Günde 3-4 saat kardiyo yapmak zararlı mıdır?

Hocalarım açıkçası en kısa sürede maksimum kiloyu vermek gerek. 2 saatten fazlası gereksiz mi yani?

Yazdığımı okuyunuz. Maksimum kiloyu en kısa sürede vermeniz o kiloyu tekrardan almanıza, veya derinizin çok daha fazla sarkacağı anlamına gelir. Niçin bir anda kilo vermek istiyorsunuz?

3-4 saat kardiyonun bir anda yapılmasının bir amacı yok size eziyet. Yapacağınız şey şu, sabah erkenden kalkın ve hiçbir şey yemeden spora gidin. 1-2 saat arası kardiyonuzu yaptıktan sonra eve dönüp, karbonhidrat ve yağ alın. 2-3 saat sonra tekrar spora gidip, ağırlık çalışın. Akşam öğününüzde %50 protein, %25 karbonhidrat, %25 yeşillik şeklinde olabilir(tabağın yarısı protein, diğer öteki yarısınıda 2'ye bölün yani.). Yağlı şeyler yemekten kaçınmayın, vücudunuzun yağa da ihtiyacı var. Fast food yemeyin yeterli. Ayrıca, çok kiloluysanız bir anda kilo vermeye asla çalışmayın. Deri sarkması illaki yaşanacaktır ancak minimum seviyede yaşanmasını istiyoruz.

Ayrıca eklemek istiyorum, koşu değil, yavaş ve tempolu şekilde eğimli yürümek yağ yakımı için daha efektif olacaktır. Koşarak sadece enerji harcarsınız.

Belirli bir kiloya düşmesine gerek yok. İkisini beraber götürmesi daha mantıklı. Hem disipline alışır, hem de kilo verirken kas kazanabilir.

En başta fazla kilolu kişilerin direkt ağırlık antrenmanına girmesi zor oluyor yani alışık olmadıklarından çabuk bırakıyorlar o yüzden ben belirli bir düzeye gelince başlamalarını öneriyorum. Bu arada ne kadar doğrudur fikrim yok fakat genel olarak internette koşmanın yürümekten çok daha fazla kalori yaktığı yazıyor.

1718184625838.png

En başta fazla kilolu kişilerin direkt ağırlık antrenmanına girmesi zor oluyor yani alışık olmadıklarından çabuk bırakıyorlar o yüzden ben belirli bir düzeye gelince başlamalarını öneriyorum. Bu arada ne kadar doğrudur fikrim yok fakat genel olarak internette koşmanın yürümekten çok daha fazla kalori yaktığı yazıyor.

Eki Görüntüle 2220303

Koşarken yoğunluklu olarak karbonhidrat harcanır. Ayrıca kilolu birinin maksimum ne kadar koşabileceğini düşünüyorsunuz? Bir de, alışmaya mecburlar. Eğer ki, iyi bir fizik istiyorsa buna mecbur. Ha erkenden kas ağrısı çekmiş, ha sonradan.

Koşarken yoğunluklu olarak karbonhidrat harcanır. Ayrıca kilolu birinin maksimum ne kadar koşabileceğini düşünüyorsunuz? Bir de, alışmaya mecburlar. Eğer ki, iyi bir fizik istiyorsa buna mecbur. Ha erkenden kas ağrısı çekmiş, ha sonradan.

Aç karnına koşu yaparsa direkt yağ ve karbonhidratları kullanır evet bu da daha çabuk kilo vermeye yol açar arkadaşın istediği de bu zaten.

Aç karnına koşu yaparsa direkt yağ ve karbonhidratları kullanır evet bu da daha çabuk kilo vermeye yol açar arkadaşın istediği de bu zaten.

Maksimum 15 dakika koşabileceğini düşünüyorum kilolu birisinin.

MSÜ sınavını kazandım kilo fazlam var.
O yüzden acil vermem gerek.

Acil vermeniz gerekiyorsa, çok sağlıklı tavsiyeler veremem ve ne kadar doğru olur bilmiyorum. Bir koçtan yardım almanız en mantıklısı.

Diyetisyen veya PT'ye danışın hocam. Bu sağlık konusu ciddi mesele. Hayırlı olsun bu arada deniz harp okulu.

Bacaginin ve dizlerinin sakatlanmasini mi
Yoksa butun derinin sarkmasini mi istiyorsun.

Yapabilecegin en mantikli şey kendine bir hoca tutucaksin o senin beslenmeni soyleyecek ve seni calistiracak.

Bu kadar kisa sürede baska turlu degisim goremezsin.

kardiyo ile sağlıklı kilo verilmez kas çalışmak ve düşük karbonhidrat yüksek proteinli beslenilmeli. Uzun süreli kardiyorlar kas yıkar koşucuların hepsi neredeyse zargana. 15-25 dakika kardiyo yeterli ve günün geri kalanında hareketli olmalısın hocam.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı