GTX 970 sistem internet yavaş olma sorunu

Tunahan Sülün

Hectopat
Daha fazla  
Şimdi çok uzatmadan durumu şöyle izah edeyim.

Sistemim;

• Msi Nvidia GTX 970 4GB 256 bit
  • Kingstone hyper x 8x2 RAM
  • Asus Z-170 A anakart
  • İntel i7-6300 k 4.00 GHz işlemci
  • Windows 10 Pro 64 Bit
  • Kullandığım internet: Ttnet 24 mbit 100 AKK fiber alt yapı mevcut.

Bu sisteme sahibim tamamiyle kendim toparladım. Hiçbir sıkıntı yoktu ancak son 1 ay içerisinde sebebini bilmediğim nedenden dolayı anlamsızca bir problem yaşıyorum. Parçalar arası herhangi bir uyumsuzluk yok. Ancak Online oyuna girdiğim zaman bir müddet sıkıntı yaşamıyorum ancak bir süre sonrasında oynadığım online oyunda aniden 1000 MS'yi bulan ping ile karşı karşıya kalıyorum. Oyun tamamiyle felç oluyor ancak. Ping çıkması normal olabilir bu problem bambaşka, o ping geldiği andan itibaren internet tamamiyle bir yavaşlama sürecine giriyor, herhangi bir internet adresine giremiyorum interneti kullanamıyorum kadar sıkıntılı bir durum. Asus ana kartın verdiği orijinal programı ile gelen internet trafiğini kontrol edebiliyorum ve buna rağmen o ping sürecinde trafikte herhangi bir yoğunluk gözükmüyor altta indirme dahi hatta telefonu bile Wİ-FI modundan çıkarıyorum, modemin kendi ip adresinden MAC adreslerine dahi bakıyorum benden başka interneti kullanan yok. Ve bu durum sadece Online oyunlarda başıma geliyor. Normal interneti kullandığım zaman herhangi bir sıkıntı çekmiyorum saatlerce açık kalsa dahi internette herhangi bir yavaşlama söz konusu değil fakat bu problem var olduğu andan itibaren Win10, 8.1, 8, 7'ye kadar sistemi düşürüp format atmama rağmen bu sıkıntıdan kurtulmuş değilim. Araştırma yaptım görev yöneticisinden ağ kullanımı %0 svchost.exe virüsünden şüphelenip kontrol ettim yine de bir sorun bulamıyorum. Bahsettiğim ping 30-90 sn kadar sürebiliyor. Oyun içinde düzelebiliyor bazen ise hiç düzelmiyor. Altta indirme yok, komut istemcisinden services.msc komutundan Windows defender + arka plan akıllı aktarım ve win update hizmetleri kapalı olmasına rağmen anlamadığım şu olay yüzünden sürekli bir indirme varmış gibi gözüküyor sanki bir program kendini sürekli bitmek bilmeyen güncelleme yapıyormuş gibi download var sürekli. 13 yıldır bilgisayar kullanıcısıyım böyle hatayı ilk defa yaşıyorum. Yardımlarınızı çok acil bekliyorum şimdiden teşekkürler.

(Oynamış olduğum oyun League of Legends ping sıkıntısı lol ile ilgisiz + steam üzerinden herhangi bir online oyunda da aynı ping problemini yaşıyorum).

Yardım edecek kimse yokmu gerçekten?

Technopat adıyla ünlenmiş bir sitede bir yardımsever kalmadı sanırım... Acil bir durum oysaki.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı