Güç tasarrufu modunda oyun oynamak sıkıntı olur mu?

Efe Eralp

Hectopat
Daha fazla  
Havalar sıcak olduğundan ve yük altında işlemci ısındığından '' Dengeli Moddan '', '' Güç Tasarrufuna '' çektim.
Boşta 68 derecede olan işlemci şu an 43-45 arası.
Bu şekilde oyuna girsem bir problem olur mu ?
İşlemci: Ryzen 5 5600X

Ekran görüntüsü 2022-06-04 144647 amd.png

Not: Tüm değerler değişmektedir bir artıp bir azalıyor normal olarak , anlık görüntü alındığı için bu şekilde.

Ekran görüntüsü 2022-06-04 144601.png

Güç tasarrufu modu bu şekilde idi '' En düşük işlemci durumunda'' oynama yapmaya gerek var mı ?
Şimdiden teşekkürler.
Apex Legends oyunundan aldım.
apex.png

Son düzenleme:
Sisteminiz bir oyuna fazlasıyla yeterliyse kullanabilirsiniz ama ucu ucuna kaldırıyorsa oyun kasmaya ve donmaya başlar. Güç tasarruf modu CPU ve GPU'nun gücünü kısıtlar böylelikle ısınmanın ve fazla güç kullanımının önüne geçilir. Tabii daha az sıcaklıkta çalıştığı için donanımın ömrü uzar ama oyunlarda kasmalara yol açabilir.

Son düzenleme:
En düşük %0, en yüksek 100. Soğutmayı etken yap.

Ayrıca boşta 68 normal değil.
Yani BIOS dan baktığımda 68 diyordu ama AMD nin yazılımından baktığımda 50-55 falandı.
1,5 sene oldu bilgisayarı kuralım hala işlemci ile birlikte gelen termal macun duruyor hiç değişmedim , değişsem etkisi olur mu ?
Bir marka önerir misiniz aklımda şunlar var:
Artics MX 4 ile Noctua NT-H1
herhalde ucuz diye mx 4 alırım.

Yani BIOS dan baktığımda 68 diyordu ama AMD nin yazılımından baktığımda 50-55 falandı.
1,5 sene oldu bilgisayarı kuralım hala işlemci ile birlikte gelen termal macun duruyor hiç değişmedim , değişsem etkisi olur mu ?
Bir marka önerir misiniz aklımda şunlar var:
Artics MX 4 ile Noctua NT-H1
herhalde ucuz diye mx 4 alırım.
Macunda bence ucuza kaçmak pek mantıklı değil. Zaten en küçük boyu bile yaklaşık 10 defadan fazla kullanılıyor. 100 lira desek bir yıllık macun için 10 lira vermeyi bence cihazlara çok görmemek lazım :D

O zaman mx4 alsam olur gibi kötü yorum yok hakkında.
Ucuzdan kastım aslında 100 lira civarında 0.4 , 1-2 derece için aslında 200 tl vermek aynı işlev için biraz fazla miktar ki böyle bir zamanda.
Teşekkürler yorumlarınız için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı