GTX Titan neden bu kadar pahalı?

Arkadaş, sana burada Quantum fiziği teoremini anlatmıyoruz. Bune böyle ya ? Hem anlamıyorsun, hem kafa karıştırıyorsun.

-SLI Nvidia kartları için kullanılan çift ekran kartı demek terimidir.
-Crossfire AMD kartları için kullanılan çift ekran kartı demek terimidir. Yani SLI veya CF yoksa tek ekran kartından söz ediyoruzdur burda. Ya da işlemciye gömülü kart.
-SLI veya Crossfire farketmez, oyundan oyuna farklı performans sunar. Bazı oyunlarda tek kartlara oranlar performans artışı olmazken, bazıların da aldığın performans iki katı olabilir. Oyundan oyuna değişir bu farklar. Ali Ağaoğlu'ysan gider alırsın. Yoksa tek GPU lu kart ile en yüksek performansı alırsın.
-Günümüzde çift GPU lu kartlar arasında: 7990, GTX690 ve ASUS Ares II vardır. Bunlar elbette çok güçlü kartlardır ama SLI veya CF' ye benzer olduğu için her oyunda daha iyi performans alabilceğin anlamına gelmez ki zaten bu kartlarla en düşük performans seni rahatsız etmiyecektir, hissettirmiyecektir bilene (FPS'ye bakarsan anlarsın ancak ya da profesyonel oyuncuysan anlarsın tahmin edebilirsin FPS'leri.)

Açıkcası bu durum yanlış ama yorumları okudukçada sinirleniyorum. Anlıyorsun büyük ihtimalle ama soruları öyle bi şekilde soruyorsun ki gene aynı soru oluyor. Zamanında ben de böylemiydim. Bilmiyorum. Şimdi şükürler olsun az biraz donanım bilgim var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hem bazen tek GPU demişsin yani 10 oyundan 3'ü 4'ü hemde GTX titan demişsin. Ben niye sadece bazı oyunlarda fazla performans veren bir kart alıyım ki çoğu oyunda daha çok performans veren kart varken (GTX 690 gibi).;)

Mesajınızın hemen üstünde YAMYM'ın verdiği linkte performans tabloları var. Fareyi linkin üzerine getirip tıklıyorsunuz. Link açıldıktan sonra farenin üzerindeki tekerlek ile sayfayı aşağıya kaydırıyorsunuz. Aşağıda Burak Alkan'ın paylaştığı tablolar var. O tablolara yarım saat kadar baktığınızda SLI'ın hangi oyunlarda tam performans veremediğini görmeniz lazım -tabi görme konusunda da sorunlarınız yoksa.

Bu durumda, çift işlemcili anakart ve sistemler de yeterli performans veremiyorlar demektir.
Hatta çift çekirdek işlemcilerin bile performans verdiği de tartışılabilir:D

Siz de çok iyi biliyorsunuz ki sunucu sistemleri yazılımları çoklu çekirdek ve çok işlemci için optimize edilmiş, hatta özel programlanmıştır. Oyunlar ise bu konuda yeterince optimizasyona sahip değildir.

Çift GPU'nun performans düşüşü yaptığı bana biraz saçma geliyor. Yoksa performans düşüşü dediğiniz beklenen performansı vermemesi midir?

İlk çıktığı zaman SLI ve CF performans düşüşü bile yapardı. Bugün artık bu sorunlar yok fakat yine de bazı oyunlarda tam performans verilemiyor. Aşağıdaki gibi:

https://www.technopat.net/forum/masaustu-bilgisayarlar/15909-sli-desteklemedigi-oyun-var-mi.html

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı