Günde 3-4 saat kardiyo yapmak zararlı mıdır?

Eline bir kağıt al 5 gün boyunca normal beslenmeni yap hergun yadiklerinin kaç kalori olduğunu yaz 5 günün sonunda ortalama günde kaç kalori aldığını hesapla.Diyelim ortalama 2000 kalori almışsın sen günde 1500 kalori almaya başladığın zaman vücudun enerjisini karşılamak için yağ yakacaktir.

Eline bir kağıt al 5 gün boyunca normal beslenmeni yap her gün yadiklerinin kaç kalori olduğunu yaz 5 günün sonunda ortalama günde kaç kalori aldığını hesapla. Diyelim ortalama 2000 kalori almışsın sen günde 1500 kalori almaya başladığın zaman vücudun enerjisini karşılamak için yağ yakacaktir.

İyi de böyle kilo verince çelimsiz olur özellikle hedefi askerlik olan birinin kardiyo yapması şart bence.

Günde 3-4 litre su iç
Yemeklerini 4-5 öğüne bölerek ye
Fazla kalorilerini yakmak için de spor yap
Bunlar da daha hızlı kilo vermen için bazı tüyolar

Amaç kilo vermekse kardiyoyu arttırmak yerine beslenmeyi ayarlamak lazım. Düzgün bir diyet ve yeterli kardiyo ile sağlıklı kilo vermeye bakın derim.

İyi de böyle kilo verince çelimsiz olur özellikle hedefi askerlik olan birinin kardiyo yapması şart bence.
Kardeş çocuğun yaşı daha 18 gidip de kardiyo yapmasının bir anlami yok üstelik çocuk kilo nasıl veririm 4 saat kardiyo zararlı olur mu yazmış?Çelimsiz olmanın konuyla ne ilgisi var anlamadım

Kardeş çocuğun yaşı daha 18 gidip de kardiyo yapmasının bir anlami yok üstelik çocuk kilo nasıl veririm 4 saat kardiyo zararlı olur mu yazmış? Çelimsiz olmanın konuyla ne ilgisi var anlamadım.

Sakin ol başkan eski mesajlarımı okursan 4 saatin saçma olduğunu ama kalori açığı+ hafif kardiyo ile kilo verebileceğini söyledim zaten. Benim demek istediğim kalori açığı yaparken vücudu hareketsiz bırakmayıp 1 saat de olsa yürüyüş veya koşu yapmanın daha iyi olacağıydı.

Sakin ol başkan eski mesajlarımı okursan 4 saatin saçma olduğunu ama kalori açığı+ hafif kardiyo ile kilo verebileceğini söyledim zaten. Benim demek istediğim kalori açığı yaparken vücudu hareketsiz bırakmayıp 1 saat de olsa yürüyüş veya koşu yapmanın daha iyi olacağıydı.
Tabi senin dediğin de doğru ama msü ye hazırlanan birinin msü ye has bı yol izlemesi lazım.Tabi ki de vücudu hareketsiz bırakmak doğru değil ama arkadaş onu sormamis.Arkadas isterse msü spor için de yardımcı olurum

Bu aç kalarak kilo verebileceğim anlamına mı geliyor?
Aç kalmayacaksin daha az yiyeceksin.Bu şekilde kilo vereceksin.Ac kalarak kilo vermeye çalışırsan hem sağlığın bozulur hem kilo veremessin.

Merhaba arkadaşlar. MSÜ tercih sonuçları açıklandı Deniz Harp ve Sahil Güvenlik kazandım. En kısa sürede maksimum kiloyu vermem gerek. Günde 4 saat kardiyo yapmayı düşünüyorum. Zararlı olur mu?
Eğer amacın sadece kilo vermek, kas geliştirme gibi bir amacın yoksa gayet iyi bir plan. Bazı insanlarının dediğinin aksine dünyada ki en uzun süre koşabilen hayvan türlerinden biriyiz. Öyle ki uzun mesafe koşularında insanların atları bile geçtiği görülmüştür. Maraton koşucularının dünya rekorlarına bakabilirsin. Bildiğim kadarıyla rekor Dean Karnazeste, 560km yi 80 saat 44 dakikada durmadan koştu. Neyse konudan sapmayalım.

Seni maraton koşucularıyla kıyaslayacak değiliz, ancak iyi bir antrenman programıyla hızlı bir şekilde kardiyovasküler sistemini geliştirebilir ve uzun koşu sürelerine ulaşabilirsin. Tabii ki bunu kavurucu güneş altında yapmanı önermiyorum veya ilk günden kendini zorlamanı da önermiyorum günden güne, haftadan haftaya gelişeceksin. Koşmayı değerlendirmeni öneririm hem çoğu harekete göre daha çok kalori yakarsın hem de kırmızı kan hücresi ve dayanıklılık arttırması gibi güzel yanları var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı