GTX970 Yerine GTX980 Alınmalı mı?

Okuduğum bir makalede sadece referans tasarımlı Gtx 970'in Vram aşırı kullanıldığı zaman soğutmada yetersiz kalındığından dolayı sorun yaşanıyormuş. Yabancı ülkelerde geri gönderilen Gtx 970'lerin hepsi referans tasarımmış. Bu bilgi alıntıdır. Tekrar denk gelirse kullanıcı haberleri bölümünde paylaşacağım.

@emir456 Recep abiyi etiketleyememişsin, o olsa daha güzel cevaplardı ama bende yorumlama hakkımı kullanmak istiyorum. @Recep Baltaş 'ı da etiketleyeyim senin yerine

GTX 980'in diğer kartlara göre performans/watt aralığı çok stabil, yani yüksek performans'a çok düşük bir güç tüketimi denk geliyor. GTX 970'den daha fazla CUDA çekirdeği bulunuyor. Hertz konusunda da GTX 970'den daha fazla değere sahip. NVIDIA'nın GTX 980 için tabiri "GeForce® GTX™ 980 dünyanın en hızlı, en gelişmiş grafik kartıdır." Tabii ki burada kişisel yorumlar öne çıkacaktır ama rakamlar GTX 980'i işaret ediyor :)

Paran varsa dediğim gibi GTX 980 alman daha uygun olur bana göre. İyi forumlar :)

ben tercih olarak gtx 970 almadı öneririm çünkü aradaki 600 liraya değmez ve herkesin sandığının aksine directx 12 asıl olaylarından (çift gpu aynı anda kullanmak ) biri çift ekran kartı kullanımında normalde 2 970 kullanan biri sadece 4 gb ram kullanıyo veya şu an 3,5 gb diyorlar ama dedikleri eğer doğruysa ilerde bir tane daha 970 alıp slı yaparsın directx le beraber bellek miktarı 7 gb üstüne çıkar ve 980 çok daha iyi bir durumda olursun yapılan testlerde iki kart arasın maksimum 10 frame oranı var performans açısından değmez anlıyacağın.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı