emre durgun
Centipat
Ben yaklaşık 7 ay önce Vatan Bilgisayar'dan hazır OEM sistem aldım. Son 2 aydır FPS sorunu yaşıyorum. Her şey yolundayken, birden FPS sorunu yaşamaya başladım. FPS oyunlarında( CS:GO-Valorant-PUBG gibi) ortalama 200-300 FPS alırken, artık Max. 50 60 FPS alıyordum. Ekran kartı sürücüsünü güncelledim(Windows güncelledim, ilk kurulumda düzelmedi. Tekrardan 3-4 defa silip silip kurdum en sonunda FPS normale döndü gayet iyiydi.
Aradan birkaç gün geçti, tekrar aynı sorunu yaşadım ve tekrar aynı şekilde ekran kartı sürücüsünü silip kurduğumda FPS düzeliyordu.(bazen düzelmediğinden 2 defa silip kurduğum oluyordu ve artık DDU kullanıyordum) bu süreç son iki aydır devam ediyor.(neredeyse her hafta 1 kaç kere) 2 gün önce tekrar PC FPS çöküşü yaşadı, bu defa BIOS güncelledim tekrar düzeldi, ama PC kapayıp, birkaç saat sonra tekrar açtığımda, gene aynıydı PC durumu vasat. Sanırım yazılımsal bir sorun var gibi, sıcaklık değerleri gayet normal.
-Sistem bilgileri-
-Intel i59400F.
-MSI GTX1650s.
-Kingston HyperX 2x8 16 GB RAM.
-Anakart ASUS Prime H310M-F r2.0
-WD Blue 1 TB HDD.
Boşta çalışırken PC durumu.
Aradan birkaç gün geçti, tekrar aynı sorunu yaşadım ve tekrar aynı şekilde ekran kartı sürücüsünü silip kurduğumda FPS düzeliyordu.(bazen düzelmediğinden 2 defa silip kurduğum oluyordu ve artık DDU kullanıyordum) bu süreç son iki aydır devam ediyor.(neredeyse her hafta 1 kaç kere) 2 gün önce tekrar PC FPS çöküşü yaşadı, bu defa BIOS güncelledim tekrar düzeldi, ama PC kapayıp, birkaç saat sonra tekrar açtığımda, gene aynıydı PC durumu vasat. Sanırım yazılımsal bir sorun var gibi, sıcaklık değerleri gayet normal.
-Sistem bilgileri-
-Intel i59400F.
-MSI GTX1650s.
-Kingston HyperX 2x8 16 GB RAM.
-Anakart ASUS Prime H310M-F r2.0
-WD Blue 1 TB HDD.
Boşta çalışırken PC durumu.