GTX 980 TI taşınabilir sistem toplama

Amazon'dan alabilirsin sadece. Ancak gayet uygun bir fiyatı var bence. Getirtirken gümrük gibi vergilerini ödediğiniz için siz hiç uğraşmadan ürününüz kapınıza gelir.
Amazon.com: SilverStone Technology Mini-ITX Slim Small Form Factor Computer Case RVZ02B: Computers & Accessories
Yanlış bilgilendirme yapmayınız lütfen.
Silverstone Raven RVZ02B USB 3.0 Mini ITX Bilgisayar Kasası
Silverstone Raven RVZ01B USB 3.0 Mini ITX Bilgisayar Kasası (Siyah)

Bu başlıktan sonra toplamaya karar verdim ve bu işe bayağı kafa yordum. :)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu kasa çok hoşuma gitti. :D:D
Bu sisteme k işlemci de alınabilir ama 980 Ti'ye yeterli olacağı için ben k tercih etmedim. Hdd'yi harici kullandığım için onuda eklemedim. Buna ihtiyaç duyanlar mutlaka olacaktır kasaya 3.5 inç rahat takılabiliyor. Bu PSU'yu daha ucuz olduğu için Hepsiburada'dan alacağım. High Power Astro Lite 750W 80Plus Gold 62.5A 12V Güç Kaynağı Fiyatı
Seçtiğim çift fanlı sıvı soğutma sistemi de içerisine sığıyor. Kaliteli hava soğutma düşündüm ama içerisine sığan performansı iyi bir hava soğutma bulamadım. Bide kasa küçük hava konusunda sıkıntı olabilir diye sıvı seçtim. Tam olarak 6600 Tl maliyetle 1500 Tl daha ucuza MSİ'den daha iyi kasa toplanıyor. :) Daha iyi güç kaynağı, daha iyi soğutma, daha iyi anakart, daha iyi Ramler. Seçtiğim kasada PSU'nun altta olması sayesinde kablolama da sorun olmayacaktir. Taşınabilirlik açısından taşıma kolu avantajından da vazgeçmeden (Bence Mini Itx'te mutlaka olması lazım yoksa anlamı yok kucaklayıp taşımak hiçte kullanışlı değil.) toplanabilecek en iyi taşınabilir GTX 980Ti'li sistem bu diye düşünüyorum.

Eki Görüntüle 149519

O kasaya maksimum 290mm lik GPU'lar takılabiliyor DCU3 Strix bir kart sığmayacaktır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu kasayı sen toplasan 7.000 tl civarına toplayabilirsin ben denedim. Ama kasa kalitesi, kablolama, PCIe ssd hızı-konumlandırma ve soğutmanın sessizliğini sağlaman zor. Ayrıca genel bir garanti sunuluyor garantili parçaları önemseyip odan burdan nasıl ucuza alırım diye düşünmektense garantiye önem veriyorsan komple sistemi garantiyle alabilmek güzel. Ben fiyatına değer diye düşünüyorum kasayıda çok beğendim.

Ben de bu msi nin bi tık altına bakıyorum şu sıralar:
MSI NIGHTBLADE X2-012EU Intel Core i7 6700K 4.2GHz 8GB 1TB + Fiyatı

Şu açtığım başlıkta da farklı seçenekleri arkadaşlara sundum fakat kimse demedi ki şunu al, kendin topla daha iyi performansta bir bilgisayarı dendi. Oysaki Phoenix Rebirth de gönlüme yatmıştı. Rebirt ve bu MSi arasında kalmışken; sonra arkadaşların amd ekran kartı tavsiyeleri (bu arada bu forumda acayip ATi sever arkadaşlar var) derken apayrı bir kararsızlığa girdim çıkamıyorum.

Son düzenleme:
Sistemin ilk parçasını sipariş ettim oda işlemci soğutucu. :D NH-D9L bunu amazondan 202 TL'ye aldım türkiyede bulamadım. Önce bunu aldım çünkü amazonda bile 4 tane kalmıştı. :) Sıvı soğutmadan vazgeçtim bu soğutucuyu araştırdım çok hoşuma gitti. :) Sistemi 2-3 aya ancak toplayabileceğim bütçe olarak fazla geldi. :( Ama güzel sistem olarak. :D

Aerocool DS CUBE kasaya Asus Maximus 8 Gene Z170 MATX Anakartı takarsın ve İ7 işlemci ile 980Tİ ekran kartınıda anakart üzerine yerleştirirsin. Boyutu küçük ama işlevi çok çok büyük bir sistem toplamış olursun. İşlemci soğutucuyu kasaya sığacak birşey seçmen gerekir ama onu bir araştır. Güç kaynağınıda tam modüler al kasa küçük olacağı için kablo karmaşası yaşanmasın.

Aerocool DS CUBE kasaya Asus Maximus 8 Gene Z170 MATX Anakartı takarsın ve İ7 işlemci ile 980Tİ ekran kartınıda anakart üzerine yerleştirirsin. Boyutu küçük ama işlevi çok çok büyük bir sistem toplamış olursun. İşlemci soğutucuyu kasaya sığacak birşey seçmen gerekir ama onu bir araştır. Güç kaynağınıda tam modüler al kasa küçük olacağı için kablo karmaşası yaşanmasın.
Kasayı beğendim ama ufacık ayrıntılar bile mini ITX için bence çok önemli. Önerdiğiniz kasa taşınmaya uygun değil. kucakta taşımak yada koltuk altına almak büyük sıkıntı.

ITX toplayacak olsam sırf taşıma rahatlığı var diye ben microatx görünümlü kocaman boyutlarda ağır elde evcil hayvan kafesi taşır gibi görüntüsü olan 380T almazdım.
Haklı olabilirsin ama günün standartları böyle. :) İçine büyük ekran kartları sığsın bide normal 160mm PSU sığsın dedinmi kasa bu kadar oluveriyor. Tavsiyen varsa buyur. :)

Kasayı beğendim ama ufacık ayrıntılar bile mini ITX için bence çok önemli. Önerdiğiniz kasa taşınmaya uygun değil. kucakta taşımak yada koltuk altına almak büyük sıkıntı.

Haklı olabilirsin ama günün standartları böyle. :) İçine büyük ekran kartları sığsın bide normal 160mm PSU sığsın dedinmi kasa bu kadar oluveriyor. Tavsiyen varsa buyur. :)
Bence seçtiğiniz kasa gayet iyi. Ben de o kasaya sistem toplamayı düşünüyorum ve çok iyi olacağını düşünüyorum. Bir de üstüne 15" ekran ve küçük dahili mouse ve klavye olsa al sana dizüstü bilgisayar :).

Yine fikir değiştirdim. :) GTX 980 ti yerine R9 nano almayı planlıyorum. 1.3 KG ağırlığında GTX 980 ti alacağıma daha az ısınan 600gr R9 Nano almak çok daha mantıklı geldi. Biraz araştırdım fena bir kart. Isınma neredeyse yok küçücük tek fanıyla 75 dereceyi geçmiyor. Kart R9 390x ve GTX 980 den performanslı GTX 980 ile çok yakın performansı. İlginç olan GTX 980 den daha az güç çekip çok daha serin çalışması. :) Amazondan 1710 TL ye geliyor R9 nano.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı