GTX980 Ti vs GTX970 Performans Farkları

• Konuyu başlatan Yasin KARATEKE
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 1.377
Y

Yasin KARATEKE

Ziyaretçi
Merhaba arkadaşlar sistem falan almayı düşünmüyorum sadece aklıma takılan bir soruyu sizlere yöneltmek istiyorum. Başlıkta da belli olduğu gibi aynı modelin bir alt ve bir üst sürümü bulunuyor aralarını fazla fark var mı yani? Performans olarak GTX980 Ti alıp GTA5 ultrada oynarken GTX970 de alıp GTA5'i ultrada oynadıktan sonra ne anlamı kalıyor o kadar para vermenin? Yani sadece üst model olduğu için mi o kadar fiyatı fazla yoksa bellek bakımından mı? Fiyatının fazla olmasını ve performansını merak ediyorum. Bu konuda sizlerin düşüncelerini almak istiyorum. Şimdiden teşekkürler...

Son düzenleyen: Moderatör:
GTA 5 Ultra ve bir de Ultra+ var. Oyunda bir de Advanced Graphics ayarları var. GTX 970 ile GTX 980 Ti GPU'ları arasında devasa bir fark söz konusu. 980 Ti, Titan X'in kırpılmış sürümü. Bu bağlamda performansı çok daha fazla.

GTX 980 ti vs GTX 970.gif

4K'da %40 daha fazla bir performanstan bahsediyoruz. Neredeyse iki katı.

Performans olarak elbetteki farklar var. Fakat 970 bugün 1300 ₺ civarında bulunabiliyor iken 980ti ise 3000 ₺ civarında satılıyor yanlış bilmiyorsam. Bu işe maddi yönden de bakmak lazım, bu kadar fazla para vermek günümüz koşullarında israftır. 970 ile de hemen hemen her oyunu en yüksek ayarlarda rahatça oynayabilirsin.

Bütçe meselesi bu. Benim bütçem uygun ise neden 980 Ti almayayım ki? 4K da %100 performans ile oynamanın tadını ne verebilir? :)

E tabi herkes 1080P'de oynamıyor artık. 980 Ti ile çok daha yüksek performans alınabiliyor bu doğru. Bu performans en çok da yüksek çözünürlüklerde işe yarıyor ve aralarında da performans farkı var. Atıyorum iki yıl sonra bir oyun çıktı ve 970 tökezleyince 980 Ti'da böyle bir sorun olmayacaktır.

Arkadaşlar 4K diyorsunuz da 980ti gibi bir kart bile GTA V'de falan MSAA ayarı kapalı olurken bile 35 FPS civarında seyrediyor. Bu da akıcılığı ve oynanabilirliği etkiliyor. Benim görüşüm şuan 4K için tam olarak yeterli olan bir kart yok bence. En ideal çözünürlük 1080p ve 2K.

Elbette ki benim için de ideal çözünürlük 2K üst düzey ekran kartları için. Ancak 4K oynayanlar da yok değil. Birkaç yere baktım da 4K çözünürlükte 2X MSAA ve FXAA açıkken GTA V'te ortalama 40 FPS almış 980 Ti. E zaten 4K'da oynarken üst düzey AA ayarlarına gerek yok. İyi performanslı olan herhangi bir AA ayarıyla oynanabilir.

Pascal mimarisi gümbür gümbür geliyor. Hem GDDR5X olsun. Hem HBM2 olsun.
Piyasa seneye ekran kartı görecek :)
Bilgisayar toplamayı düşünenler bi 7 8 ay bekleyin :)
980ti gözünüzde gtx 780 ti olucak seneye :)

Pascal mimarisi gümbür gümbür geliyor. Hem GDDR5X olsun. Hem HBM2 olsun.
Piyasa seneye ekran kartı görecek :)
Bilgisayar toplamayı düşünenler bi 7 8 ay bekleyin :)
980ti gözünüzde gtx 780 ti olucak seneye :)

GTX780Ti halen iyi bir karttır. GTX980Ti'de seneye halen iyi kart olacak.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı