GTX 970 ile Overclock

GTX 970 ekran kartları 1400 tl civarı oluyor. Bu arada başlıktan anladım ki GTX 970' i OC yapmak istiyorsun. Eğer öyle ise OC yapılabilir. Eğer işlemciyi OC yapcaksan o da uygun fakat g3258 alacaksan uygun. H81 gibi yongalarda OC yapılamıyor. Sadece o işlemciye özel OC var. Sistem olarak 1 ya da 2 TB harddisk alabilirsin. OC' yi tam olarak bilmeden OC yapma bu arada .
Bildiğim kadarı ile H81 chipsetli anakartlarla rahatlıkla çarpan kilidi açık olan işlemcilere O.C. yapılıyor. Ben G3420 kullanıyorum ve anakartım H81-Plus. BIOS menüsünde O.C. sekmesi açık ancak işlemcimin çarpan kilidi açık olmadığı için yapamıyorum. Çarpan kilidi açık olan işlemcilerle O.C. yapılabilir H-81 chipset ile.

Bildiğim kadarı ile H81 chipsetli anakartlarla rahatlıkla çarpan kilidi açık olan işlemcilere O.C. yapılıyor. Ben G3420 kullanıyorum ve anakartım H81-Plus. BIOS menüsünde O.C. sekmesi açık ancak işlemcimin çarpan kilidi açık olmadığı için yapamıyorum. Çarpan kilidi açık olan işlemcilerle O.C. yapılabilir H-81 chipset ile.
doğru olabilir dostum. Ama gtx970 yanında Pentium saçma kalıyor düşününce. Yine de Teşekkürler.

doğru olabilir dostum. Ama gtx970 yanında Pentium saçma kalıyor düşününce. Yine de Teşekkürler
Hatta bunun incelemesini yaptı Technopat.

Son düzenleyen: Moderatör:
doğru olabilir dostum. Ama gtx970 yanında Pentium saçma kalıyor düşününce. Yine de Teşekkürler

Hatta bunun incelemesini yaptı technopat
G3258 O.C. yapıldığında Titan X ile bile müthiş bir ikili oluyor GTX 970 ile neden olmadın ki ? G3258'de tek sorun var oda çift çekirdekli olması. Onun dışında gayet kaliteli ve güçlü bir CPU.

upload_2015-5-8_3-33-25.png

Pentium G3258 ve GTX Titan X testinde Shadow of Mordor 1080p' de 111 fps alınmıştı. i7 5930K ve GTX Titan X 1440p' de 105 fps veriyor. Hiç de müthiş bir ikili gibi gelmedi bana.

Eki Görüntüle 67727
Pentium G3258 ve GTX Titan X testinde Shadow of Mordor 1080p' de 111 fps alınmıştı. i7 5930K ve GTX Titan X 1440p' de 105 fps veriyor. Hiç de müthiş bir ikili gibi gelmedi bana.
Ancak biz burda I7 5930K'dan bahsetmiyoruz ? Konuyu açan arkadaş I5 4690K almak yerine G3258 tercih etmiş. Bu iki işlemci arasında Shadow of Mordor'da en fazla 8-10 FPS farkı olacaktır.

Ancak biz burda I7 5930K'dan bahsetmiyoruz ? Konuyu açan arkadaş I5 4690K almak yerine G3258 tercih etmiş. Bu iki işlemci arasında Shadow of Mordor'da en fazla 8-10 FPS farkı olacaktır.
Toplam fiyat açısından iyi bir ikili olabilir ama "müthiş bir ikili" kesinlikle değildir.
Performansın ne kadar düştüğünü göstermek için o örneği verdim. Söylediğiniz fark, oyunların genelinde, orta seviye kartlarda görülen bir farktır. Orta üst veya üst seviyede değil. Bu arada, 30 - 40 FPS civarındaki değerler üzerinden 8 - 10 FPS, oyundaki akıcılık açısından çok ciddi bir farktır, bu bağlamda performans artışını yüzde üzerinden değerlendirmek daha yerinde olacaktır.
Buyrun Crysis 3' ten bir örnek, kendisi CPU' ya yüklenmesiyle de bilinir, GTX 970 ekran kartı ile G3258 vs 4690K:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ciddi bir darboğaz olduğu görülebiliyor. İşlemciye yük binen anlarda %100 lerde performans artışı var. 4 çekirdeğe optimize edilmiş, bu tip CPU yükü bakımından ağır oyunlarda benzer sonuçlar beklenebilir.

Son düzenleme:
Toplam fiyat açısından iyi bir ikili olabilir ama "müthiş bir ikili" kesinlikle değildir.
Performansın ne kadar düştüğünü göstermek için o örneği verdim. Söylediğiniz fark, oyunların genelinde, orta seviye kartlarda görülen bir farktır. Orta üst veya üst seviyede değil. Bu arada, 30 - 40 FPS civarındaki değerler üzerinden 8 - 10 FPS, oyundaki akıcılık açısından çok ciddi bir farktır, bu bağlamda performans artışını yüzde üzerinden değerlendirmek daha yerinde olacaktır.
Buyrun Crysis 3' ten bir örnek, kendisi CPU' ya yüklenmesiyle de bilinir, GTX 970 ekran kartı ile G3258 vs 4690K:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ciddi bir darboğaz olduğu görülebiliyor. İşlemciye yük binen anlarda %100 lerde performans artışı var. 4 çekirdeğe optimize edilmiş, bu tip CPU yükü bakımından ağır oyunlarda benzer sonuçlar beklenebilir.

Darboğaz oluştuğuna göre 3.2 GHz hızında çalışıyor G3258. İnanın 4.4 GHz'ye O.C. yapılsa (ki yapılınca Titan X ile kullanıldığındada darboğaz oluşmuyor.) darboğaz oluşmaz.

Darboğaz oluştuğuna göre 3.2 GHz hızında çalışıyor G3258. İnanın 4.4 GHz'ye O.C. yapılsa (ki yapılınca Titan X ile kullanıldığındada darboğaz oluşmuyor.) darboğaz oluşmaz.
3.2 GHz' de çalışsaydı hiç akıcı oynanamazdı bu oyun. Tomb Rider ve Bioshock Infinite gibi işlemci yükü minimalize edilmiş oyunlarda fazla FPS drop yaşanmıyor fakat, ufak takılmalar yaşanabiliyor kare gösterimlerinde. Ama Crysis 3 gibi çok çekirdeğe optimize edilmiş ve işlemciye yüklenen oyunlarda bu düşüş kaçınılmazdır. En azından Hyper-Threading ile 4 sanal çekirdek şeklinde çalışsaydı kabul edilebilir bir performans ortaya koyabilirdi bu gibi oyunlar için. O da orta üst sınıf aralaığındaki ekran kartları için. 2 çekirdeğin getirdiği bir sınırlama yani. Hyper - Threading, bu konuda çekirdek eksiğinin etkilerini %100 olmasa da önemli ölçüde (%50 - 60 lara kadar) azaltıyor.

Son düzenleme:
O video test amaçlı çekilmişti videoda söylenmişti. Dikkatli izleseydiniz darboğaz olduğunu anlardınız. G3258 ile Titan X önereceksiniz resmen.

Tamam gençler kapayın konuyu çok fazla bilginiz varsa. Burda millete çok bilmişlik taslamayın sizin bildiğiniz kadar bizde biliyoruz merak etmeyin. G3258'i kötülemenizin amacı nedir halen anlayabilmiş değilim. Bana göre I5 4690 kötü bi işlemci. Sonuçta kendi fikirlerim. G3258, I5 4690'a bin basar sonuçta kendi fikrim. :cool: Ve evet Titan X ile G3258'i şiddetle öneriyorum.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı