GTX serisi bitti mi?

RTX tamam güçlü ama ben oynayacağım oyunları 1660S ile de Ultra 1080 60FPS oynuyorsam ne anlamı var? Oyunların da oldukça güçlenmesi lazım. Mesela Cyberpunk buna örnek sayılabilir sanırım. Gerçi optimizasyon özürlüsü olmasının da bunda katkısı var.
 
Ve elbet yeni F/P bir şeyler çıkarmaları gerek. GTX bitse btx falan gelir :D. Şaka bir yana GTX'in bitmesinin bir anlamı yok. Herkes RTX ekran kartlarını alana kadar. Bak herkes GTX alabilmeye başladı, GT bitti sayılır. Elbet bir gün herkes RTX alabildiğinde GTX de bitecek.
 
GTX hala güçlü bir seri daha yeni çıkan 1650 ve 1650S çok iş görüyor FPS değerleri tatmin edicinin üstünde kartlar yani neredeyse bütün yeni oyunlarda yüksek ayarlarda min 50-60 FPS oynayabiliyorsun hadi 40 olsun ama illa yüksek oynayacaksın diye bir şey de yok.
 
GTX hala güçlü bir seri daha yeni çıkan 1650 ve 1650S çok iş görüyor FPS değerleri tatmin edicinin üstünde kartlar yani neredeyse bütün yeni oyunlarda yüksek ayarlardamin 50-60 FPS oynayabiliyorsun hadi 40 olsun ama illa yüksek oynayacaksın diye bir şey de yok.

Ve ayrıca laptoplar için de çıkış kapısı 16** serisi kartlar.
 
Bence daha gidilecek yol var. En azından teknolojinin ilerlemesi ile daha güçlü kartlara daha ucuza fiyatlara ulaşacağmız zaman GTX bitebilir. Üstelik ulaşılabilirlikten de öte laptop platformunda performans sıkıntısı da bulunmakta. Yeni ekran kartı olan RTX3080, mobil olan RTX3080 max-q'den %80'e yakın oranda daha güçsüz. Durum böyle iken bu safsatalar yerine masaüstü performansına yakın GTX serileri sunularak bizim ekran kartlarımız masaüstüne X değeri kadar yakın değer alıyor diyerek pazarlama yönünü sıkı tutabilirler.
 
Öncelikle merhabalar, NVIDIA tarafında GTX kartlar ile ilgili bir hareketlenme ya da açıklama yapılmadı. Acaba GTX serisi bitecek mi? Yeni kartların hepsi RTX mi barındıracak? Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.
Gtx ekran kartlarının bazılarındada RTX teknolojisi var diye biliyorum.
 
RTX hala yeni sayılabilir bir teknoloji. Çoğu oyunda hala bunun desteği doğru düzgün yok. (Yanlışım varsa düzeltin) Ben RTX kartların asıl avantajını DLSS olarak görüyorum. Bu güzel bir performans artışı sağlayabiliyor. Eğer GTX kartlarda bu yoksa RTX almak için tek mantıklı neden bu olabilir. Yok eğer varsa bence de RTX özelliği gerçekten çok şeyi değiştirecek bir şey olmamasına rağmen çok fazla performans götüren bir özellik. Bu yüzden daha GTX serisinin en az 1-2 nesil daha devam edeceğine inanıyorum
 

Geri
Yukarı