peki hocam yedek alsam fabrika ayarlarına döndersem sonra tekrardan yedeği yüklesem sorun kalkar mı acaba veya direk fabrika ayarlarına dönüp tekrardan kurulum yapsam ?Ben aynı altyapı ve aynı kabloyla 2 yıl Superonline kullanırken 1 kere bile kopma vs yaşamamıştım yaklaşık 4 aydır TürkNet kullanıyorum ilk bağlattığım 1 ay kopmalar vardı günde 10 kez ve neredeyse her sabah internetsiz uyanıyordum üstelik SNR değerim 20+ iken bende gidip gelmiyordu DSL sönüyordu ama ilginç bir şekilde TürkNet'in bana tanımladığı sabit telefon numarasını, telefon kullanmadığım halde aradığımda DSL direkt yanıp sönmeye başlıyordu internet geliyordu geçtiğimiz 3 ay boyunca çok nadir kopma yaşadım 2 elin parmağını geçmez, bir şekilde kendi kendine kopmalar geçti benim ASUS N16 modemde bir sıkıntı var sanırım internet varken bile modemi açıp kapatınca bazen DSL yanıp internet ışığı yanmıyor IP almada sorun yaşıyor sanırım modemim hatta ben ilk modemi aldığımda guncelleme yapmıştım sonra çok kopma oluyor diye ilk sürüme geri döndürdüm kopmalar bayağı azalmıştı yani uzun lafın kısası sen ttnettede sorun yaşadığına göre sorun modem kaynaklı olabilir şu an 70Mbps hız ve 8 SNR ile kopmasız kullanıyorum senin 14snrda kopma yaşamana imkan yok normalde.
TT dediğiniz ?Modemi sıfırlama fab. ayarlarına geri döndürme driver-firmware güncellemesi vb şeyler ilk akla gelenler, fakat sizin durumun TT ile alakalı olma olasılığı yüksek sorun varsa sanırım oradan çözmeliler.
Bu arada "ERR_CONNECTION_RESET" olayı her ne ise bununla başım belada. İki aydır canıma ot tıkadı bu, her 3-4 günde bir haftada bir bazen iki gün boyunca vb böyle "siteye ulaşılamıyor, bağlantı sıfırlandı" deyip interneti kullanamıyorum. Yıllardır her gün kullandığım belli başlı sitelere özellikle Türkiye merkezli tahmin ettiğim yerlere ulaşamıyorum: BluTv, Netflix, Oyungezer, MerlininKazani, Teknoseyir, Technopat, Twitter siteleri açılmıyor. Fakat diğer her yer Gmail, GoogleTranslate Google servisleri ve YouTube, Spotify, DonanımHaber forumlar, Yahoo.com YahooMail hepsi düzgün açılıyor internet bağlantısı sapasağlam çalışıyor. Anlamadım gitti, DNS değişimi Google yada TurkTelekom DNS'lerinden desek bu da değil.
2 Adet modem daha var. Fakat kurulum yapıyorum internet bağlanmıyor bir türlü. Sanırsam DSL olduğu için. Modemlerde ADSL giriş kısmı var bu yüzden midir bilmiyorum...
Modemde bir sıkıntı olması çok saçma bir durum. Bu modem sadece bu evde mi çalışmıyor? Anlayamadım.
Peki hocam yedek alsam fabrika ayarlarına döndersem sonra tekrardan yedeği yüklesem sorun kalkar mı acaba veya direkt fabrika ayarlarına dönüp tekrardan kurulum yapsam?
Çözüm söyleyeyim demişsiniz ama hocam burada çözüm yokBak bunun kesin çözümünü sana söyleyeyim ben kopma yaşadıgım sıralarda hem sağımdaki hem solumdaki komşuma soruyordum sizde internet var mı diye. Sagimdaki Superonline solumdaki Türk Telekom ikisi de internetlerinin oldugunu söylüyordu her defasında yani aynı altyapı ama birtek ben kopma yaşıyordum sende ilk önce bunu belirlemelisin.