GTX 970 vs R9 380X vs R9 390?

Asus kart kullanmadım ama gelen şikayetler olsun, memnuniyetler olsun yaptığım araştırmalar neticesinde şöyle bir kanıya vardım. Katılan olur olmaz, bu kendi düşüncem sonuçta. Bildiğiniz gibi oyuncu ekran kartlarıda giriş, orta, üst ve olağanüstü seviye gibi ayrıca kendi arasında klasmanlara ayrılmıştır. Asus'tan giriş ve olağanüstü seviye haricinde kart almam sebep rakipleri daha iyi olduğu için. Giriş olarak 750Ti/950 Strix, olağanüstü olarakta 980Ti Rog Matrix örneği uygun olur.

Hocam adam technopat sistem tavsiyelerinden aldım kartı diyor, arkadaş gelmiş hala tek kaynağa güvenip almışsınız bu sizin hatanız diyor. İnsan buraya güvenmeyecekte nereye güvenecek? Biri mesaj sayıma bak ben senden üstünüm diyor. Her kartın iyi olduğu yerler var bunu ben kabul ediyorum fakat arkadaşlara gtx dedinmi -ıyy görüşüyle yaklaşıyorlar. Onlar için hayat R9 ile başlıyor. Geçen seneye kadar Asus R9 285 Strix kullanan birisi olarak söylüyorum, her sistem tavsiyesinin altına adeta bir BOT gibi AMD ekran kartları önerenleri artık tii ye almamaya karar verdim. Biraz geniş düşünün lütfen, teşekkürler :)
Geniş düşünün diyen kişinin at gözlüğü takım yorum yapması ne kadar ironik değil mi? Buraya güvenmesin demedim bir şey alınırken tek kaynağa bakıp alınılmaz kaldı ki Asus Technopat'ın sponsoru Technopat Asus önermeyecekte ne önerecek? Çok basit şekilde 2-3 kaynaktan araştırsaydı Asus alınmayacağını bilirdi. Kimse GTX kötü demiyor nasıl ki ilk çıktığında aşırı popüler olduysa her şeyin bir ömrü var. Bu arada GPUBoss sitesi yasaklıdır. GPU Benchmark'ta verilen bilgilere bakarsanız genel hızda R9 390'nın 8. sırada olduğunu görürsünüz kaldı ki GTX 970'in Benchmark'larının fazla olmasının sebebi daha önce piyasaya sürülmesidir.

Herkesin verdiği cevapları tek tek okudum herkese teşekkür ederim cevapları için farkında olmadan tartışma başlatmışım sanırım :D Ben bu güne dek AMD kullandım ilk defa nvidia kullanacam yani Gtx 970 almaya karar verdim Yalnız hangi marka önerirsiniz bide biraz araştırdım herkes Asus ve Msı kullanıyor bunların dışında Galax ve Gigabyte markalar nasıldır?

Herkesin verdiği cevapları tek tek okudum herkese teşekkür ederim cevapları için farkında olmadan tartışma başlatmışım sanırım :D Ben bu güne dek AMD kullandım ilk defa nvidia kullanacam yani Gtx 970 almaya karar verdim Yalnız hangi marka önerirsiniz bide biraz araştırdım herkes Asus ve Msı kullanıyor bunların dışında Galax ve Gigabyte markalar nasıldır?
GTX 970'de bütün markalar başarılı. Şu an Evga'da indirim var.(Vatan PC) Ona yönelebilirsin.

@Bekir Aykut Bayraktar Technopat sistem tavsiyesinde Asus önerildi diye Asus almak zorunda değildin, Asus alman senin suçun, karttı almadan önce konu açsaydın sana MSİ ve Sapphire ikilisi dışında başka marka önermezdik. Asus R9 390 ve R9 390X modellerinde soğutma olarak rakiplerinin gerisinde, bunu her defasında söylüyorum. Şu da var sen Asus R9 390 modelinin sesine katlanırsan senin için sorun olmaz. 85 derecelere de çıkması da ekran kartına zarar vermez.

Hocam adam technopat sistem tavsiyelerinden aldım kartı diyor, arkadaş gelmiş hala tek kaynağa güvenip almışsınız bu sizin hatanız diyor. İnsan buraya güvenmeyecekte nereye güvenecek? Biri mesaj sayıma bak ben senden üstünüm diyor. Her kartın iyi olduğu yerler var bunu ben kabul ediyorum fakat arkadaşlara gtx dedinmi -ıyy görüşüyle yaklaşıyorlar. Onlar için hayat R9 ile başlıyor. Geçen seneye kadar Asus R9 285 Strix kullanan birisi olarak söylüyorum, her sistem tavsiyesinin altına adeta bir BOT gibi AMD ekran kartları önerenleri artık tii ye almamaya karar verdim. Biraz geniş düşünün lütfen, teşekkürler :)

Haklısınız, size katılıyorum. Bende yavaş yavaş tii ye almayacağım gibi gözüküyor... :) Birde keşke o arkadaşlar objektif olarak cevap yazabilseler...

Asus alması sorun oluşturmaz ama MSİ ve Sapphire modellerinin daha iyi olduğu bir gerçek. Technopat sitesinin Asus önermesi yanlış değil, çünkü Asus R9 390 modelinin incelemesi tek yapıldı, MSİ ve Sapphire R9 390 modelleri Technopat sitesinde incelemeleri yapılmadı. Asus önermesinden de korkulacak bir durum yok. Fanları manuel olarak ayarlarsan sıcaklık 60-65 derecelere kadar iniyor, fakat bu sesli çalışmasına yol açar.

Bazı şahıslar sözümüzü ciddiye almayacakmış objektif olarak yazabilseymişiz gibi şeyler söylüyor, birisini sorgularken ilk önce dönüp kendinize bakıcaksınız sonra karşınızdakine laf söyleceksiniz. Sizin bilginiz bizi sınamaya yetecek kadar var mı? O kapasiteye sahip misiniz? Birisine laf söylerken ilk önce kendinize bakın. Ben sırf birilerini kırmamak için yazdığımı 2 kere kontrol ediyorum bazıları patavatsızca yorumlar yapmaya devam ediyor. Bundan sonra bende düzgün konuşmayana gerekli cevapları vereceğim önüne gelen laf atma peşinde.

Neymiş önüne gelen bot gibi R9 öneriyomuş onları tiye almıycaklarmış. Almayın bencede çok daha iyi olur. Kimse keyfinden öyle yazmıyor. Nasıl ki R9 300 serisi çıkmadan önce GTX970 önerildiğinde o zamanlarda aynı şekilde önüne gelen GTX970 öneriliyor dendiğinde zamanın şartları gereği öyle olması uygunsa günümüz şartları gereğide böylesi uygundur. Tekrar ediyorum isteyen Tiye almasın. Teknoloji'de duygusallığa yer yok. Dün iyi olan dün iyiydi artık değil.

Hala ısınma sorunu var diyenleri anlamak güç değil. CW ve VRAM sorunu olan kart alacaksanız buyrun alın, kimse sizi zorlamıyor. R9 300 serisi çıktıktan sonra GTX 970 almanın önemi kalmadı.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı