GTX 970 Sistemde GTA 5 Kasma Sorunu

Dostum, çok farazi şeyler söylemişsin. Kasmadan kasmaya fark var.
Öncelikle kaç FPS alıyorsun, oyunun tam olarak hangi ayarlarda?
Bir de oyunu şöyle 10-15 dakika süresince oyna, bu süreçte arka planda MSI afterburner açık kalsın, GPU güç tüketimi, sıcaklık verileri gibi değerleri görelim. Ekran görüntülerini paylaşırsın. Ona göre biraz daha detaya inmeye çalışırız.
Aynı ekran kartını kullanıyorum. Tüm ayarlar sonda iken bir miktar hızaşırtma kullandığımda kararlı 60FPS alıyorum. Hızaşırtma olmadığında ise GeForce Experience'ın varsayılan ayarları ile girdiğimde yine 60FPS alıyorum, sorun olmuyor.

Bir de oyunu şöyle 10-15 dakika süresince oyna, bu süreçte arka planda MSI afterburner açık kalsın, GPU güç tüketimi, sıcaklık verileri gibi değerleri görelim. Ekran görüntülerini paylaşırsın. Ona göre biraz daha detaya inmeye çalışırız.
Aynı ekran kartını kullanıyorum. Tüm ayarlar sonda iken bir miktar hızaşırtma kullandığımda kararlı 60FPS alıyorum. Hızaşırtma olmadığında ise GeForce Experience'ın varsayılan ayarları ile girdiğimde yine 60FPS alıyorum, sorun olmuyor.

Eğer cidden dediğin gibi 60 fps alıyorsan ciddi anlamda sorun var demektir bende. Çünkü tüm ayarlar çok yüksek ama sadece gölgeler en yumuşak ayarlarda ve ekstra ayarlarda herşey kapalı olarak oynuyorum. Bu ayarlarda 60 fps aldığım doğrudur sabit olmasa da. Benim sorunum oyun akıcı değil ara ara takılmalar oluyor onu geçtim tam sorun akıcı olmaması oyunun. 1920x1080 de akıcı olmuyor ama 1366x768 de bir deneyeyim dedim ona akıcı bir şekilde oynayabiliyorum. Afterburner i indirip deneyeceğim teşekkürler.

@Refik42 Arkaşımız konuları okumadan Mesaj kasmak'ta istemiş olabilir. @Ergüncan Keçelioğlu Sıcaklık problemi olabilir mi ?
Sıcaklık olacağını sanmıyorum ilk dakikalarda da var son dakikalarda da hiçbirşey farketmiyor.

Son birşey daha ben Nvidia Experience uygulamasının verdiği Optimum ayarlar ile kasma yaşıyorum aşırı şekilde akıcılığı geçtim ara ara donma da oluyor.

Önceki işletim sistemi. Windows 8'di şuan Windows 10 geçtim. Oyunu ilk açtığım ayarlarla hiç kasma olmuyordu nerdeyse ama Nvidia Experience'den Optimum ayarlara getirdim Xsplit Gamecaster Uygulamasıyla Fps'ye baktım, gündüz arabayla hızlı giderken fps in 45'e kadar düştüğünü gördüm benim sorunum bu işte başkaları bu kartla çok rahat oynarken ben neden oynayamıyorum?

Birde şey var ben İşlemcimi OEM almıştım kutuda gelmemişti, sarılı bir şekilde gelmişti ondan olabilirmi diye soracağım ama alakası yok sanırım.

Resim istemiştiniz:

Dosya Ekleri

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    5,3 KB · Görüntüleme: 393
  • asd.PNG
    asd.PNG
    10,1 KB · Görüntüleme: 448
GPU'yu tam yükte kullanıyor görünüyor. Yani ekran kartın elinden geleni yapıyor. İşlemci kullanımları da ortalarda, dolayısı ile darboğaz gibi bir durum da söz konusu değil muhtemelen. Aklıma işletim sistemi geliyor bu durumda. Ben 8.1 kullanıyorum. 10 da henüz tecrübem yok, çok fazla 10 kullanıcısı var mıdır onu da bilemiyorum.
Sosyalde hızaşırtma ile ilgili bir başlık açmıştım, oradan yararlanarak kartına hızaşırtma uygulayabilirsin, bu konuda çok başarılı bir kart.

GPU'yu tam yükte kullanıyor görünüyor. Yani ekran kartın elinden geleni yapıyor. İşlemci kullanımları da ortalarda, dolayısı ile darboğaz gibi bir durum da söz konusu değil muhtemelen. Aklıma işletim sistemi geliyor bu durumda. Ben 8.1 kullanıyorum. 10 da henüz tecrübem yok, çok fazla 10 kullanıcısı var mıdır onu da bilemiyorum.
Sosyalde hızaşırtma ile ilgili bir başlık açmıştım, oradan yararlanarak kartına hızaşırtma uygulayabilirsin, bu konuda çok başarılı bir kart.
Win 8 de de aynıydı performansı o yüzden 10'a geçtim. Bakacağım konuna en yakın zamanda.

Kartını iade ettir bence.
Kartı neden iade edeyim hocam? Sonuçta kartta bir sorun yok fiziksel olarak da donanım olarak da. Ayrıca olsa belli olmazmıydı?

İşte bu yüzden iade etmelisin. Donanım problemi olmadığını nereden biliyorsun ki? Farklı bir kart bulup oyunu oynamayı dene. Eğer o şekilde oyun sıkıntı çıkarmıyorsa donanımın bozuk. Oyununuzda mod varsa belki bu da neden olabilir.

Dostum yeni format attım sizin önerdiğiniz basit çözümler Arka plan falan uygulamasıyla hiç alakası yok. Ekran kartını nasıl iade edeceğim? Bozuk değil birşey değil. İlk 15 gün içinde koşulsuz iadeydi ve 17. gün

Dostum yeni format attım sizin önerdiğiniz basit çözümler Arka plan falan uygulamasıyla hiç alakası yok. Ekran kartını nasıl iade edeceğim? Bozuk değil birşey değil. İlk 15 gün içinde koşulsuz iadeydi ve 17. gün
Koşulsuz iade diyor. Senin koşulun var. Vatandan falansa git oraya başka sistemde falan denesinler. Kasarsa değiştirşer. Kasmazsa sorunlu parçayı bul yenisini al.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı