Gtx 980 mi, R9 Fury X mi?

Yeni nesil GPU'ları beklemek konusunda zaten bahsettiğim üzere bir şey demedim. Yapılabilir dedim. Ama illa alınacaksa R9 FuryX yerine 980Ti alınmalı dedim ve hala bunu savunuyorum.

Ancak hala sizin anlayamadığınız şey şu R9 FuryX dediğiniz ekran kartı 2600-2700 TL civarı. 2300 TL'ye alınmış kart Sapphire marka ise ne yapayım ben o kartı? Cidden her markanınkinin aynı olduğumu mu düşünüyorsun hala? Soğutmaları, malzeme kaliteleri aralarında fark yok mu sanıyorsun? O halde ASUS'un ürettiği neden Sapphire kadar ucuz değil hiç bunları düşünüyor musunuz? Cidden IQ seviyenizden şüphe etmeye başladım.

AMD üretip dağıttı imiş... 980Ti'ı kim üretip dağıtıyor Intel mi? Elbette FuryX'i AMD üretip dağıtacak ancak firmalar kendi teknolojilerini kullanarak daha net, daha kullanılabilir, daha performanslı hale getiriyor. Örneğin, 980Ti'ın fabrikadan çıkmış hali ile firmalara dağıtıldıktan sonra firmalardan çıkmış hali aynı mı sanıyorsun sen ne sanıyorsun anlayamadım?

Tırnak içerisinde belirtiyorum bu sefer, "Sapphire marka ekran kartına para verilmez."

Buyurun buda Recep Baltaş'a ait, Sapphire ve Zotac ürünleri ile ilgili bir konu biraz incelemenizi tavsiye ediyorum;
Neden Sapphire ve Zotac tavsiye etmiyorum ?

Eğer bir ürüne o kadar para verebilecekseniz gidipte 300 lira kısıp risk almayın, yazık etmeyin paranıza. Ve eğer 2600-2700 TL gibi bir miktarı ekran kartına verebilecek durumda iseniz gidin 980Ti tercih edin, rahat edin.

Bunun fanboylukla hiçbir alakası yok. Evet nvidia'ya karşı doğal olarak daha çok sempatim var ancak yeri geldiğinde bütçe ve performans testlerine göre AMD'de tavsiye ederim. R9 FuryX ile 980Ti için karşılaştırma yapılması bile çok komik geliyor bana.

Her sıkıştığınızda düzgün, net bir açıklama yapmayıp yalnızca karşınızdakine "fanboy" diyerek savunma yaptığınızı sanıp, kral olduğunuzu, her şeyden çok iyi anladığınızı zanneden sizsiniz. Özetle kolaya kaçan sizsiniz.

O halde bende burada durup, "Hadi Sapphire fanboylarına bir alkış alalım! Üstelik içlerinden biri bizzat kendiside Sapphire marka kullanıyor çok garip değil mi?!" diyebilirim. Bu şekilde kolaya kaçmış olurum.

Eğer düzgün, iyi bir ingilizceniz olsa sizlere yabancı forumlarıda araştırın, tek forumda takılı kalmayın, dünya yalnızca bu forumdan ibaret değil demek isterdim. Bu sayede bahsettiklerimden daha iyi anlardınız ama öyle bir şey yapabileceğinizi hiç sanmıyorum.

Özgüven demişsiniz. Eğer bir insam, doğru kabul ettiği ve buna emin olduğu bir şeyi savunuyorsa özgüvenle konuşması garip midir sizce?

Yanlışlarım var ise söyleyin cidden, hem yanlışımı düzeltmiş olursunuz hemde doğruyu öğretmiş olursunuz, bende teşekkür ederim bunun için. Zaten burada bulunma nedenimizde bu değil mi?
İlk önce üslubuna dikkat et bir dahakine uyarmam saygılı olmayı öğrenmelisin! Senin anlamadığın nokta R9 Fury X'i tamamen AMD'nin üretmiş olması yani GPU'sundan belleklerine kadar hepsi AMD'nin montajı. Nvidia ise çoğu kartın GPU'sunu üretip anlaşmalı olduğu üreticilere verir ve onlar PCB'yi üretir. Sapphire dediğiniz firma AMD'nin en büyük ortağı ve üreticisi. Bu firma öyle yabana atılacak bir firma değil. Geçmiş dönemde sorunları olabilir doğaldır her firmanın olmuştur fakat şuanda gayet iyi işler çıkarmaktadır. GTX 980 Ti ile R9 Fury X arasında 700 lira fark var eğer bu kadar farkı dert etmeyeceksen GTX 980 Ti alabilirsin. Kaldı ki gerekli konularda yabancı forumlarıda kullanıyorum. Özgüven konusunda ise hala yanlış bilgi ile savunmaya çalışıyorsun bu yanlıştır ilk önce tartıştığın konuda yeterli düzeyde bilgi sahibi olmalısın fakat sen bilgin olmadan yorum yapıyorsun.

Gel de bunu Nvidia'yı savunanlara anlat.
@Because Im Batman İmzan da Sapphire R9 380 yazıyor, o kartı ne zaman aldın? R9 285 modeli arızalı mı çıktı?
Konu dışına çıktık ama merak ettim çünkü Sapphire R9 285 seni çok uğraştırmıştı.
Konu dışı olacak fakat R9 285'i iade alıp R9 380 verdiler sağolsunlar.

Kavga çıkardım galiba. Şu 2000 TL olan Fury X değil Fury de ben dediğim gibi yeni nesili bekliycem. Haziran' a çıkar mı?

Bu farkı bize gösterir misiniz? Dün geceden beri bakıyoruz fakat bulamadık biz, sinerjideki link yanlış orada verilen bilgilerde üretilen bir FuryX yok. Önceki sayfaya bakarsınız anlarsınız ne demek istediğimi.
Sinerjide olan model Fury modeli. Fury X modelleri sıvı soğutmalı. Araştırdığım kadarıyla Fury X 2.400 lira. GTX 980 Ti'nin en ucuzu ise 2.920 lira referans olmayan model yani arada neredeyse 520 lira fark var. 700 lirayı R9 Fury ile karıştırdım.

İlk önce üslubuna dikkat et bir dahakine uyarmam saygılı olmayı öğrenmelisin! Senin anlamadığın nokta R9 Fury X'i tamamen AMD'nin üretmiş olması yani GPU'sundan belleklerine kadar hepsi AMD'nin montajı. Nvidia ise çoğu kartın GPU'sunu üretip anlaşmalı olduğu üreticilere verir ve onlar PCB'yi üretir. Sapphire dediğiniz firma AMD'nin en büyük ortağı ve üreticisi. Bu firma öyle yabana atılacak bir firma değil. Geçmiş dönemde sorunları olabilir doğaldır her firmanın olmuştur fakat şuanda gayet iyi işler çıkarmaktadır. GTX 980 Ti ile R9 Fury X arasında 700 lira fark var eğer bu kadar farkı dert etmeyeceksen GTX 980 Ti alabilirsin. Kaldı ki gerekli konularda yabancı forumlarıda kullanıyorum. Özgüven konusunda ise hala yanlış bilgi ile savunmaya çalışıyorsun bu yanlıştır ilk önce tartıştığın konuda yeterli düzeyde bilgi sahibi olmalısın fakat sen bilgin olmadan yorum yapıyorsun.

O halde öncelikle R9 FuryX'i tamamen AMD'nin ürettiğini evet bilmiyordum. Bu konuda özür dilerim(yalnızca sizden çünkü bunu sadece siz söylediniz, siz gösterdiniz). Ve teşekkür ediyorum bilgi için.

Ancak FuryX ile 980Ti arasında o derece fark olmadığının farkına varın sizde. Bir arkadaş bahsetmiş o kart FuryX değil Fury diye, anlayın aralarında o derece bir fiyat farkı yok. Düzgün araştırırsanız sizde fark edersiniz bunu. Tek araştırmadan, bilgisizce sert konuşanlar biz değiliz şu konuda. Biraz kendinizide eleştirmeyi bilin.

Kavga çıkardım galiba. Şu 2000 TL olan Fury X değil Fury de ben dediğim gibi yeni nesili bekliycem. Haziran' a çıkar mı?

Yeni nesil için yabancı forumlar mid 2016, school start season diye yazmışlar. Yani 2016 ortası, yaz tatili sonu, okullar başladığı zaman bekliyorlar. Ağustos, Eylül gibi bir tarihte. Bazıları 2016'nın sonunda bekliyor.

Arada yine 500 liraya yakın bir fark var. GTX 980 Ti'nin bu kadar performans vermesinin sebebi Nvidia'nın oyun pazarındaki yüksek payıdır. Temennimiz AMD'nin pazar payını arttırması.

Valla dediğim gibi, eğer arada 500 TL farkla FuryX var ise elbette haklısınız. Benim bulduğum en ucuzu 2600-2700 TL arasıydı bu nedenle söyledim. 2600-2700 TL verebilen birisi 200 lira daha çıkıp 980Ti alabilir çünkü.

Ve üslubum size karşı değildi, diğer arkadaşlara karşı idi. Şu konuda dediğimin tersini savunup doğru düzgün bir açıklamayla gelen sadece siz varsınız. Zaten ordada söylemiştim yanlışım var ise gösterin, teşekkür ederim bunun için diye.

Webdenal'da 2.400 liraya Fury X satılıyor fiyatının diğer sitelere göre daha ucuz olması sizi endişelendirmesin. Diğer firmalar maalesef ülkemize özgü saçma sapan fiyatlar çıkardığı için arada bu kadar fark oluyor.

Webdenal'da 2.400 liraya Fury X satılıyor fiyatının diğer sitelere göre daha ucuz olması sizi endişelendirmesin. Diğer firmalar maalesef ülkemize özgü saçma sapan fiyatlar çıkardığı için arada bu kadar fark oluyor.

Anlıyorum teşekkürler.

@Noctis Anlama sorunun var herhalde Fury X modelinin AMD tarafından ilk ben özel olarak üretildiğini yazdım, anlayamadığın için herşeye muhalefet yapıyorsun.

Düzgünce tartışabileceğim bir insan değilsiniz. Yorumlarınızı umursamıyorum. Daha fazla boş yapmayın konu çözüldü zaten arkadaş yeni mimariyi beklemeye karar verdi.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı