- Makaleler
- 5
Daha fazla
- Meslek
- Web Tasarımcısı
Selamlar, bugün arkadaşımın yaşadığı bir sorunla karşınızdayım. Arkadaşım GTX 1050 Ti kullanıcısı, 8 GB RAM kullanırken RAM'in tekinin bozulmasıyla 4 GB mağduru oldu şu anda. Ancak onun belirttiğine göre RAM'i ilk bozulduğunda sorunsuz League of Legends oynuyormuş fakat şu an hiçbir şekilde 60FPS bile alamıyor. MSi Afterburner sonuçları şu şekilde:
Benim önerim üzerine sıfır kurulum Windows 10 yükledi ancak sorun çözülmedi, benim burada dikkatimi ilk çeken şey RAM olsa da daha önce 4 GB RAM'le 60 FPS sabit oynadığını belirtince fikirlerim değişti. HDD'den şüphelendim ancak oyun SSD'ye kuruluymuş. Sonrasında ekran kartının frekansı dikkatimi çekti, yaklaşık 1400 MHz frekansta çalışabilen bir kart neden 139 MHz sabitlenmiş durumda? Bu normal bir şey mi, oyun kapalıyken de MSI Afterburner aynı frekansı gösteriyor. Sistem özellikleri tam olarak şu şekilde:
Benim önerim üzerine sıfır kurulum Windows 10 yükledi ancak sorun çözülmedi, benim burada dikkatimi ilk çeken şey RAM olsa da daha önce 4 GB RAM'le 60 FPS sabit oynadığını belirtince fikirlerim değişti. HDD'den şüphelendim ancak oyun SSD'ye kuruluymuş. Sonrasında ekran kartının frekansı dikkatimi çekti, yaklaşık 1400 MHz frekansta çalışabilen bir kart neden 139 MHz sabitlenmiş durumda? Bu normal bir şey mi, oyun kapalıyken de MSI Afterburner aynı frekansı gösteriyor. Sistem özellikleri tam olarak şu şekilde:
- AMD A8-7600 İşlemci
- 4 GB 2133 MHz DDR3 RAM
- 300W HP PSU (sertifikasız) - bunun yetersiz olduğunu düşündüm açıkçası ancak daha önce de aynı PSU'yu kullandığını düşününce vazgeçtim
- Zotac GTX 1050 Ti 4G
Son düzenleyen: Moderatör: