[Güncellendi] iOS 10.3.1 Jailbreak çıktı mı?

Konu hortlayacak ama yapacak bir şey yok. Ian Beer 11.1.2 ve alt sürümleri için exploit yayınlayacakmış. Morpheus sanırım bir araç üzerinde çalışıyor. Herkes o sürüme geçiyor. Siz güncelleme yaptınız mı? Bildiğiniz tüm geliştiriciler ve youtuberlar bas bas bağırıyor o sürüme yükseltin diye. Ben hala 10.2.1'deyim. Bekle allah bekle :D Siguza da 10.3.3 ve sanırım alt sürümleri için bazı açıklara sahip. A7 ve A9 işlemcilerde geçerliymiş sadece. Yani i7-i7+ sahipleri hiç umutlanmasın bile. Siz direk 11.1.2'ye geçin shsh kayıtlarını alıp bekleyin.

Ben yine fena ikilemde kaldım. Şimdi 11.1.2'ye geçsem, telefon hakkın rahmetine kavuşacak. Şarj sorununu söylemiyorum bile. iOS 11 bug yuvasıymış. Zaten telefon 5 senelik. O riske girmek zor. Ama gelecek bir jb varsa kaçırmak istemem. Gerçi kim bilir ne zaman yayınlanır. Yeni yıl için sürprizler olacak gibi ama bakalım.

Diğer yandan da Siguza'nın sahip olduğu açıklar var. Benim cihazımın işlemcisinde kullanılabiliyormuş yani 5s'lerde. Reddit'te takip ediyorum, kimisi yarın yokmuş gibi 11.1.2'ye geçmiş, kimileri de sakın güncelleme yapmayın, olduğunuz sürümde kalın diyor ios 10 sürümlerinde olanlar için. Gerçekten çok zor karar. Gerçi ben iOS 11'e hiç sıcak bakmıyorum ama, söz konusu jb olunca yelkenler suya iniyor. Bir yandan da aklıma donma takılma ve yavaşlama geliyor, jb'den zerre keyif almazsın diyorum kendime. Düşünceleriniz neler dostlar? Ne yapmayı düşünüyorsunuz?

morpheus dün zaten böyle bi araç yayınlamayacam, ama siz yinede 11e geçin lan beer siguza gibi geliştiriciler yayınlar dedi.

Ben o adamın apple ile çalıştığından şüpheleniyorum. Açıklamasında bir güvenlik şirketinin kütüphanesinde yaptığı çalışmayı, kapalı kaynak olarak kitap halinde koyacağını belirtiyor.

Bu saatten sonra bu adamın sözüne güven olmaz. Çok çelişkili bir açıklama yaptı. Yani jailbreak yapılabilir ama ben yayınlamayacam yapılsada 11de sağlıklı çalışmayacaktır benim yaptığım. Siz yinede 11e güncelleyin jailbreak çıkabilir gibi saçma sapan çelişki dolu açıklamalar yaptı.

ios 10.3.x için houdini yayınlardı.Cydia alternatifi sadece tema ve birkaç değişiklik yapabiliyorsunuz.

@Xoloth @specialtr ikinize de aynen katılıyorum. Bu saatten sonra ya herro ya merro. Adamlar biz jb yayınlamayacağız, açık yayınlayacağız dediler bilmem ne dediler. Morpheus'un ilk yazdıklarıyla sonradan söyledikleri çok ters. Ben de güncelleme yapmayacağım. Bakalım neler olacak. Siguza tfp0 için girişimlere başlamış. Umarım tüm 64 bitleri 10.2.1-10.3.3 arası destekler de bu eziyet biter artık. Bu abraham masri isimli arkadaş bir işe el attı, çorba etti bıraktı gitti başka araçlar çıkarıyor. Neredesin eyy pangu?

@Xoloth Eksik olma sağol :) sonunda 10 aydır beklediğim meret geldi. Ben inanılmaz sabırsız bir insanımdır. Hayatımın hiçbir konusunda bu kadar sabırlı davranmamıştım ve meyvesini de aldığım için mutluyum. Hemen kurdum repoları ekledim, deli gibi tweak kurdum. Ama hala güncellenmesi gereken tweakler mevcut. İnanılmaz unutmuşum. Sana da yakında gelir üzülme. O kadar beklemene değecek. Bu v0rtex herkes için iyi oldu. iPhone 7 ve 7+ için de mutlaka gelecektir. Senin cihazına da mutlaka gelir. Önerebileceğin faydalı, kullanışlı tweakler varsa alırım bir porsiyon :)

Hayırlı olsun hocam :D:D @Ozan
TouchR mutlaka kurmalısın. Fiziksel tuşu dokunmatik olarak algılıyor ve inanılmaz kolaylık sağlıyor.
IMG_0863.PNG
IMG_0864.PNG
IMG_0865.PNG
IMG_0866.PNG

Dosya Ekleri

• IMG_0867.PNG
    IMG_0867.PNG
    123,6 KB · Görüntüleme: 92
@MakaveliThe90s çok sağol teşekkür ederim. Nihayet geldi :D Döktürmüşsün yahu çok sağol eksik olma. Touchr zaten jb yaptıktan sonra kurduğum ilk 5 tweakten biridir. Onsuz olmaz. Bayağı karıştırdım birçok şey buldum. Cihaz çok kullanışlı oldu. İstediğim birkaç şey için tweak arıyorum, fakat daha bulamadım. Bir de bir tane kilit ekranı widget arıyorum, ama bir türlü bulamadım. Allahını seven el atsın :D focusonetime diye bir tweak. LockHTML4 kurun bilmem ne yapın falan dedi. Yok bulamadım. Ekran görüntüsünü de atayım.
IMG_0650.jpg

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı