Gtx 980 mi, R9 Fury X mi?

Arkadaş anlayamıyorum ben şu fiyat farkı diyenleri... 980Ti ile r9 FuryX arasındaki fiyat farkıymış. Gidipte stoğunda olmayan sitelere bakıyor insanlar, sonra gelip 2000 TL diyip boş yapıyor. Git nova bilgisayara falan bakın arkadaş stokta olan bir yere bakın. 2600-2700 TL istiyorlar r9 FuryX için. Fiyat farkı çok dediğiniz 980Ti 2800-2900 TL. Sizce öyle bütçeye sahip biri için bu çok büyük bir fark mı? Sahip olamayınca ne kadarda büyütmüş insanlar şu 980Ti'ı gözünde.

"Yakında yeni GPU lar gelecek ekran kartına büyük bir yatırım yapma yeni teknolojiyi bekle" diyenleri anlarımda, ne akla hizmet aradaki fiyat farkı çokmuşta şöyleymişte diyip düzgün araştırmadan yorum yapıp yanlış yönlendiriyorsunuz insanları?

Fury X alınırsa parası boşuna mı gidecek?

Yok senin algında bir problem var, sana bunu matematiksel olarak açıklamama izin ver. Doğru düzgün bir firmanın R9 FuryX'i elinde kalmamış siteler dışında bu kartın fiyatına 2000 TL yazan yok azıcık araştırırsan anlayabilirsin, stokta olan yerlerde doğru düzgün bir firmanın R9 FuryX'i 2600-2700 TL. Arkadaşımız eğer bu kartı alabilecek bütçeye sahipse 2800-2900 TL değerindeki daha iyi olduğu tartışılmaz belli bariz olan 980Ti'ı rahatlıkla alabilir.

Matematiğine gelecek olursak eğer hesaplarsan, o çok pahalı diye alma dediğin 980Ti, r9 FuryX ten sadece ve sadece %5-%10 arası farkla pahalı. Bu bir fiyat uçurumu mu? Değil.

FuryX kötü bir kart değil, cidden iyi bir kart. Ama parasını daha iyisine harcayabilme imkanın varsa niye FuryX alasın?

Fury X, Sinerji de 2200 TL iken, GTX 980 Tİ 3000-3200 TL arası buna ne diyeceksin bakalım.

Ahahaha durun tahmin edeyim, markası "SAPPHIRE" dir kesin o bahsettiğiniz kartın, ve o 2200 lira değil 2290 lira gibi bir şey olmalı yani 2300 lira. Forumda biraz Sapphire firmasını araştırmanızı öneriyorum.

Düzenleme: Ayrıca gidipte 980Ti'ın G1 Gaming, Lighning, Sea Hawk gibi ürünlerine bakarsanız tabikide 3000 TL altına inmez o fiyat. Doğru düzgün bir 980Ti ı 2800-2900 liraya bulmak mümkün internet üzerinde.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı