkken oynamaya devam et. Zaten monitörün desteklediği yenileme hızından yukarı çıkarsan ne olacağını sende gördün. Bu yüzden tam performans alıyorsun. Bizim dediklerimizi dinlememeye devam edersen bu sorunla daha çok karşılaşırsın.
GTX 970 Tüm ürünler tamamen arızalı bir ürün %90 filan hikaye arkadaşlar. %100 CW sorunu ve Artifact sorunu vardır. Ürünü bugün vatan bilgisayarda bıraktım. Servis formu aldım 1 tane. Bana diyorlar ki 3 gün burada kalsın. Arızalı parçayı servise yollarız. Onlar iade yada değişim ne derse ona göre diyorlar. Bilgisayarın diğer sistem yada donanımında bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum. Belki Anakart PCI girişinde sıkıntı vardır. Dota 2 yi bir açıyorum ekran parçalara ayrılıyor resmen. Ekranın ortasında çizgiler geçiyor çok rahatsız ediyor.