GTX 980 Ti ve i7 5820K Darboğaz

@BigEvil Sana diyorum efendi, üslubunu bozma!

Git al Titan X ve G3258'i tak kasana, bak bakayım darboğaz var mı yok mu. CPU kullanımı %98 iken GPU kullanımı %80 ise darboğaz var demektir. Darboğazın ne olduğu hakkında ders vermeden önce kendin öğren bence. Bizlerden bıktıysan da defolup gitme hakkına sahipsin, iyi günler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tartışabilirsiniz ancak hakaret edemezsiniz, uyarıda bulundum, uygunsuz sözleri sildim. Tekrar etmeyin, seviyeli tartışın.

Konuya açıklık getirelim: Üst seviye ekran kartı ile üst seviye işlemci dengelidir, idealdir her koşulda. Bizim üst seviye sistem toplama rehberlerimize bakarsanız özellikle iş kullanımına yönelik olanlarda güçlü işlemciler kullandığımızı göreceksiniz.

Bütçe daraldığında orta seviye işlemci ile mesela i5'ler ile üst seviye ekran kartı kullanmakta da sakınca yoktur. Burası çok rahat bir bölgedir, esnek imkanlar sunar, bütçeyi çok zorlamaz ama performans halen muazzamdır.

En ucuz işlemciler, OC edilebilen işlemciler bütçenin yetmediği yerde hayat kurtarır. Ancak limitleri bellidir. Sorun şu ki bu limitler biraz da ön yargılar yüzünden fazla abartılır. Test etmek gerekir, nereye kadar götürdüğünden emin olduktan sonra hayal kırıklığı yaşanmaz.

Yüksek seviye ekran kartında düşük seviye işlemci kullanmak da mümkündür; FPS'yi düşürecek ve ekran kartına işlemciye oranla çok daha fazla yüklenecek ayarları açar, dengelersiniz. Ancak ideal değildir, uğraştırır, zordur ve her zaman işe yarayacağının garantisi de yoktur. Bu yüzden çok uç nokta bir yerden kısılmış sistemleri tavsiye ediyor muyuz? Hayır, 2000 TL ekran kartına 200 TL işlemci komik oluyor. Yapabilir misiniz? İsteyen yapar. PC dünyası bu özgür bir dünya.

Titan X - G3258 videosu özellikle işlemci darboğazı bahane ederek kullanıcılara ihtiyaç duymadıkları çok pahalı işlemcileri satanlara karşı, korkutma yöntemiyle satış yapılan kullanıcıları korumak için hazırlanmıştır. Yapılabilecekleri gösterir, yapamazsın, edemezsin, olmaz diye korkmanın gereği yoktur. O fiyata limitsiz güç olmaz ama iyi yönetirsen neler yapabileceğine şaşırırsın. i5'i sat, G3258 al demedik, öyle desek her sistemde en ucuz işlemciyi kullanırdık. Salt oyun oynamak için sistem alanların, gereğinden fazla üzerine düşülen işlemci takıntılarını azaltmak istiyoruz. Bunun sebebini de anlıyoruz, biz de 90'ların sonunda ve 2000'lerin başında işlemci yarışını yaşadık, birkaç ayda bir işlemci değiştirmek zorunda kaldık. Ancak devir değişti.

Tekrar özet: İşlemciler günümüzde çok güçlü, oyun bilgisayarlarında orta hatta uygun fiyatlı işlemciler ile bile güçlü ekran kartı kullanabilirsiniz. Bu konunun açılmış olması bile bunu tekrar tekrar anlatmamız gerektiğini gösteriyor. İş bilgisayarı ya da çoklu ekran kartı kurulumları için ise güçlü işlemci ve detaya dikkat şart. Kullanıcıya amacını sorun, kullanacağı uygulamalar ve oynayacağı oyunlara yönelik yardımcı olun. Düz ezber her zaman zarar ettirir.
 
Son düzenleme:
Tekrar özet: İşlemciler günümüzde çok güçlü, oyun bilgisayarlarında orta hatta uygun fiyatlı işlemciler ile bile güçlü ekran kartı kullanabilirsiniz. Bu konunun açılmış olması bile bunu tekrar tekrar anlatmamız gerektiğini gösteriyor.
Aynen Ali abi kullanıcılar o videoda ne anlatmak istediğizini anlayamadı, çünkü kullanıcıların kafalarında darboğaz=-fps diye kazınmıştı ama öyle bir fps düşüklüğü olmadı. O yüzden kafalarda tabi ki de karıştı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu TITAN X'ten bahsediyorum;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu sadece bir test: ne kadar da belirli oyunlarda darboğaz yapmasa da, GTX Titan X alan bir insan 200 TL civarı çift çekirdek bir işlemci almaz. Geleceği yok.
 
Titan X - G3258 videosu özellikle işlemci darboğazı bahane ederek kullanıcılara ihtiyaç duymadıkları çok pahalı işlemcileri satanlara karşı, korkutma yöntemiyle satış yapılan kullanıcıları korumak için hazırlanmıştır.

G3258 için kullandığınız platform;
Anakart: ASUS Sabertooth Z97 Mark 1 = 1231 TL
RAM: Kingston HyperX Predator 4×8 GB DDR3 2400 Mhz kit toplam 32 GB = 1068 TL
İşlemci: Intel Pentium Anniversary Edition G3258 = 220 TL

Anakart ve Ram = 2299 TL insanlar bu fiyata monitör dahil sistem kurdular.

Bu testi yapmanızı hiç akıl erdiremiyorum. Zaten bu platforma g3258 alan olmayacakdır. Yanlış bilgilendirme yapıyorsunuz.

H81-p33 = 150 TL
4 GB 1333 Mhz = 85 TL
G3258 = 220 TL

İnsanlar böyle platform üzerine sistem kurdular ve onlar GTX 960 gibi titanın çeyreği bile olamayan kartlar darboğaza neden verdiler. İnsanlar 1231 TL lik bir anakart üzerinde overclock yapıp 1068 TL lik Ram' ler ile sistemi desteklemediler.

Olayın sizde farkındasınız ama neden böyle videolar çekip, işlemciyi savunuyorsunuz anlam veremiyorum.
Sizin yanlışınızı söyledim diye banda atıcaksanız atabilirsiniz ve bazı vasıflarınızı kaybetmiş demektir.
Eğer ban atarsanız zaten bu siteye ömrü hayatım boyunca girmem.
 
İyi bir işlemci 30 fps kadar fark yaratabiliyor. Youtube'de bu tarz videolar var.

Darboğaz yapma olayı ise farklı bir durum sanırım.

Ali beyin videosundan işlemcinin FPS üzerinde hiçbir etkisi yokmuş gibi bir anlam çıkmış, millet yanlış anladı o sebeple.

Yani arkadaş şunu soruyor sanırım: i75830k ile bu ekran kartından tam performans alabilirmiyim.
 
Bugün G3258 bile Titan X'te darboğaz yapmaz iken, en fazla i7 4790 yeter.
G3258 ve titan x. Güldürdün arkadaşım bu işlemci gtx 750 ti ile darboğaz yapan bir işlemci. Titan x ekran kartına yeterli gelmez asla. Normal değerlerde gtx 750 ti ile performans yarısına düşüyor bende malesef.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı