Güne Nasıl Zinde Başlanır ?

0lq

Hectopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Uzun süren iş tempoları ve sabah erken kalkıp okula gitmek. Ahh! Ne kadar kötü ve sinir bozucu değil mi ? Hele de saat 12'ye kadar takip ettiğin diziyi izleyip geç yatınca ertesi güne ölü gibi başlıyoruz. Var mı bunun bir çözümü? Yüksek tempolu bir işte çalışıyorum sürekli ayaktayım 7 saat neredeyse oturmuyorum günümüzü daha canlı ve enerjik hale nasıl getirebiliriz ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Akşam erken yatmak bugüne kadar ulaştığım en iyi çözüm. En geç 11:30 gibi yatman lazım. Yatağa da telefonla girmemek burada büyük bir önem taşıyor. Yoksa bir yarım saat da öyle kaybediyorsun...

Sonrasında iyi bir yatak gerçekten önemli. Bir başka nokta da odaya ışık girmemesi gerek.

Gözlerin ışığı algıladığı sürece uyuman mümkün değil. Çünkü insanın evrimi bu şekilde oluşmuş ve karanlık olduğunda uyumaya programlanmışız.

Akşam 10'dan sonra telefon ve bilgisayardan uzaklaşın. Bir saat kitap okuyun ve mışıl mışıl uyuyun.

Gözlerin ışığı algıladığı sürece uyuman mümkün değil. Çünkü insanın evrimi bu şekilde oluşmuş ve karanlık olduğunda uyumaya programlanmışız.

Akşam 10'dan sonra telefon ve bilgisayardan uzaklaşın. Bir saat kitap okuyun ve mışıl mışıl uyuyun.
Dostum ben akşam 9'da bile uyuyordum ama ilk ders gözler uykusuzluktan kayıyor, mecburen uyumak zorunda kalıyorum. Uyandığımda konu kaçırmış oluyorum, bunu nasıl çözerim peki?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşin püf noktalarından biri düzendir. Saat kaçta uyuyup uyanacağına sen karar vereceksin tabi ama bunu her gün düzenli bir şekilde yapmalısın. En az 6 saat olacak şekilde. Bir gün öyle bir gün böyle yaparsan olmaz. Ama bugün çok uyudum ona rağmen uykum var diyorsan, nedeni düzensizliktir. Güne zinde başlayıp gün içinde zinde kalmak istiyorsan da haftada en az iki defa spor yapıp bol bol C vitamini tüketmelisin. Spordan kastım illa salona gitmen değil. Hafif tempolu koşular, yürüyüşler veya basit egzersizler olabilir.

Her gün aynı saatte uyuyup, aynı saatte uyanmak ve öğünleri de tam saatinde yemek kadar güzel bir çözüm yolu bilmiyorum. 6 aylık askerlik dönemimde bunu uygulattılar ve o kadar enerjik hissediyor ki insan. Keşke sivil hayatıma döndüğümde devam edebilseydim diyorum bazen. :D

Dostum ben akşam 9'da bile uyuyordum ama ilk ders gözler uykusuzluktan kayıyor, mecburen uyumak zorunda kalıyorum. Uyandığım'da konu kaçırmış oluyorum, bunu nasıl çözerim peki?.
Fazla uyumak çözüm değil ki. İdeal uyku saati akşam 10 civarlarıdır. Daha erken uyumanın bir anlamı yok, işlerinize de vakit ayırın.

Vücut; 12 saat uyuduğunda ve 6 saat uyuduğunda farklı tepkiler verir. 12 saatlik uykunun sonunda sanki hiç uyumamışsınız gibi uyanırsınız. Ancak 6 saat uyuyan bir kişi hem uykuya doymuş olur hem de daha dinç uyanır.

Sabah derste uyuyorsan dersi sevmiyorsundur :) Hep aynı şey oluyorsa kahvaltı yap ve kahve tüket.

İyi dersler.

Bende de aynı problem vardı, iki aydır pharmaton kullanıyorum ve nispeten daha iyi hissediyorum gün içerisinde. Eğer uyku ile alanı bir sorun olmadığını düşünüyorsan bir dene derim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı