GTX 980 Ti Satıp GTX 1080 Almak Mantıklı mı ?

@KralGS
14-16 nm ile ısı değerleri oldukça düştü. Yeni kartların mobil versiyonlarını incele derim.

2016081711403072685.jpg

2016081711402430485.jpg

GTX 1070M CUDA çekirdeğinin daha çok olduğunu belirtmek isterim. :sinsi:

Dizüstü piyasasını pek takip etmiyorum fakat gözüme çarpan nokta 1060 GPU'lu dizüstülerin masaüstü 1060 ile aşağı yukarı benzer performans verdiğine dair bir yazı görmüştüm. Isınma konusunda da 1070 ve 1080'e nazaran iyi olduğu düşünüldüğünde artı küçük ekran 1080p çözünürlüğe tam yetmesi sebebiyle masaüstü yerine 1060'lı dizüstü alınsa yadırgamam.

@KralGS
Tabi ki masaüstü her zaman performans olarak önde olacaktır. Ama bazılarının dizüstü bilgisayarlara ihtiyacı oluyor. Şu an bu listeyi gösterdim ancak 1060M dizüstü bilgisayar alan birisi o parayla monitör dahil GTX 1080 ile sistem toplar. Hala masaüstü avantajda. Ancak bazıları işlerini dizüstünde yapmak zorunda bunda da artık daha güçlü bilgisayarlar gerekli. Bir de şunun altını çizeyim O.C potansiyeli masaüstü bilgisayarlarda daha iyi. Masaüstü kolay kolay tarihe karışmaz (bazıları öyle düşünüyor da).:)

Toplama bilgisayarda alternatifler çok daha iyi. Kendi ihtiyaçlar doğrultusunda bazı parçaları düşük, bazı parçaları da yüksek tutabiliyorsun.

@KralGS
Tabi ki masaüstü her zaman performans olarak önde olacaktır. Ama bazılarının dizüstü bilgisayarlara ihtiyacı oluyor. Şu an bu listeyi gösterdim ancak 1060M dizüstü bilgisayar alan birisi o parayla monitör dahil GTX 1080 ile sistem toplar. Hala masaüstü avantajda. Ancak bazıları işlerini dizüstünde yapmak zorunda bunda da artık daha güçlü bilgisayarlar gerekli. Bir de şunun altını çizeyim O.C potansiyeli masaüstü bilgisayarlarda daha iyi. Masaüstü kolay kolay tarihe karışmaz (bazıları öyle düşünüyor da).:)

Toplama bilgisayarda alternatifler çok daha iyi. Kendi ihtiyaçlar doğrultusunda bazı parçaları düşük, bazı parçaları da yüksek tutabiliyorsun.
Elbette öyle, ama ben olsaydım bütçemin %75-65'i ile masaüstü, kalan %25-35 ile de dizüstü alırdım.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı