Günde 3 kere format atmak zararlı mı?

Vallahi ben 20 kere format atmışımdır 2 yıl geçti SSD'min sağlığı %98 bir şey olmaz yani hocam.

Tamamdır sağ olun hocam içime su serptiniz cidden. Normalde 3 ayda bir formatlarım ben ancak bugün nedense 32 Bit kurmuşum hem de iki kez kurdum. Şimdi 64 Bit yazdırıyorum.

Hocam bir şey olmaz merak etmeyin tabii SSD dede yadigarı Toshiba değilse :D

Kingston hocam 3 tane SSD diskim var 3üde Kingston en güvendiğim marka.

Yapacak bir şey yok. 32 biti yanlışlıkla kurmuşsunuz mecbur 64 bite dönülecek. Bir süre format atmadan kullanırsınız olur biter. Ben de bir haftadır her gün linux deniyorum 15 yılını aşmış disk ama sıkıntısı yok.

Bugün 80 GB'lık bir oyun indirsen 2-3 kere format atmalık dosya yazıyor bilgisayarına. Gözünüzde büyütüyorsunuz, ilk kim "format zararlı" lafını çıkardıysa ibret için sallandırmak lazım.

Ne bileyim hocam bir ara forumda görmüştüm diskiniz yıpranır kullanılamaz hale falan gelir gibisinden o yüzden şu an çok içim ürperdi ancak bir sorun yokmuş meğerse.

3 ayda bir fazla sen onu 6 ay yap.

3 ay içinde bilgisayarımda yavaşlamalar hissediyorum. Bir de kendi programlarımı yazmaya çalıştığım için bu yavaşlamalar zaman kaybettiriyor son derece bana.

Hocam formata gerek var mı ben 4 yıllık PC'ye 1 kere bile format atmadım hızlı çalışıyor ona rağmen.

Hocam kendi programlarımı falan yazmaya çalıştığım için biriken gereksiz dosyaları tahmin bile edemezsiniz özellikle gereksiz dosyalar o kadar çok birikiyor ki normal silsem bile bilgisayarda o yavaşlama kalıyor yine de.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı