Güç kaynağı arızalı ise herhangi bir parçaya zarar verir mi?

Erdem YT

Hectopat
Merhaba hemen konuya gireceğim.

Sistemim yaklaşık 3 aydır açılmıyordu. Power düğmesine basıyorum fanlar yarım saniyeden az sürede dönüyor ve hiçbir LED yanmıyor (anakart LED'i hariç) ben anakarttan şüpheleniyorum çünkü PSU değişip denedim yine aynısı yaşanıyordu sanırım anakart kısa devre yaptı ama yine de emin değilim. Sorum şu ben şimdi yeni parçalar aldım geldiğinde toplayacağım fakat şu an kullandığım PSU da çalıştıracağım eğer PSU kısa devre yaptıysa veya anakart kısa devre yapıp PSU'ya zarar verdiyse yeni parçaları bozar mı bu PSU?

PSU Marka/Modelim: FSP H3-550 Hyper Pro aktif PFC 550W 80+

Sistemim yaklaşık 3 aydır açılmıyordu. Power düğmesine basıyorum fanlar yarım saniyeden az sürede dönüyor ve hiçbir LED yanmıyor (anakart LED'i hariç) ben anakarttan şüpheleniyorum çünkü PSU değişip denedim yine aynısı yaşanıyordu sanırım anakart kısa devre yaptı ama yine de emin değilim. Sorum şu ben şimdi yeni parçalar aldım geldiğinde toplayacağım fakat şu an kullandığım PSU da çalıştıracağım eğer PSU kısa devre yaptıysa veya anakart kısa devre yapıp PSU'ya zarar verdiyse yeni parçaları bozar mı bu PSU?

Arızalı ise patlama ihtimali de var. Sen en iyisi onu kullanma. Corsair,Asus,MSI güç kaynağı al yada AORUS PSU al. Korumalı olursa daha iyi olur sizin için.

Yaşadığınız durumu yaşadım. Anakarttaki bios çökmüş dediler ve bios değiştirildi. Anakart kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Yaşadığınız durumu yaşadım. Anakarttaki bios çökmüş dediler ve bios değiştirildi. Anakart kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
Bios çipi değiştirildi dediler*

Arızalı ise patlama ihtimali de var. Sen en iyisi onu kullanma. Corsair,Asus,MSI güç kaynağı al yada AORUS PSU al. Korumalı olursa daha iyi olur sizin için.
hocam fakat başka psu da denedim yine aynı sorunu yapıyordu arızalı olduğunu sanmıyorum o yüzden

Sisteminin toptan gitmesini istemiyorsan yeni anakart al benim eski pcmde ekran kartı yanmıştı
yeni Anakart, RAM, İşlemci ve Soğutucu aldım onları şuanki PSU da kullanmayı düşünüyorum

Bios çipi değiştirildi dediler*
böyle bir şey yaşadığımı sanıyorum PSU ya zararı yoktur gibi ama düşüncem şu şekilde Anakart arızalandı ve diğer parçalara zarar gelmemesi için Güç kaynağım sistemi açmaya çalıştığımda güç geliyor ve geldiği an direkt kendini kapatıp korumaya alıyor gibi sanki

Son düzenleme:
PSU arızalı ise kesinlikle kullanmaya devam etmeyin. Bir süre sonra yanabilir. Diğer parçalar zarar görebilir. Sertifikalı bir PSU almaya çalışın.

Anakartın güç kaynağını bozması zor diye düşünüyorum lakin güç kaynağından bir şekilde gelen yüksek akım sistem parçalarına zarar verebilir.
Ben kazara anakarta kalemtıraş düşürüp psu yu yakmıştım. Bazı durumlarda bozabiliyor. Bozuk psu zaten doğru düzgün çalıştırmaz ki ve tabii ki tehlikeli kullanmayın.

Ama bana sorun psu da değil sadece anakartta gibi geldi.

Ben kazara anakarta kalemtıraş düşürüp psu yu yakmıştım. Bazı durumlarda bozabiliyor. Bozuk psu zaten doğru düzgün çalıştırmaz ki ve tabii ki tehlikeli kullanmayın.

Ama bana sorun psu da değil sadece anakartta gibi geldi.
hocam şuanda para kalmadı hiç hepsi Anakart, RAM, İşlemci ve Soğutucuya gitti, maalesef baska PSU alacak kadar para kalmadı elimde ama dediğiniz gibi sorun sadece anakartta bencede

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı