GTX 970 düşük GPU kullanımı

Kemal KOYSUREN

Hectopat
Katılım
12 Kasım 2017
Mesajlar
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İşletim sistemi: Windows10
İşlemci: i7 6700k
Ekran kartı: Nvidia MSI GTX 970
16 GB RAM
Aanakart: MSI Z170 Gaming M3

GameDVR kapalı, birkaç kere format atmama rağmen ve driverları baştan tekrar tekrar yüklememe rağmen GPU kullanımım çok düşük seviyelerde. Sıcaklık değerlerim normal ve bütün driverlarım güncel. Forumda birçok konu açılmış fakat anlatılan çözümlerin hiçbiri işe yaramadı. Yardımcı olursanız sevinirim. Ekran görüntüsünü ekliyorum.

csgo_2017_11_12_13_59_17_472.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır ben de zaten tamamını kullanmasını beklemiyorum. Ancak gönderdiğim ekran görüntüsüne bakarsanız FPS değerimi görebilirsiniz. 60 FPS'nin üstünü göremiyorum. Yani %5-7 GPU kullanımı oyunumda ciddi kasma problemi yaratıyor ki bu ekran kartının verebileceği performansın çok altında bir değer. Cevaplarınız için teşekkür ediyorum, yardımlarınızı bekliyorum.
 
Evet yüksek çözünürlükte de düşük çözünürlükte de aynı GPU kullanımı ve FPS'i alıyorum yaklaşık olarak. Ayrıca bir şey dikkatimi çekti. MSI Afterburner programı ile oyun esnasında sıcaklık değerlerini kontrol ediyorum. GPU sıcaklığım 55 derecede, CPU sıcaklığım 25 derecede sabit kalıyor. Maksimum 1 derece oynadığını gördüm. Bu kadar düşük sıcaklık değeri normal midir oyun esnasında? Sıcaklığı limitleyen bir yazılım veya ayar mevcut olabilir mi? Teknik açıdan çok ileri bir bilgim olmadığı için soruyorum. Bilgisayar yük altında iken sıcaklığın daha yüksek olması gerekmez mi?

Ek olarak bilgisayarımı servise göndermiştim bu sorundan dolayı. İlk seferinde işlemcimin sorunlu olduğunu söylediler ve yeni bir işlemci verdiler(aynı model). Servisten sonra evde test ettiğimde yine bu sorun devam ediyordu. İkinci sefer yolladığımda bilgisayarın değerlerinin normal olduğunu söylediler. Yani sorunun donanımlarda değil de yazılım kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Cevabınız için teşekkür ederim.

@Recep Baltaş Rica etsem yaşadığım soruna bir göz atabilir misiniz? Forumda benzer konularda önerilen yöntemlerin hepsini denedim, fakat maalesef problemim hala devam ediyor. Bu performans düşüklüğünün sebebi ne olabilir? Kullandığım çizim programına ve oyunuma ciddi bir etkisi var.

Edit: Oyun içinde belirli aralıklarla çekilmiş 2 ekran görüntüsü daha gönderiyorum. Ek olarak, programları alta alırken veya açarken uzun süre beklemek zorunda kalıyorum bilgisayarın kendine gelmesi için.
csgo_2017_11_17_15_34_01_006.jpg
csgo_2017_11_17_15_35_45_146.jpg
 
Aynı Sorun, bendede var.
sistemim şu:
i5 2320.
msi gtx 1060 3gb gaming x.
4 gb.
önceden böyle birşey yoktu .
Cs go botlarla oynadığımızdada sv var kırmızı oluyor. sebebini bir türlü çözemedim yardımlarınızı bekliyoruz.

Düşük Fps sorunu alıyoruz.
 
Önerdiğiniz bir performans test programı varsa bana adını verseniz ben de size sonucu rapor etsem inceler ve yorumlar mısınız rica etsem. Çünkü sorunun kaynağını ben de tam olarak bilmiyorum her ne kadar düşük GPU kullanımını suçlasam da. Yardımlarınızı bekliyorum. @Recep Baltaş
 
Arkadaşlar MSI BIOS ayarlarında bir ayar var tam hatılaryamıyorum MSI anakartlarında oluyor bende de vardı yaklaşık 1 sene kullandım öyle daha sonra çözdüm onun kapatmanız gerekiyor.

Bios\Overclocking\Cpu Features

Intel Adaptive Thermal monitör (açık ise disable kapalı getireceksiniz

Bu ayarın kapanması gerekli kapatman gerekli.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı