Boş konuşma yapmadım, bir daha okursan orda cümlenin sonunda konudan sapmayalım dedim, verdiğim bilgi üzerine maraton koşucularından bir örnek verdim. Koşu kilo vermek içinde gayet yapılabilir ki bunun üzerine bir çok bilimsel makale var, sadece Scholarda aratsan bile binlerce makale yazılmış bir konu.
Arkadaş profesyonel sporcu değil, koşu gibi basit bir egzersizin zararları yok ki zaten kas gelişimi gibi bir amacı yoksa diye belirttim. Bir kez daha oku arkadaşa kendini zorlamasını da önermedim, tam tersine kendini zamanla geliştireceğini söyledim. Maraton koşmasını da söylemedim, sadece koşmayı değerlendirmesini söyledim. Mülakatın ne kadar zamanda olduğunu bilmiyordum, arkadaşa yapmasını söylemedim sadece değerlendirmesini söyledim ki yazıda zaten günden güne haftadan haftaya yazıyor. Ayrıca profesyonel sporcuyum demişsin de , her profesyonel sporcu 500km durmadan koşamıyor.
Son olarak yukarda yazdığınız şeyde hiçbir bilimsel şey yok, sadece onu bunu yapma diye agresif bir tavır takınmışsınız. Koşmanın kilo vermek için kullanılmasında bir yanlışlık yok. Evet tartışma kültürünü öğren çünkü boşboğazlık yapan sensin, nerden örnek vereceğime veya ne kadar uzun yazacağımı sana sormam. Kimseyi susturduğum da yok bunu yapmaya çalışan sensin yazdığın yazının yarısı zaten sus, öyle tavsiye verme böyle bunu yapma sözleriyle dolu, kendinle beni karıştırıyorsun kafanda.
Bir konu hakkında konuşabilmem için o konuda uzman olmama gerek yok, bu cahilce bir bakış açısı. Verdiğim bilgi sana boş gelmiş olabilir ancak doğru bir bilgi çünkü gayet insanlar uzun mesafede iyi koşan hayvanlardır, 4 saat koşmanın kardiyonun yapmanın zararları olabilir veya daha iyi bir yolu olabilir bu tamamen kötü olduğu anlamına gelmez ki öyleyse bile yanlışımı kaynak atarsan kabullenirim. Burada sadece kendi dediklerin duyulsun diye yazdıklarının yarısında sus, parazit olma yazıyorsun ancak arkadaş verdiğim bilgiyi beğenmiş, isterse dinler, isterse yapar buna karar veren kişi sen değilsin. Böyle cevaplar vermeden önce düzgün bir şekilde oku ve böyle agresif şekilde yazma kimse seni ciddiye almaz.