Gtx 970 Hangi marka ?

Burda çok az bilgi verilmiş, en iyi soğutma ve kalite Gigabyte ve Galax ürünlerindedir piyasada çok gördüğümüz için direk Asus, Msı ve Evga önermenin mantığı yok. Her marka modelin farklı amaçlar içindir siz ben O.C. ile uğraşmayacağım filan derseniz Asus veya Msı alıp geçebilirsiniz fakat dediğim gibi her marka farklı amaçlar için yapmış ürünü...

Biz arkadaşa alacaksın demiyoruz farkındaysan ayrıca bu markaları öneren herkes mantıksız mı oluyor ? Arkadaş O.C gibi işlerle uğraşacağını belirtmedi o markaları önerirdik zaten.

Sadece tahminleri ve gördükleriyle konuşan bir şahıs...
Millet enayimi afedersin Galax alıyor Gigabyte alıyor? Boşunamı acaba? Evga kaliteli bir marka ama bu tür O.C. lerde kullanılmamakta soğutması diğer markalar gibi değil.
Ve yanlış bilgilendirme yapıp forum da kirlilik yapmayın, O.C. ömrü kısaltması için dengesizce yapman gerekir eğer sen abartmadan adam gibi O.C. yapacak olursan onun bir zararı olmayacaktır ve zaten böyle Galax ve Gigabyte tercih edilmesinin sebebi O.C. kararlılığı, stabiletesi ve ısı değerleridir.

Bence en iyi GTX970 modeli EVGA, ASUS, MSI.
Başka söze gerek yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu MSI, Asus diyenler neye göre en iyisi diyor merak ettim? HOF ve FTW en yüksek OC olan modeller bunların üstüne yok. MSI ve Asus standart GPU kullanıyor. HOF ve FTW'de ise silikon kalitesi iyi olan GPU'lar kullanılıyor. Bu arada HOF ve FTW'nin çekirdek hızı rahatlıkla 1500MHz üzerine çıkarılabiliyor. Bu kadar OC dayanması için Asus ve MSI'dan daha iyi bileşenler kullanmak zorundalar. HOF veya FTW alamıyorsanız kesinlikle Gigabyte. Belirli bir marka öğrenmişler her ekran kartı konusunun altına MSI ve Asus yazmayın. Gigabyte öyle yabana atılacak bir firma değil.

Son düzenleme:
Bütçe belirtmediğiniz için en performanslı olan GTX 970'i, yani EVGA GTX 970 FTW modelini öneriyorum.
Hocam siz yeni bir sistem toplamak için ucuz ve güvenilirlik bakımından hangi siteleri tavsiye ediyorsunuz?

Bu MSI, Asus diyenler neye göre en iyisi diyor merak ettim? HOF ve FTW en yüksek OC olan modeller bunların üstüne yok. MSI ve Asus standart GPU kullanıyor. HOF ve FTW'de ise silikon kalitesi iyi olan GPU'lar kullanılıyor. Bu arada HOF ve FTW'nin çekirdek hızı rahatlıkla 1500MHz üzerine çıkarılabiliyor. Bu kadar OC dayanması için Asus ve MSI'dan daha iyi bileşenler kullanmak zorundalar. HOF veya FTW alamıyorsanız kesinlikle Gigabyte. Belirli bir marka öğrenmişler her ekran kartı konusunun altına yapmayın her ekran kartının altına MSI ve Asus yazmayın. Gigabyte öyle yabana atılacak bir firma değil.
Ülkemizde sadece teknolojiye merak sarıp 2 elle sarılan insanlar bunları biliyor gerisi sadece marka ve kaç GB miktarına bakıyor.

Bu MSI, Asus diyenler neye göre en iyisi diyor merak ettim? HOF ve FTW en yüksek OC olan modeller bunların üstüne yok. MSI ve Asus standart GPU kullanıyor. HOF ve FTW'de ise silikon kalitesi iyi olan GPU'lar kullanılıyor. Bu arada HOF ve FTW'nin çekirdek hızı rahatlıkla 1500MHz üzerine çıkarılabiliyor. Bu kadar OC dayanması için Asus ve MSI'dan daha iyi bileşenler kullanmak zorundalar. HOF veya FTW alamıyorsanız kesinlikle Gigabyte. Belirli bir marka öğrenmişler her ekran kartı konusunun altına MSI ve Asus yazmayın. Gigabyte öyle yabana atılacak bir firma değil.
Fark ettiniz mi bilmiyorum fakat Evga önerisi de var. Sadece MSİ, ASUS yazmıyor. Hem burada kimse 1500 Mhz'nin üstüne çıkamadığını söylemedi. Ve şunu belirtmeliyim MSİ, ASUS, EVGA Gigabayte'tan daha iyiler. Teknik destek olsun, tasarım olsun, yazılım desteği olsun her yönden daha iyiler. Ekran kartı alırken sadece Mhz değerine bakmayın.

Asus'un teknik desteği berbat şuanda yazılım konusunda ise sanki 30 FPS fark edecek bir yazılım kullanıyorlar da biz o markayı önermiyoruz. Çoğu benzer yazılımları kullanıyor. Gigabyte'ın OC Guru 2 yazılımı bana göre rakiplerinden eksik değil. Kartın tasarımı oyun performansını arttırmıyor. Kaldı ki Gigabyte kartların tasarımları gayet iyi. Tasarıma bakarak hiçbir zaman ekran kartı almadım alanlar içinse bir şey diyemem kendi zevkleri. Ekran kartı alırken bir çok şeye bakılır bizim önerdiğimiz markalar gayet kaliteli markalardır. Bundan sonra bakılacak şeyler GPU saat hızı, bellek saat hızları gibi şeylerdir. HOF ve FTW'nin GPU'su OC edildiğinde diğer firmalara göre 10 FPS'den fazla fark olabiliyor. HOF ve FTW'yi hava soğutma ile 1.5-1.6 GHz civarı OC edebiliyorsunuz, kaliteli su soğutma ile daha fazla olabilir. Tabi HOF ve FTW Türkiye piyasasında tuzlu, bu fiyatlara R9 390X veya GTX 980 alınıyor.

Overclock potansiyeli olarak bakarsak Galax HOF'un oldukça iyi bir seçenek olmasının yanında çok iyi de birer fiyat/performans ürünü olduğunu belirtmek gerek. Voltajlı hız aşırtma yöntemi ile de ciddi anlamda performans elde edilebilir. Ancak servis kalitesi ve yazılım desteği noktasında diğer firmalar ile ne kadar rekabet edebilir bilgim yok. Fiyatının, karşılaştırdığınız ürünlerin 300TL üzerinde olduğunu da unutmayalım.

Evga FTW 2.0 modellerin soğutma bloğunda bulunan 3 adet bakır ısı borusundan yalnızca 2 tanesi işlemci ile direkt olarak temasa geçiyor.
Bu sorun halen devam ediyor bildiğim kadarıyla
, soğutma performansı açısından büyük bir sorun teşkil etmeyecek olsa da şahsen durur düşünürdüm 1 dakika. Sonradan herhangi bir seri çıktıysa ve bu sorun düzeltildiyse bilgilendirin lütfen beni.

88.jpg

Gigabyte'nin soğutma sistemi de oldukça başarılı, Galax HOF'daki kadar yüksek OC potansiyeline sahip grafik yogaları kullanılmıyorsa da 300TL kadar daha ucuz yanılmıyorsam. 1300TL bütçe için kesinlikle tercih edilebilir düzeyde bir ekran kartı.

85.jpg

ASUS'a gelecek olursak 10mm 3 adet bakır ısı borusu kullanıyor. Soğutma bloğunun hacim olarak biraz zayıfmış gibi hissettirmesinden korkmayın, oldukça iyi bir soğutma sistemi. Maxwell mimari sayesinde zaten bu yonga daha az güç tüketip daha az ısınıyor.
ASUS 1350TL bütçe ile kalite ve yeterli performans vadediyor.

87.jpg

MSI'ın soğutma sisteminin 2 fanlı bir model için oldukça başarılı olduğunu söyleyebilirim. MSI gerçekten kalite vadediyor, 1400TL'lik fiyat aralığı var.

86.jpg

Kendi açımdan bakarsam şöyle yorumlayabilirim :
  • 1630TL'ye Galax Hof performans açısından fark yaratacak bir kart.
  • 1700TL'ye Evga FTW performanslı bir kart ancak ısı boruları - GPU birleşim noktasının tam çakışmaması korkuttu beni.
  • Gigabyte 1300TL bütçe ile kesinlikle iyi bir fiyat/performans ürünü.
  • MSI 1400TL bütçe ile GTX970 yongasının performans vaadini kaşılamasının yanında kaliteli birleşenler sunuyor.
  • Keza ASUS aynı şekilde 1350TL'den yeterli performans, kalite ve hizmet anlayışı sunuyor.
Hangilerini tercih edebilirdin dersen burada tercih edilmemesi için bir nedeni olan kart göremiyorum. Galax gibi markalar da korkutmasın kimseyi.
Bu yüzden kimse boş yere birbirini kırıp üzmesin :) Benim tercihim MSI veya ASUS'dan yana olurdu, performans delisi değilim, kalite ve sadeliğe bakarım.
Bütçem az olsa düşünmeden Gigabyte alabilirdim, daha sağlam bütçem varsa da gider Evga alır, daha fazla performans elde ederdim ancak karttaki sorundan bahsettim, sıcaklıklara olumsuz etki etmese de benim gibi birinin hoşuna gitmez açıkçası bu durum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı