Günde 7-9 gram creatin zararlı mı?

Dostum, 12 yıllık sporcuyum, 5 yıldır da ağırlık çalışıyorum. 16 yaşındasın ve daha 3 aylık spor geçmişin var. İstersen bana öğretmeye kalkışma. Bir hevesle başlamışsın takviyelere. Senin kütlende ve yaşında ve hatta spor geçmişinde birisinin takviye alması oldukça saçma. O takviyeleri almak yerine günde 3 öğün yemeğini yesen zaten yetecek. Fazlasının yağ olarak dönüştüğünü de bilmiyorsundur sen.
Okul hayatından dolayı beslenebildiğimi mi sanıyorsun sabah neredeyse kahvaltı yapamıyorum okuldan çıkınca spora gidiyorum bir akşam ve bir öğle vakti zamanım var yemek için. Bende biliyorum ev yemeğininde yeterli olduğunu ama yiyemediğim için Whey tercih ediyorum günlük protein ihtiyacımı tamamlamak için.Creatin arıyaşım ise daha çok tekrar,ağırlık çıkarmak.

@Bonita gülücük atacağına neyin mantıklı olduğunu söyle :) ne yapayım? Günlük protein ihtiyacımı almıyayım mı?

Okul hayatından dolayı beslenebildiğimi mi sanıyorsun sabah neredeyse kahvaltı yapamıyorum okuldan çıkınca spora gidiyorum bir akşam ve bir öğle vakti zamanım var yemek için. Bende biliyorum ev yemeğininde yeterli olduğunu ama yiyemediğim için Whey tercih ediyorum günlük protein ihtiyacımı tamamlamak için.Creatin arıyaşım ise daha çok tekrar,ağırlık çıkarmak.
Ben de okula gittim, ben de spor yaptım, ben de sabahın köründe kalktım, hiçbir sorun yaşamadım. Hani sporun s'sini bilmeyen birine anlatsan belki yedirebilirsin ona :D

Ben de okula gittim, ben de spor yaptım, ben de sabahın köründe kalktım, hiçbir sorun yaşamadım. Hani sporun s'sini bilmeyen birine anlatsan belki yedirebilirsin ona :D
tamam ben seni dinleyeyim günlük protein ihtiyacımı almadan sporumu yapayım :D ihtiyacımı alabilsem kullanmam zaten Whey

@Bonita gülücük atacağına neyin mantıklı olduğunu söyle :) ne yapayım? Günlük protein ihtiyacımı almıyayım mı?
Ya dostum, sabah erken kalkıp doğru düzgün kahvaltını yapacaksın. Öğlen annenin yaptığı yemeği okula getirip yiyeceksin, akşam da evde yiyeceksin işte bu kadar basit. Ekmek arası salam bile yesen kafi, bu yaşta bu kütlede protein hesabı yapman saçma zaten. Ne bulursan yiyeceksin.

16 yaşındayım 1.68 boylarındayım 72 kiloyum biraz göbekliyim vücuduma göre 3 ay fitness geçmişim var itiş çekiş programına yeni geçtim sayılır haftada 5 gün gidiyor.

Dostum bu yaşta çok fazla takviye almanı tavsiye etmem ama illaki alacağım diyorsan kaliteli bir whey ve günde en fazla 3 gr creatine tavsiye ederim. 1 ay kullanımdan sonra 1-2 hafta ara vermeye dikkat et. Eğer günlük protein ihtiyacını doğal yollardan karşılayabiliyorsan Whey'e bile gerek yok.

Dostum bu yaşta çok fazla takviye almanı tavsiye etmem ama illaki alacağım diyorsan kaliteli bir whey ve günde en fazla 3 gr creatine tavsiye ederim. 1 ay kullanımdan sonra 1-2 hafta ara vermeye dikkat et. Eğer günlük protein ihtiyacını doğal yollardan karşılayabiliyorsan Whey'e bile gerek yok.
karşılayamadığımda whey içiyorum günlük 5gr creatin alıp 1 ay kullanıp 15 gün 2gr düşürsem nasıl olur sizce? 2 gramda almazdım da kullandığım wheyde var(Hardline 3 Matrix)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı